Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Sorin Stelian

Pasionat de vinuri

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian
  • CUVEE GUILLAUME 2015S.E.R.V.E. CUVEE GUILLAUME 2015 24 aprilie 2018

    Cu un nas plin de fructe si condimente, Cuvee Guillaume se dovedeste a fi ceva mai sobru in gust - ceva dulceata, mult echilibru, dar evantaiul de arome inca mai are nevoie de timp sa se deschida. Un pic de aer il va ajuta mult in aceasta directie, insa matasea deasa de tanini fini si aciditatea excelenta sugereaza ca n-ar fi rau de loc sa pastrati cateva sticle si pentru anii care vin. Un cupaj surprinzator si foarte reusit!

  • ULTRA CABERNET...Kaiken ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015 10 aprilie 2018

    Imi pot imagina cu usurinta ce asocieri culinare ar fi recomandate in cazul unui Cabernet argentinian: vita, vita, inca un pic de vita, poate si cu ceva garnitura de vanat. Insa eu gasesc ca acest rosu dens a mers excelent cu o mancare sugerata mai degraba in cazul unui vin alb: pulpe de pui cu sos de smantana si ciuperci (OK, recunosc am folosit un iaurt mai cremos in loc de smantana). Aromele foarte expresive, dar mai degraba fructate, fara multe alte fatete, potenteaza excelent tentele "earthy-savory" ale ciupercilor; taninii densi sunt foarte fini si deloc verzi, deci nu vor parea agresivi alaturi de carnea alba delicata - a carei dulceata ascunde foarte bine si zaharul rezidual evident al vinului. Aciditatea e suficienta daca smantana nu e foarte grasa sau multa, insa partea cea mai frumoasa e finalul, cand sus-amintita complementaritate a aromelor aproape ca genereaza focuri de artificii - lucru care nu s-ar intampla daca vinul in sine nu ar avea un postgust lung si intens. Nu ma intelegeti gresit: pe langa faptul ca asocierea culinara e contraintuitiva (motiv pentru care am si prezentat-o), nu e nici unica, nici necesara: Kaiken Ultra e foarte placut si pe cont propriu, cu adevarat recomandabil. Asa ca nu ezitati nici sa-l cumparati, nici sa experimentati cu alte mancaruri. Dar orice ati face, aerati-l si raciti-l un pic inainte.

  • CHIANTI CLASSICO 2014San Leonino CHIANTI CLASSICO 2014 10 aprilie 2018

    Daca ati reusit sa treceti cu bine prin sarabanda de cadouri, petreceri, caltabosi si ce v-o mai fi rezervat ultima runda a sarbatorilor de iarna, s-ar putea sa va prinda bine un vin rosu mai usor, jucaus dar si nitel serios. Un Chianti, de exemplu. Fructat - cum ar trebui sa fie, cu usoare note de pamant si tabac - cum ar trebui sa fie, cu aciditate buna - nu ma mai repet, dar intelegeti voi ca si asta e conform planului. Mi-a placut structura de tanini destul de densa dar foarte fina si finalul sec si condimentat: parca am simtit cum dizolva pe loc cateva din kilogramele "depuse" in ultimele zile. 

  • AMARONE DELLA...Tenuta Sant'Antonio AMARONE DELLA VALPOLICELLA SELEZIONE 2013 04 aprilie 2018

    Un Amarone cu arome intense si complexe: "earthy", condimentat, dar si cu mult fruct copt, plus o impresie delicioasa de coaja rasa de lamaie. Gust foarte catifelat, dens, suculent, dar nu prea dulceag, cu aciditate superba. Ce sa va mai zic? Echilibru de invidiat, persistenta - nu am cum sa nu il recomand. Aveti doar grija: chiar daca e extrem de suculent si baubil, nivelul de alcool e totusi ridicat, cum e firesc pentru acest stil.

  • CLASIC MERLOT...Cramele Rotenberg CLASIC MERLOT CEPTURA 2011 04 aprilie 2018

    Eu am primit pentru review sticla 653 din 655. Sper ca au ramas cateva si pentru voi, pentru ca asta chiar e un vin misto. E musai sa il aerati - o ora in decantor sau patru-cinci in sticla deschisa ar trebui sa-l scuture de aromele prea pregnante de vanilie si sa-l lase sa cante in limba seducatoare a Merlot-ului: cirese amare, visinata, note pamantoase si eterice. Gustul are o insistenta remarcabila de la inceput pana la sfarsit, trecand dintr-un registru proaspat intr-unul dulceag-gemos si apoi condimentat, pe fondul unei aciditati cum intalnim rar in Dealu Mare. Lucru bun din punctul meu de vedere, fiindca da un zvac binevenit vinului si complementeaza perfect textura matasoasa si densa. Un ultim detaliu: nivelul alcoolului e unul cat se poate de acceptabil pentru un an foarte cald ca 2011, in mod cert mai scazut decat al multor exemplare din zona - un exemplu despre cum frumusetea texturala poate fi obtinuta fara a lasa strugurii sa se transforme in stafide.

  • RESERVA CUVEE...Domeniul Bogdan RESERVA CUVEE EXPERIENCE 2014 02 aprilie 2018

    Iata-ma pus in postura ingrata de a scrie despre un vin ale carui note de degustare, luate acum cel putin 4 luni, "s-au pierdut". Din fericire acest cupaj inedit de Merlot, Syrah (ambele baricate) si Feteasca Neagra a fost o surpriza foarte placuta, asa ca mi-l amintesc cat se poate de bine, dimpreuna cu cele doua seri in care l-am incercat. Si daca in prima seara a impresionat prin corpolenta si cavalcada de sugestii fructate, gemoase si vanilate (insa oricum bine echilibrate de o aciditate surprinzatoare pentru podgoria Murfatlar), a doua seara a oferit multe condimente si o suculenta plina de savoare, de s-a golit sticla cat ai clipi. Frumoasa treaba, de la un producator care a izbutit sa produca, din prima incercare, si alte vinuri rosii chiar interesante.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

PRIMUS MERLOT 2013 - Cramele Rotenberg
Cramele Rotenberg

Primus Merlot 2013, unul din vinurile importante ale Romaniei la un pret imbatabil!  Cramele Rotenberg au luat fiinta dupa ce un fost IT-ist, Mihail Rotenberg, s-a...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.