Un Rose aromat si bombastic, fara sugestii gingase si diafane,care umple simturile cu clasicele arome de lychee si trandafiri asezate pe un pat citric, de gref si portocale. Gustativ este prezent, fructat, cu o structura cremoasa, echilibrata insa competent de aciditatea care nu il lasa sa para greoi. Un Rose aromat si impetuos, fara a fi apasator si care va satisface in primul rand amatorii de vinuri curajoase si atipice.
Deschide review
Un Rose aromat si bombastic, fara sugestii gingase si diafane,care umple simturile cu clasicele arome de lychee si trandafiri asezate pe un pat citric, de gref si portocale. Gustativ este prezent, fructat, cu o structura cremoasa, echilibrata insa competent de aciditatea care nu il lasa sa para greoi. Un Rose aromat si impetuos, fara a fi apasator si care va satisface in primul rand amatorii de vinuri curajoase si atipice.
Inchide review
Un vin foarte reușit, care îmbină caracterul aromatic al soiului, prin notele sale de trandafiri, citrice, fructe uscate și picanterii orientale, cu o abordare văratica, cu alcool moderat și finețe gustativă, dar cu suficient corp și echilibru cât să supraviețuiască fără probleme anului curent. Niște creveți cu un sos sau salsa ușor picant/ă ar merge foarte bine lângă vinul de astăzi. Ar mai merge și cu sunetul valurilor mării, dar nici un peisaj montan n-ar strica feng-shuiul, cred eu.
Deschide review
Un vin foarte reușit, care îmbină caracterul aromatic al soiului, prin notele sale de trandafiri, citrice, fructe uscate și picanterii orientale, cu o abordare văratica, cu alcool moderat și finețe gustativă, dar cu suficient corp și echilibru cât să supraviețuiască fără probleme anului curent. Niște creveți cu un sos sau salsa ușor picant/ă ar merge foarte bine lângă vinul de astăzi. Ar mai merge și cu sunetul valurilor mării, dar nici un peisaj montan n-ar strica feng-shuiul, cred eu.
Inchide review
Bacanta Special Edition Traminer Roz de la Crama Gîrboiu este un vin surprinzător, in principal datorită alegerii vinificării "în roze". Gewurztraminerul, cunoscut mai degrabă pentru vinurile albe, își face aici apariția într-o versiune roz delicat, amintind de foaia de ceapă roșie, cu reflexii subtile de portocaliu. Aromele tipice de boabă de strugure, fructe coapte și parfumate, alături de note florale, domină nasul, oferind o senzație proaspătă și intensă. Gustul este tonic și fresh, citric amărui pe final, cu persistență plăcută și...
Deschide review
Bacanta Special Edition Traminer Roz de la Crama Gîrboiu este un vin surprinzător, in principal datorită alegerii vinificării "în roze". Gewurztraminerul, cunoscut mai degrabă pentru vinurile albe, își face aici apariția într-o versiune roz delicat, amintind de foaia de ceapă roșie, cu reflexii subtile de portocaliu. Aromele tipice de boabă de strugure, fructe coapte și parfumate, alături de note florale, domină nasul, oferind o senzație proaspătă și intensă. Gustul este tonic și fresh, citric amărui pe final, cu persistență plăcută și complexă. Corpul rotunjor cere o servire la temperatură scăzută pentru a menține echilibrul între prospețime și intensitate.
Inchide review
Un Rose aromat si bombastic, fara sugestii gingase si diafane,care umple simturile cu clasicele arome de lychee si trandafiri asezate pe un pat citric, de gref si portocale. Gustativ este prezent, fructat, cu o structura cremoasa, echilibrata insa competent de aciditatea care nu il lasa sa para greoi. Un Rose aromat si impetuos, fara a fi apasator si care va satisface in primul rand amatorii de vinuri curajoase si atipice.
Deschide review
Un Rose aromat si bombastic, fara sugestii gingase si diafane,care umple simturile cu clasicele arome de lychee si trandafiri asezate pe un pat citric, de gref si portocale. Gustativ este prezent, fructat, cu o structura cremoasa, echilibrata insa competent de aciditatea care nu il lasa sa para greoi. Un Rose aromat si impetuos, fara a fi apasator si care va satisface in primul rand amatorii de vinuri curajoase si atipice.
Inchide review
Un vin foarte reușit, care îmbină caracterul aromatic al soiului, prin notele sale de trandafiri, citrice, fructe uscate și picanterii orientale, cu o abordare văratica, cu alcool moderat și finețe gustativă, dar cu suficient corp și echilibru cât să supraviețuiască fără probleme anului curent. Niște creveți cu un sos sau salsa ușor picant/ă ar merge foarte bine lângă vinul de astăzi. Ar mai merge și cu sunetul valurilor mării, dar nici un peisaj montan n-ar strica feng-shuiul, cred eu.
Deschide review
Un vin foarte reușit, care îmbină caracterul aromatic al soiului, prin notele sale de trandafiri, citrice, fructe uscate și picanterii orientale, cu o abordare văratica, cu alcool moderat și finețe gustativă, dar cu suficient corp și echilibru cât să supraviețuiască fără probleme anului curent. Niște creveți cu un sos sau salsa ușor picant/ă ar merge foarte bine lângă vinul de astăzi. Ar mai merge și cu sunetul valurilor mării, dar nici un peisaj montan n-ar strica feng-shuiul, cred eu.
Inchide review
Bacanta Special Edition Traminer Roz de la Crama Gîrboiu este un vin surprinzător, in principal datorită alegerii vinificării "în roze". Gewurztraminerul, cunoscut mai degrabă pentru vinurile albe, își face aici apariția într-o versiune roz delicat, amintind de foaia de ceapă roșie, cu reflexii subtile de portocaliu. Aromele tipice de boabă de strugure, fructe coapte și parfumate, alături de note florale, domină nasul, oferind o senzație proaspătă și intensă. Gustul este tonic și fresh, citric amărui pe final, cu persistență plăcută și...
Deschide review
Bacanta Special Edition Traminer Roz de la Crama Gîrboiu este un vin surprinzător, in principal datorită alegerii vinificării "în roze". Gewurztraminerul, cunoscut mai degrabă pentru vinurile albe, își face aici apariția într-o versiune roz delicat, amintind de foaia de ceapă roșie, cu reflexii subtile de portocaliu. Aromele tipice de boabă de strugure, fructe coapte și parfumate, alături de note florale, domină nasul, oferind o senzație proaspătă și intensă. Gustul este tonic și fresh, citric amărui pe final, cu persistență plăcută și complexă. Corpul rotunjor cere o servire la temperatură scăzută pentru a menține echilibrul între prospețime și intensitate.
Inchide review