Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Alin Ionita

Pasionat de vinuri

Absolvent de matematica si informatician de profesie, focsaneanul Alin Ionita a  fost mereu atras de poezia din vin si a simtit ca aceasta nu poate fi cu adevarat inteleasa decat dialogand si impartasind-o cu altii. A inceput sa scrie despre acest subiect la inceputul lui 2007 cand a demarat proiectul care astazi se numeste Punctul pe Vin si care, avea sa fie la acea vreme primul blog romanesc independent pe aceasta tema. Fan declarat a diversitatii din vin, ataca in scrierile lui subiecte si vinuri de lume noua sau veche, intr-un limbaj nepretentios si accesibil atat impatimitilor, dar si novicilor, pe care incerca sa ii convinga ca “viata e prea scurta ca sa bei vin prost”.

Comentariile lui Alin Ionita
 • ENIRA RESERVA 2014Bessa Valley ENIRA RESERVA 2014 04 decembrie 2018

  Enira Reserva este vinul care imi vine, cel mai probabil, primul in minte atunci cand cineva imi solicita o recomandare de vin bulgaresc. Acest lucru nu se datoreaza simplului fapt ca aceasta creatie a lui Mark Dworkin se muleaza foarte bine pe preferintele mele personale in materie de vin, ci pentru ca, Enira Reserva ramane an de an un vin serios, elegant si complex. Varianta 2014 raspunde prezent asteptarilor datorate intalnirilor cu recoltele anterioare, debutand cu un nas plin si interesant si continuat cu un corp frumos construit si un mix aromaric generos. Recomand o aerare de o ora inainte de consum pentru a-i da ocazia vinului sa isi pregateasca toate armele din arsenal.

 • EL PADRE CABERNET...Morande EL PADRE CABERNET FRANC 2014 04 decembrie 2018

  El Padre, adica Tatal, este un elogiu adus soiului considerat parinte al, deja mult mai titratului, Cabernet Sauvignon. Este un monosoi ce vine din Chile, colorat intr-un rubiniu dens si inzestrat cu parfumuri sofisticate, ce amintesc de grafit, cerneala si mirodenii. Gura elibereaza din stransoarea taninilor, nuantele de fruct, ce urmaresc traiectoria rectilinie al notelor usor piperate, ce isi arata zorii in debut si isi incordeaza spinarea cand ajung sa se unifice cu izul de cacao ce acopera uniform finalul.

 • NEDEEA 2016Vinarte NEDEEA 2016 04 decembrie 2018

  L-as cumpara pentru mine, pentru a-l alatura preparatelor traditionale pregatite pentru masa de sarbatori, dar l-as enumera si printre optiunile de cadouri pentru persoanele dornice sa descopere soiurile romanesti. De ce? Pentru ca Nedeea are ca ingrediente cele mai importante 3 soiuri neaose de struguri rosii. E rumen in obraji si amesteca nuante vegetale cu izuri de compoturi si fructe rosii coapte si isi tine taninurile intr-o alergare domoala ce nu da nastere la vreun balans deosebit. Are suficient alcool cat sa pluseze la capitolul volum si tocmai de aceea, l-as raci o idee mai bine decat ale vinuri rosii (15 - 16 grade).

 • THE FEDERALIST...Federalist Vineyards THE FEDERALIST VISIONARY ZINFANDEL 2015 29 noiembrie 2018

  Astazi ne dam intalnire cu un veritabil reprezentant al lumii noi. Este un Zinfandel cladit dupa tiparul zonei din care provine, bogat in note de fruct supracopt, vanilie si caramel, intens colorat si catifelat ca structura. Alunecos si moale, isi balanseaza bine caracteristicile reusind sa se mentina echilibrat, mai ales daca reusim sa il mentinem sub bariera temperaturii acceptabile pentru un vin rosu. Finalul este lung si imbogatit cu izuri de condiment si frunze de tutun.

 • TERRE DI ELIMI NERO...Montemajor TERRE DI ELIMI NERO DI TROIA 2016 26 noiembrie 2018

  Ne reindreptam astazi atentia spre sudul Italiei prin intermediul unui vin obtinut din soiul Nero di Troia. Este un vin colorat in rubiniu, inzestrat cu parfumuri fine si o aromatica ce pare sa isi traga seva din zona fructelor rosii (visine, cirese). Are o evolutie temperata, nemodificandu-si prea mult registrii aromatici. Taninuri le sunt politicoase in ciuda tineretii lor, iar finalul mediu aduce cu el vagi nuantari condimentate.

 • TARIMA HILL 2015Bodegas Volver TARIMA HILL 2015 26 noiembrie 2018

  Vine din insorita Spanie, purtand cu mandrie prin lume numele soiului de struguri din care isi trage seva - Monastrell. Culoarea sa este inchisa iar parfumul si primele atingeri ale limbii te trimit cu precizie calculata in zona fructelor de padure supracoapte si a visinelor. Nu dupa mult timp, discutia se precipita si vinul schimba precizia inginereasca cu stilul liber in care apar rand pe rand izuri de cafea, tutun, pruna si lemn, toate in doze generoase, dar intr-o distributie ce da nastere unui tablou complet si echilibrat.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EXPRESION EXTRA BRUT - Mi Terruno
Mi Terruno

Familia Biagorria s-a implicat in industria viticola din Argentina inca din 1960, atunci cand au achizitionat primele podgorii de vita de vite. In 2004 si-au inaugurat prima...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.