Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Sorin Stelian

Pasionat de vinuri

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian
  • PAPALE PRIMITIVO DI...Varvaglione PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA 2016 11 februarie 2018

    Asa cum ne-am astepta de la un vin produs de struguri arsi de soare in sudul extrem al Italiei, Primitivo-ul de azi vine cu note de fruct supracopt, ba chiar stafidit sau pus la cuptor. Are o structura placuta si densa de tanini foarte fini, pe langa o aciditate suficienta sa-i dea echilibru. Mi-au placut cremozitatea si faptul ca vinul nu pare greoi ori impovarat de alcool. Nu ii va strica totusi sa il raciti pe la 14-16 grade, mai mult decat ati face-o de obicei cu un vin rosu.

  • COTES DU RHONE ROUGE...Chateau de Saint Cosme COTES DU RHONE ROUGE 2016 07 februarie 2018

    Combinatia de note dulcege de fruct supracopt (dar suculent) si treburi mai serioase pe care o etaleaza acest binecunoscut Cotes du Rhone e absolut dezarmanta. In sensul bun al cuvantului. Aromele florale si minerale, taninii densi si impetuosi, postgustul lung, echilibrul impecabil imi ofera o gramada de motive sa va recomand calduros acest vin. Aveti doar grija sa il raciti un pic si sa il lasati sa se aereze, de preferat in sticla, peste noapte.

  • AMARONE DELLA...Tedeschi AMARONE DELLA VALPOLICELLA 2013 02 februarie 2018 Nu stiu daca asta ma face un iubitor adevarat de Amarone, dar imi plac mult de tot exemplarele care, pe langa moliciune si corpolenta, au o aciditate serioasa. Cel de azi e exact asa - tone de prospetime, arome expresive, cu note vegetal-pamantoase foarte interesante. Mi-a placut mult impreuna cu carnuri crud-uscate si condimentate - alcoolul deloc neglijabil potenteaza cu brio astfel de senzatii gustative. De incercat!
  • PAPALE LINEA ORO...Varvaglione PAPALE LINEA ORO PRIMITIVO DI MANDURIA 2014 29 ianuarie 2018 Acesta, dragii mei, este un Primitivo (il mai stiti drept Zinfandel) din sudul Italiei, mai precis din tocul "cizmei", unde e cald si nu prea ploua. Lucru care se simte in aromele dulcege, continutul serios de alcool si zaharul rezidual perfect sesizabil (Primitivo di Manduria e considerat "sec" pana la un nivel de 8 grame de zahar pe litru, dar exemplarul asta ar trebui etichetat drept demisec daca ar fi produs la noi). Cu toate astea, vinul este unul echilibrat si placut, cu destula aciditate, arome curate, fara nuante de fructe puse la cuptor, ba chiar cu note condimentate. Mai sunt si taninii, extrem de bine polisati, incat densitatea si forta lor nu sunt evidente evidenta din prima, dar le veti sesiza si aprecia pe final: e un monstru foarte bine educat, dar un monstru. A carui impresie, in mod convenabil, ramane pe papile mult timp, in tonuri fructat-condimentate. Si tocmai echilibrul si densitatea ma fac sa il recomand ca o experienta care merita incercata.
  • NEDEEA 2016Vinarte NEDEEA 2016 25 ianuarie 2018

    Nu ma asteptam sa intalnesc asa curand vinuri rosii de calitate din 2016, dar iata ca cei de la Vinarte au fost foarte grabiti sa lanseze o noua editie de Nedeea. Care de altfel mi-a placut, desi cred ca nu au cum sa-i prinda rau macar doi-trei ani de maturizare. Pe de alta parte, vinurile foarte tinere au farmecul lor, si veti gasi asta din plin aici: arome fructate foarte expresive si diverse (cum au avut de altfel si editiile anterioare), tanini neimblanziti si o combinatie de rusticitate, eleganta si forta care nu are cum sa va lase indiferenti. Cu alte cuvinte, un vin recomandabil ca si cele dinaintea lui, dar pastrati cateva sticle si pentru anii urmatori.

  • ULTRA CABERNET...Kaiken ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015 23 ianuarie 2018

    Imi pot imagina cu usurinta ce asocieri culinare ar fi recomandate in cazul unui Cabernet argentinian: vita, vita, inca un pic de vita, poate si cu ceva garnitura de vanat. Insa eu gasesc ca acest rosu dens a mers excelent cu o mancare sugerata mai degraba in cazul unui vin alb: pulpe de pui cu sos de smantana si ciuperci (OK, recunosc am folosit un iaurt mai cremos in loc de smantana). Aromele foarte expresive, dar mai degraba fructate, fara multe alte fatete, potenteaza excelent tentele "earthy-savory" ale ciupercilor; taninii densi sunt foarte fini si deloc verzi, deci nu vor parea agresivi alaturi de carnea alba delicata - a carei dulceata ascunde foarte bine si zaharul rezidual evident al vinului. Aciditatea e suficienta daca smantana nu e foarte grasa sau multa, insa partea cea mai frumoasa e finalul, cand sus-amintita complementaritate a aromelor aproape ca genereaza focuri de artificii - lucru care nu s-ar intampla daca vinul in sine nu ar avea un postgust lung si intens. Nu ma intelegeti gresit: pe langa faptul ca asocierea culinara e contraintuitiva (motiv pentru care am si prezentat-o), nu e nici unica, nici necesara: Kaiken Ultra e foarte placut si pe cont propriu, cu adevarat recomandabil. Asa ca nu ezitati nici sa-l cumparati, nici sa experimentati cu alte mancaruri. Dar orice ati face, aerati-l si raciti-l un pic inainte.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

NOTORIUS MERLOT 2014 - Cramele Rotenberg
Cramele Rotenberg

Cramele Rotenberg au luat fiinta dupa ce un fost IT-ist, Mihail Rotenberg, s-a hotarat sa dea un nou sens carierei sale si a inceput sa investeasca in pasiunea sa. A...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.