Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
  • EL PADRE CABERNET...Morande EL PADRE CABERNET FRANC 2014 06 decembrie 2018

    Pe scurt, ideea ar fi ca acest strugure, Cabernet Franc, este tatal prestigiosului Cabernet Sauvignon si, ca orice tata, se bucura de succesul fiului sau, in timp ce se bucura in tacere, de propria noblete, de fondator de dinastie. Un pic exagerat, dupa mine, daca ne gandim ca un fiu nu inseamna o dinastie, dar foarte aproape de adevar, daca luam in considerare ca, acum cateva secole, Cabernernetul Franc era adevaratul rege al Bordeaux-ului iar, astazi, Cabernetul Sauvignon este cel mai cultivat soi rosu din lume. In rest, vinul este un chilian din Maipo Valley, deci intens, plin de fructe si gemuri, cu nuante la fel de tari de fum si piper, un corp mediu, asa cum ii sta bine soiului, si un gust la fel de intens, destul de complex, in orice caz - foarte lung. Aciditate buna, taninuri integrate, placut si cu, si fara mancare.

  • THE FEDERALIST...Federalist Vineyards THE FEDERALIST VISIONARY ZINFANDEL 2015 29 noiembrie 2018

    Vinurile The Federalist candideaza, in tabloul meu de lucruri suprarealiste legate de vin, la un loc de frunte. De la inimosul strugure „American” care e Zinfandelul, sau faptul ca vinul este „big & bold” pentru ca s-a instalat pe continent cam in vremea in care Alexander Hamilton punea bazele Partidului Federalist, pana la „Hamilton a murit la capatul unei arme fumegande, deci am facut un vin cu nuante de fum” – cam tot ce e legat de comunicarea acestui vin ma depaseste. Sau nu, dar nu vreau sa fiu rau. In schimb, dupa ce deschizi sticla, povestilea astea cam incep sa nu-si mai gaseasca locul: vinul este, clar, un seducator. Și nu unul subtil, ci genul de crossfit-er care recita Shakespeare. Cand te astepti ca totul sa fie la vedere – fructe de padure mature, oleaca de fum si ceva condimente – atunci incepe sa scoata note subtile, ba de gemuri mai uscate, ba o cireasa mica si ascunsa… Iar pe papile, pentru iubitorii de vinuri rosii moderne si intense, este un deliciu. Postgustul mediu spre lung este foarte cald, singura indicatie a alcoolului ridicat (15%), altfel prea bine integrat pentru fi sesizat. De carnuri picante!

  • TERRE DI ELIMI NERO...Montemajor TERRE DI ELIMI NERO DI TROIA 2016 26 noiembrie 2018

    Un vin din Bari, mai exact Foggia, adica nu chiar zona de interes a importatorilor obisnuiti. Echivalenta a Languedoc-ului in ultimele decenii de secol XX, regiunea Puglia se lauda mai degraba cu volume mari, preturi mici si calitate inexistenta. Dechiderea noilor piete, presiunea concurentei si alte cele, de gen globalizare, i-au fortat pe multi sa faca abrupt o trecere radicala de la volum la calitate. Evident, cu 97 de puncte puse de un expert recunoscut pe gatul sticlei, vorbim astazi de un vin dintre cele din urma. Altfel spus, puglienii si-au pus soarele la treaba, au investit in soiuri de calitate, cu coacere tarzie si recolte reduse, a scos de la naftalina soiuri ale locului si… uite-asa apucam sa ne bucuram de un vin plin, intens (chiar si la temperaturi mai joase - ce ti-e si cu vremea asta predestinata!), cu nas fructe de padure in prim plan (coacaze, afine), lemn, condimente si cu un gust usor condus de zaharuri, in primele clipe, pentru a se deschide apoi in nuante de dulceata de caise si compot de cirese, la care se adauga, spre final, si nuantele de fructe de padure si fum.

