Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
  • PIGOUDET ROSE...Chateau Pigoudet PIGOUDET ROSE PREMIERE 2017 10 iulie 2018

    Rosé somon tipic de Provence, linistitor si stralucitor, care promite racoriri de nadejde pe timp de vara. Și chiar si asa este – nas plin, cu fructe albe (prune albe, piersici), note florale bine integrate si tonuri citrice intense, care promit o aciditate buna de infruntat zile calde. Mai putin intens si complicat decat nasul, gustul aduce confirmarea vinului de vara bine gandit – nu oboseste, nu complica lucrurile, nivelul de 13% alcool trece de-a dreptul neobservat, iar aciditatea este atat cat trebuie ca sa fie bun si singur, si pe langa niste gustarele de dupa-amiaza. Post-gust mediu, usor tonic.

  • CHATEAU FRANC LE...Vignobles Bardet CHATEAU FRANC LE MAINE SAINT-EMILION GRAND CRU 2014 06 iulie 2018

    Chateau Franc le Maine este cea de-a treia proprietate a familiei Bardet, achizitionata in 2008. Și cam atat cu istoria recenta disponibila – familia produce vin din anii 1700, iar podgoria din care s-a nascut vinul de astazi a fost plantata prima oara cu vita-de-vie prin secolul al XV-lea. Sau asa spune site-ul producatorului, care adauga si ca Chateau Franc le Maine este poreclit „frumoasa adormita”. In acelasi site gasiti o gramada de detalii tehnice despre recoltare, productie, agricultura sustenabila si multe altele, asa ca ar merita o vizita… 64% Merlot, 35% Cabernet Franc, 1% Cabernet Sauvignon. Multe visine (si proaspete, si trecute, si de visinata), invelite in fructe negre de padure (mai mult spre mure), cu fineturi de lemn vechi si ciocolata cu lapte. Gustul seamana cu nasul - este la fel de elegant, intens, dar fara sa fie galagios, in dulcele stil clasic. Taninurile sunt aproape de integrare, aciditatea sta bine – numai bun de luat acum si de desfacut lunar cate o sticla pana spre Craciun. Și chiar mai bine, dat fiind ca e genul de vin care, odata ce atinge platoul optim de consum, ramane acolo multa vreme.

  • EPICENTRUM ROSE 2017Crama Girboiu EPICENTRUM ROSE 2017 01 iulie 2018

    Se spune ca Milcovul imparte Vrancea in doua feluri de pamant. La Sud, cernoziom, nisipuri, calcar si argile dispuse dupa modelul din Dealu Mare, desi pe pante mai line. La Nord incepe zona terenurilor acide, responsabile pentru istoricele spumante si pentru vinurile albe pentru sprituri infinite. Crama Girboiu se bucura de prima structura, desi se afla aproape de granita, de unde si corpolenta si nasul exploziv al vinurilor rosii de aici. Fara suprize, si rose-ul (din Cabernet si Feteasca neagra) are arome intense, cu fructe rosii de padure in prim plan, nunte de condimente si chiar si ceva accente dulcegi. Pe limba se simte viu si vesel, cu o aciditate consistenta, fragi si zmeura in prim plan si un final mediu spre lung, plin de fruct si senzatii citrice. Bun de racorire, dar si la o gustare cu carnuri usoare sau fructe de mare.

  • ONE & ONLY ROSE 2017Fantinel ONE & ONLY ROSE 2017 30 iunie 2018

    Era si timpul sa mai apara si alte spumante italienesti, ca de Prosecco e clar ca nu ducem lipsa. Chiar daca este produs tot prin metoda Charmat (mai mult, mai repede si mai putin costisitor decat un spumant din Champagne), Fantinel este un respectabil cupaj clasic de Chardonnay si Pinot Noir. De unde si aromele de fructe de padure cu accente cremoase de unt / lactate dulci, cu un zvac placut, usor picant. Rose-ul e cam roz-Barbie, dar cine sta sa se uite, cand e atat de racoritor si reconfortant? Vin de baut dimineata, in week-end sau vacanta, clar, desi nu prinde rau in nici un moment al zilei. Dar parca e mai bine sa incepi bine, nu? Ca sa nu fie rau, zic…

  • SHIRAZ 2016Oxford Landing SHIRAZ 2016 27 iunie 2018

    Un vin vesel, bun de pranz, nu atat de simplu cat sa para ieftin, dar nici atat de complicat incat sa fie nevoie de un bucatar cu stele. Nas frumos, usor afumat, cu fructe de padure, flori uscate si ceva alune proaspat prajite. Gustul placut, cu taninuri topite, mai degraba matasos, usor curgator, este intrerupt pe ici, pe colo de aciditatea vie, care ii da un zvac prietenos. Senzatii de prune, capsuni, fructe negre, cu final picant, inmuiat de un pic de cacao.

  • C'EST SOIR -...Crama Hermeziu C'EST SOIR - BUSUIOACA DE BOHOTIN SEC 2017 25 iunie 2018

    Toata perioada dintre sfarsitul anilor ’90 si finele primului nou deceniu m-a ros curiozitatea despre soiul asta promitator, dar disponibil doar intr-o nuanta foarte dubioasa de ciclamen alimentar, cu arome (acolo unde mai existau) departe de orice tipicitate de strugure. Se zvonea ca ar fi, de fapt, Muscat colorat cu Merlot dar, personal, tot cred ca era mai multa chimie decat viticultura in acele sticle. Acum, slava Domnului!, avem Busuioace dintre care sa gustam. Aceasta varinta de vinificare in sec mi se pare pe cat de riscanta, pe atat de reusita. Chiar daca aromele sunt mai retinute decat te-ai astepta dupa experientele recente cu alte Busuioace, gustul este plin, intens, dar in limita de delicatete pe care o presupune soiul. Aciditatea proaspata lasa chiar senzatia de vin petiant (dopul de sticla a si pocnit usor, asa ca, daca vedeti bule fine pe marginea paharului, nu va speriati!), iar gustul oscileaza intre boabele proaspete de strugure, cirese, corcoduse galbene si chiar o vaga idee de pruna alba. Postgust lung si proaspat. De gustat atat rece, cat si mai incolo, dupa bariera celor 14 grade, macar de curiozitate!

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

PHILIP 2014 - Mazzei
Mazzei

Mazzei Philip 2014 ii este dedicat lui Philip Mazzei, un stramos ilustru al familiei Mazzei, cel care a pus bazele viticulturii in Virginia, Statele Unite ale Americii. Vinul...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.