Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Sorin Stelian

Pasionat de vinuri

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian
  • ULTRA CABERNET...Kaiken ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015 19 noiembrie 2017

    Imi pot imagina cu usurinta ce asocieri culinare ar fi recomandate in cazul unui Cabernet argentinian: vita, vita, inca un pic de vita, poate si cu ceva garnitura de vanat. Insa eu gasesc ca acest rosu dens a mers excelent cu o mancare sugerata mai degraba in cazul unui vin alb: pulpe de pui cu sos de smantana si ciuperci (OK, recunosc am folosit un iaurt mai cremos in loc de smantana). Aromele foarte expresive, dar mai degraba fructate, fara multe alte fatete, potenteaza excelent tentele "earthy-savory" ale ciupercilor; taninii densi sunt foarte fini si deloc verzi, deci nu vor parea agresivi alaturi de carnea alba delicata - a carei dulceata ascunde foarte bine si zaharul rezidual evident al vinului. Aciditatea e suficienta daca smantana nu e foarte grasa sau multa, insa partea cea mai frumoasa e finalul, cand sus-amintita complementaritate a aromelor aproape ca genereaza focuri de artificii - lucru care nu s-ar intampla daca vinul in sine nu ar avea un postgust lung si intens. Nu ma intelegeti gresit: pe langa faptul ca asocierea culinara e contraintuitiva (motiv pentru care am si prezentat-o), nu e nici unica, nici necesara: Kaiken Ultra e foarte placut si pe cont propriu, cu adevarat recomandabil. Asa ca nu ezitati nici sa-l cumparati, nici sa experimentati cu alte mancaruri. Dar orice ati face, aerati-l si raciti-l un pic inainte.

  • CUVEE CLEMENCE 2015Serve CUVEE CLEMENCE 2015 17 noiembrie 2017 Feteasca Alba din vii vechi de la S.E.R.V.E. da din nou lovitura, de data asta in cupaj cu un Chardonnay din vii tinere. Aportul baricului e minim, el fiind folosit doar in vinificarea unei mici parti din Chardonnay, iar asta lasa aromele si onctuozitatea naturala (in textura) a celor doua soiuri sa zburde. Floral, cu destule note condimentate (in special a doua zi), cu un corp destul de plin si o aciditate medie, dar care ii da suficienta prospetime, acesta e unul din cele mai serioase si complexe vinuri albe ale producatorului. De incercat!
  • NERO D'AVOLA 2015Feudo Arancio NERO D'AVOLA 2015 17 noiembrie 2017

    Nero d'Avola e considerat un soi fara potential impresionant, dar cu toate astea poate produce vinuri cat se poate de simpatice - iar cel de azi e exact un astfel de exemplar. Fructat, cu atac dulceag, aromat si expresiv, corp moale dar dens si aciditate medie, e genul de vin usor de baut, usor de asociat cu mancare si chiar placut, asta fara a trezi revelatii enologice. Ceea ce e cat se poate de nimerit pentru o cina in mijlocul saptamanii, un gratar cu prietenii sau in general orice ocazie nepretentioasa. De servit usor mai rece decat zic regulile, daca se poate.

  • ROSSO DI MONTALCINO...Tenuta Buon Tempo ROSSO DI MONTALCINO 2015 12 noiembrie 2017

    Sa nu va speriati daca, odata turnat in pahare, vinul asta va parea un pic surprinzator. Culoarea transparenta, aproape de neconceput la vinurile "moderne" nu e un semn al lipsei de calitate, ci a unui alt stil de a face vin. As mai vrea sa va rog sa il si aerati, de preferat in sticla, macar jumatate de zi. Va va rasplati cu arome lejere de fructe proaspete si flori, completate foarte fericit de note "spicy" de ierburi mediteraneene. Gustativ nu va impresiona prin concentratie sau corpolenta - vorbim totusi de un Rosso, nu de un Brunello - ci prin echilibru, suculenta si o savoare condimentat-minerala care, impreuna cu taninii fini de pe final, face toti banii.

  • GUADO AL TASSO 2013Marchesi Antinori GUADO AL TASSO 2013 10 noiembrie 2017

    2013 a produs un Guado al Tasso probabil mai bun ca niciodata - obisnuitele note de fruct foarte copt sunt invaluite de senzatii picante si florale care aduc complexitate unei partituri oricum interesante. Insa ce mi-a placut cel mai mult e senzatia aceea tot mai rara de vin dens, concentrat, dar in acelasi timp surprinzator de usor. De incercat!

  • THE INDEPENDENT...Fantinel THE INDEPENDENT PROSECCO 2016 04 noiembrie 2017

    Editia din 2016 a acestui Prosecco Millessimato mi s-a parut a nu mai avea prospetimea intriganta a anilor anteriori, marsand mai mult pe rotunjime si un pic mai multa dulceata. Ceea ce, in functie de preferintele voastre, nu e un lucru rau. Mai ales ca vorbim de un Prosecco curat si echilibrat.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BRIGA DELLA MORA 2015 - Malgra
Malgra

Barbera d’Asti este unul dintre cele mai faimoase vinuri din Piemont, regiune din nord-vestul Italiei. A devenit DOC in 1970 si a fost upgradat la clasificarea DOCG in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.