  • PROMIS TOSCANA IGT 2012Gaja Ca'Marcanda PROMIS TOSCANA IGT 2012 22 noiembrie 2018

    High-five. Aceasta este senzatia pe care o am cand trec prima oara paharul pe sub nas. De parca as fi pus pariu cu un prieten depresiv ca ii gasesc un vin care sa-i puna zambetul pe buze si as fi nimerit din prima. Batem palma razand si stim ca incepe o seara buna. Chiar daca este Gaja, chiar daca este Toscana si chiar daca este iarna, nu avem de-a face aici cu un intelectual profund, complicat, cu fraze kilometrice, care iti incanta si ultima circumvolutiune, ci cu un hedonist care iti propteste zgomotos pe retina imaginea unui Bacchus dansand prin paduri, razand cu gura pana la urechi, cu un nai care nu le permite bacantelelor si satirilor sa se odihneasca vreo clipa. Este o explozie (una elegant-europeana, normal) de fructe si flori, cu samburi de caisa din dulceata si gem de capsuni, cu un strop de iod, piperuri si arome de lemn. Si-a pastrat densitatea specifica zonei, dar a lasat in urma tonurile neguroase, in favoarea luminii si a caldurii. La momentul degustarii, desi fusese aerisit timp de cinci ore, mai avea inca multe de dezvaluit. Sincer, poate e bine sa-l puneti deoparte si sa-l pastrati pentru sfarsitul lui 2019 sau mai tarziu. Eu n-as putea, ca-s pofticios…

  • BICENTO 2014Nativ BICENTO 2014 22 noiembrie 2018

    Recunosc ca atat Irpinia, ca zona, cat si soiul Aglianico mi-au fost mai degraba straine pana de curand, cele trei-patru etichete raspandite pe mai multi ani nefiind de ajutor in creionarea unui profil. Asa ca am ramas mai degraba suprins de universalitatea expresiei acestui vin, plin de prune uscate, mieji de nuca, stafide, dulceata de cirese amare – gusturi ale copilariei cum mai gasesti prin cupajele de feteasca neagra, merlot si cabernet (puneti struguri regionali in loc de feteasca pentru alte zone decat Sudul Romaniei...). Alcoolul mare (14.5) este bine integrat, dar da o senzatie dulceaga de vin demisec, desi nu e clar cat zahar rezidual are. Gustativ, pleaca de la note afumate spre smochine si curmale, fructe mai degraba negre (dulceata de afine), cu aciditate buna si taninuri aproape topite. Curge bine, bucuros si catifelat, si cam face pofta de mancare. Fiti pregatiti!

  • TERROIR UNICO...Zorzal TERROIR UNICO CABERNET SAUVIGNON  2017 22 noiembrie 2018

    Crescut la altitudine (1.350 m), pe un platou aparat de munti, acest Cabernet – frumos de altfel – mi-a starnit cateva nedumeriri. Poate sa fi fost doar sticla mea, pentru ca nu am vazut referiri similare nicaieri dar, daca a fost un accident, ma bucur ca a ajuns la mine. Despre ce e vorba? Despre niste tonuri olfactive secundare de cenusa, de pamant parjolit, regasite apoi in postgustul cu tente mineral-pamantoase, note rare pentru un vin atat de tanar, produs in tancuri de inox (deci nu de la butoaie arse) si care nici macar nu a trecut prin fermentatie malolactica… Ciudat, cum spuneam, dar frumos. In rest, tot ce va assteptati – nas de magiun, dulceata de fructe rosii, condimente, dublat in gust de fructe confiate, fructe de padure un pic deshidratate, piperuri, ba chiar si ceva note florale si tropicale, daca aveti rabdare sa-l aerisiti. Interesant, ca sa nu zic mai mult...

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EXPRESION EXTRA BRUT - Mi Terruno
Mi Terruno

Familia Biagorria s-a implicat in industria viticola din Argentina inca din 1960, atunci cand au achizitionat primele podgorii de vita de vite. In 2004 si-au inaugurat prima...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.