Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
 • CUVEE D'EXCELLENCE...Vinarte CUVEE D'EXCELLENCE RIESLING ITALIAN SAUVIGNON BLANC 2018 16 februarie 2020

  Cuvee d’Excellence este in unii ani Riesling, in altii Sauvignon Blanc , iar in anii in care ambii struguri au ajuns la un nivel ideal de coacere - un asamblaj intre cele doua, asa cum este si cazul acestuia. Cu un Riesling care aduce o neaspteptata densitate (e Italian, nu de Rin!), senzatii matasoase, arome de fructe de livada bine coapte, si un Sauvignon care aduce aciditate, ascutimi si picanterii, vinul este o parabola despre cautarea si relativitatea echilibrului. Placut, usor curgator, proaspat, dar fara sa fie prea tanar.

 • ALIRA GRAND VIN...WineRo ALIRA GRAND VIN CABERNET SAUVIGNON 2011 13 februarie 2020

  Alira a consacrat, cu certitudine, un stil - cel de fruct supramaturat, in combinatie cu “elevage”-ul in butoaie de mare calitate. Cumva, in ultimele editii, am sesizat o indepartare de la acest standard, un pic de inclinatie suplimentara catre fructul proaspat, ceva mai crud, iar acest Cabernet, la o varsta deja apreciabila, pare sa-mi confirme constatarea. Plin de fructe negre de padure si prune, cu inflexiuni mult mai delicate de gemuri si magiun, note ascunse de cacao si mieji de nuca, taninuri aproape topite si aciditate resimtita subtil - per total, un vin mai modern si mai apropiat, prin intensitate, de principiile Lumii Noi. Oricum ati interpreta scoala de origine, este un vin bun si gata de baut.

 • SIRENA DUNARII 2013Vinarte SIRENA DUNARII 2013 09 februarie 2020

  Un vin dulce de top, creat prin botritizarea boabelor (boabe atinse de mucegai nobil), a carui aciditate promite o viata lunga. Maturat cinci ani (!!!) in butoaie de stejar, a dezvoltat un buchet complex, in care notele de fructe tropicale, miere si flori uscate se impletesc cu cele de vanilie, caramel si lemn uscat. Un vin-spectacol, de savurat pe indelete.

 • PLAVIS 2015De Stefani PLAVIS 2015 05 februarie 2020

  Un merlot de Veneto care are toate atributele unui vin de mare performanta: complexitate, subtilitate, forta si putere de convingere. Arome intense de fructe rosii bine coapte, cu nuante usoare de fructe fe padure, taninuri echilibrate, aciditate in armonie cu corpul mediu. De baut acum sau de pastrat 4-5 ani.

 • BACANTA FETEASCA...Crama Girboiu BACANTA FETEASCA NEAGRA 2016 03 februarie 2020

  Un vin intens, a carui tinerete incepe sa se transforme in maturitate. Aromele intense de fruct incep sa isi mute accentul catre gemuri si dulceturi, vanilia si condimentele incep sa se faca simtite ceva mai mult, iar taninurile, inca un pic reactive, se simt pe cale de a se topi. Gust intens, aciditate inca sesizabila, post gust lung si plin de fruct.

 • EPIPHANIE 2017Via Viticola EPIPHANIE 2017 31 ianuarie 2020

  La Feteasca Neagra e mereu greu sa spui clar la ce te astepti, sa emiti pretentii conform vreunui standard sau macar sa recunosti la sfarsit cat de multa legatura a avut vinul gustat cu ideea ta despre ce ar fi trebuit sa fie in sticla. Acestea fiind zise, meritul Fetestii de fata este ca isi exprima soiul destul de clar, reusind in acelasi timp sa transmita intentia agresiva a vinificatorului. Taninurile sunt ferme, aproape dure, dar bine sustinute de aciditate si perfect compensat de alcoolul puternic, dar integrat, si de aromele intense, bine structurate si coerent ordonate in timpul aerisirii. Bun acum, dar si mai bun peste 2-3 ani.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2016 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Vinurile din colectia Epicentrum a cramei Girboiu poarta unicitatea si caracteristicile tinutului Vrancei. Intensitatea, aromele puternice, culoarea si energiile locului...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.