Sorin Stelian

Pasionat de vinuri

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian
  • PROMIS TOSCANA 2014Gaja Ca'Marcanda PROMIS TOSCANA 2014 10 ianuarie 2020

    E interesant ca incarnarea din 2014 al acestui vin pare sa fi fost cotata de catre suspectii obisnuiti (Suckling, Wine Enthusiast) un pic mai jos decat recoltele anterioare sau ulterioare. Sunt foarte tentat sa zic ca o sa vedem peste cinci ani daca mai e asa. Dar ok, inteleg, vinul asta, dintr-un an considerat dificil, e intr-adevar un pic diferit fata de alte recolte: pare mai putin dens, mergand insa pe cartea suculentei si a unei aciditati destul de ridicate, dar totusi echilibrate. De asemenea, mi-a placut foarte mult cum ies in fata notele de ierburi aromatice, cedru, fum si minerale - momentan un pic in detrimentul fructului. E interesant si felul cum se schimba in pahar chiar si in cateva minute. Deci dati-i aer din belsug daca il beti acum, dar aveti grija sa il revedeti si peste cinci ani. Excelent!

  • CAII DE LA LETEA...Via Viticola CAII DE LA LETEA ALIGOTE EDITIE LIMITATA 2018 09 ianuarie 2020

    Dupa o scurta perioada de confuzie data de caderea in pahar, au intervenit aerul si usoara incalzire a lichidului si brusc ideile i-au devenit cat se poate de coerente: arome bogate, care combina fructe de livada coapte cu notele mai pamantoase si minerale specifice Aligote-ului, gust cu o onctuozitate evidenta, aciditate serioasa dar si un rest de zahar (si o dulceata a fructului) care sa-l tina in zona de vin jovial. Sa mentionez si postgustul citric-mineral si in acelasi timp dulceag si plin de insistenta? E genul de sticla care se termina foarte repede si cu mare placere, deci nu ezitati sa va faceti rezerve.

  • BRUNELLO DI...Mastrojanni BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2013 17 decembrie 2019

    Un vin delicios de baut acum, mai ales daca va plac lucrurile nu foarte corpolente si cu aciditate mai ridicata. Dar pe de alta parte ar fi pacat sa il beti doar acum, fiindca acest Brunello pare sa mai aiba multi ani de evolutie in fata. Momentan merita aerat macar cateva ore - caz in care va scoate la iveala arome complexe de pamant, pielarie, fruct foarte proaspat si baric fin. Si un gust suculent, in aceleasi coordonate aromatice, cu o explozie intensa de fruct acrisor-condimentat pe mijloc si final lung, cu tanini inca un pic neimblanziti. Un vin extrem de elegant si o recomandare calduroasa.

  • NEGRU DE DRAGASANI 2016Crama Avincis NEGRU DE DRAGASANI 2016 13 decembrie 2019

    Negrul de Dragasani 2016 de la Avincis continua pe linia deschisa de predecesorii sai: un vin suculent si proaspat, dar in acelasi timp dens si cu arome un pic neimblanzite, in sensul bun al cuvantului: condimente dulci, ierburi salbatice, note minerale vin sa completeze fructul copt, foarte expresiv. Iata ca incet incet acest Negru de Dragasani devine unul din vinurile romanesti demne de recomandat oricarui iubitor al vinurilor, aratand an de an atat constanta in calitate cat si acel factor care inca nu e prea raspandit la noi: e interesant, diferit si pare a vorbi de spiritul locului unde e facut.

  • SFANTUL IOAN 2017Crama Oprisor SFANTUL IOAN 2017 13 decembrie 2019

    Nu prea cred ca arhanghelii imbatranesc ca muritorii de rand, ceea ce face ca tineretea debordanta a vinului de azi sa para foarte potrivita. Mult fruct, destula vanilie si condiment, gust suplu, intens si usor astringent, in care taninii isi fac putin de cap - iata un vin care cere sa i se puna alaturi mancare, si care are energia potrivita pentru ocaziile vesele cu care imi inchipui ca va fi baut.

  • LE LOUP DANS LA...Domaine L’Hortus LE LOUP DANS LA BERGERIE ROUGE 2018 12 decembrie 2019

    Desi e din 2018, vinul de azi e facut sa fie abordabil inca de pe-acum - chiar daca o jumatate de ora de aer ii scoate mai bine la iveala calitatile. Nu e cazul de mai mult de jumatate de ora; e un vin de consum curent, fara pretentii de invechire, dar care isi face treaba bine: arome expresive, cu un melanj de fruct copt si acrisor, gust suplu, construit pe acelasi contrast dulce-acrisor, cu tanini care nu doar mangaie, ci si musca un pic (dar nu prea tare) si o senzatie generala de prospetime. Usor de baut (recomand sa il si raciti un pic) si usor de asociat cu mancare, e un vin ideal pentru o seara relaxata in mijlocul saptamanii.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BACANTA MERLOT BARRIQUE 2014 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Crama Girboiu este reprezentanta noii generatii a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.