Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
  • RESERVA ROSSO 2011Vivanco RESERVA ROSSO 2011 13 ianuarie 2018

    Un vin dintre lumi – pe de o parte se bucura de forta si impetuozitatea clasicelor din Rioja, pe de alta parte nasul exploziv, dublat de un gust puternic, plin de nuante de fructe, este mai degraba caracteristic Lumii Noi. Este, in mod cert, un vin muncit, de la strugurii selectionati si culesi manual sau vinificatia gravitationala pana la fermentarea in butoaie de stejar, maturarea de doi ani, apoi invechirea de inca doi… Dar rezultatul a meritat. Cirese si capsune supracoapte, nuante de coacaze rosii si negre, condimente, ierburi aromatice si ceva scortisoara, totul asezat elegant si unitar. Arome a caror intensitate creste si tot creste (cand simtiti ceva mai tare aromele de lemn, ati atins temperatura optima de consum, undeva in jur de 19 grade Celsius). Aluneca fara oprelisti peste papile, cu alcoolul de 14% insesizabil si cu ceva ramasite de taninuri inca active, dar doar cat sa ramana placute.

  • SALICE SALENTINO 2015Varvaglione SALICE SALENTINO 2015 12 ianuarie 2018

    Negroamaro si Malvasia, ambele din Puglia. Ce poate sa iasa rau? Cautand detalii despre producator, gasesc multe vinuri laudate, mare parte pe baza de Primitivo, un soi de care chiar mi-era dor si care s-ar fi potrivit cu inceputul-de-iarna-care-nu-mai-incepe de afara. Nu-i nimic, gustam ce avem, imi zic, si deschid Varvaglione Salice Salentino. Marea surpriza vine la sfarsit, dupa fructele coapte si supracoapte si micile picanterii din nas, dupa atacul destul de elegant si ale carui taninuri aproape topite mai sunt sustinute (aproape exclusiv) de nuantele de pulbere fina de cacaco… Vine la inceputul finalului, acolo unde notele de Negroamaro scot cu vigoare la iveala Puglia din vin. O caldura usor trist-amaruie, ca saracia unei zone pe nedrept condamnate din cauza unor vinuri proaste, care si-au luat avant prea tare in lumea pasionatilor de vinuri fine. O amareala de floare uscata de anisa, pe care doar un spirit cinic-depresiv stie sa-l transforme in calitate. O privire de sus aruncata prea-popularizatului Primitivo de care, iaca-ta, mai ca mi-e rusine ca mi-l doream. Bun, domnule, si perfect pentru norii astia plumburii…

  • HOYA DE CADENAS...Vicente Gandia HOYA DE CADENAS RESERVA PRIVADA 2013 05 ianuarie 2018

    Fata de multi producatori autohtoni si, in genere, europeni, Vicente Gandia este un colos, cu proprietati care acopera noua (!) denumiri de origine si care isi masoara productia in zeci de milioane de sticle. Cu atat mai mult ma face acest vin sa-mi doresc sa-l vad pe masa micilor giganti autohtoni, ca demonstratie a faptului ca, acolo unde respectul fata de nume este mai important decat dragostea de profit, se pot face lucruri bune si in cantitati mari. Hoya de Cadenas Reserva Privada este un exemplu clar: culoare frumoasa, in care abia se zaresc cei patru ani trecuti, si cu un nas plin, de visine supracoapte, prune, fructe negre, condimente si ceva ierburi aromatice. Corpul, fara sa exagereze in greutate, inglobeaza perfect un alcool exact cum ar trebui sa fie (12,5%), iar gustul, desi poate putin scurt, este cald si plin de fructe care se perinda pe bolta palatina. Un vin de baut de placere, cu ceva coaste de porc la cuptor si unul-doi amici de nadejde, pentru o seara lunga.

  • SMERENIE 2015Crama Oprisor SMERENIE 2015 13 decembrie 2017

    Greu de povestit un vin vazut de la nastere si pana la cea mai proaspata editie a sa. De parca ai vedea copilul unui prieten vechi (si pe care, vechi fiind, iti permiti sa-l vezi rar) avand aceeasi varsta de fiecare data, in timp ce lumea din jurul sau imbatraneste. N-am avut niciodata rabdarea sa tin o sticla de Smerenie atatia ani cati ar fi meritat. Iar vinul de astazi este, din nou, tanar si cu urme de adolescent turbulent, inca plin de arome si gusturi tinere, care promit ani buni de invechire in linistea beciurilor. Daca intentia similara a fost aceea de a recrea aerul unui chilii de maicuta, anii trecuti au mutat aroma catre zvacul unui proaspat student la teologie, improbabil sa fie vreodata caterisit. Dar Smerenia vinului ramane acolo, in mana oenologilor care au adus condimentele Syrah-ului si puterea tinctoriala a Dornfelder-ului si le-au asezat imprejurul Pinot noir-ului fara sa-i tulbure celui din urma (prea tare) delicatetea. Nas de tanar intelectual, echilibrat intre aromele soiurilor si cele extrase din lemn, gust plin, cu o oarece lejeritate nesteptat de prietenoasa, dar cu final picant, fructat si destul de lung. Indepartat de ideea initiala, cu minerale si gutui dar, pe de alta parte, fiecare an este ceea ce este, iar smerenia podgoreanului il obliga sa faca tot ce poate mai bun din rodul acelui an...

  • BILA HAUT ROUGE 2016Michel Chapoutier BILA HAUT ROUGE 2016 21 noiembrie 2017

    Desi provine dintr-o regiune cunoscuta mai degraba pentru volume, decat pentru calitate, acest vin parca ne mai atrage o data atentia ca fiecare balta de glod are potentialul de a ascunde un diamant. Intens, picant pana aproape de iute, are un parcurs olfactiv lung, care surprinde stranietatea la moda a vinurilor neguroase din Languedoc-Rousillon. Plin de cirese negre, ierburi aromatice si arome pamantoase, s-ar aseza perfect langa niste cotlete de miel sau de berbec tanar.

  • ULTRA CABERNET...Kaiken ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015 19 noiembrie 2017

    Undeva, dincolo de rigorile lumii noi - arome intense si nivel ridicat de alcool (14,5%, dar nu se simte, nu va faceti griji) -, acest Cabernet parea sa ascunda si alta poveste. Dupa una-doua inghitituri era clar ca nu este un vin „facut ca sa placa”, cel putin nu tuturor. Site-ul producatorului arunca un pic de lumina: viile de pe care s-au cules strugurii au 80 de ani, se afla la peste 1000 de metri altitudine si sunt foarte aproape de raul Mendoza, ceea ce asigura un strat aluvionar (20% argila) de jumatate de metru deasupra bolovanisului. O explicatie plauzibila pentru taninurile rotunjite, dar foarte ferme, pentru intensitatea si varietatea de nuante de fructe (rosii si negre), dar mai ales pentru postgustul lung, intens si, la drept vorbind, barbatesc – asa cum ii sade bine Cabernetului. Nuantele picante, vanilia uscata, stropul de fum si senzatia generala de vin plin, bogat, se adauga acestora pentru o surpriza deplina, bine asezata pe papile, pe cerul gurii si pana spre amigdale. Bine jucat, Argentina!

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BRIGA DELLA MORA 2015 - Malgra
Malgra

Barbera d’Asti este unul dintre cele mai faimoase vinuri din Piemont, regiune din nord-vestul Italiei. A devenit DOC in 1970 si a fost upgradat la clasificarea DOCG in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.