Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Cosmin Tudoran

Pasionat de vinuri

Sunt Cosmin Tudoran, recunoscut lately ca fiind #profudevin, iar pentru mine vinul este noua muzica. Spun asta pentru ca vinul are o parte in plus fata de muzica, partea senzoriala fiind completa. Ascult, trag concluzii si recomand. Am descoperit aceeasi pasiune si interes fata de domeniu ca pe vremea cand 'vindeam fan’. Sunt un geaman curios ce a trecut prin mai multe serii de cursuri, calificari, niveluri si, mai ales, vinuri. Puzzle-ul lumii vinului are 1.000.000 de piese si am descoperit ca abia am reusit sa-i montez colturile. Instig la degustari din placere, foame sau chiar curiozitate, la savurarea consumului, a povestii cat si a refrenului construit din diferitele sunete scoase de dopuri. Construiesc serialul #profudevin dupa chipul si asemanarea mea, revenind la ideea ca ‘music is fun’, mai ales daca e scrisa cu vin.

Comentariile lui Cosmin Tudoran
  • SALICE SALENTINO 2015Varvaglione SALICE SALENTINO 2015 12 ianuarie 2018

    Parca-l vad pe Celentano cu Mina alergand pe plaja din Salento, fredonand ’un passo da te’. Deschid sticla asta cu grija si dau cu nasul de negru. Nu de Dan. Negru vad si-n fata ochilor. Ma intreb de ce oare, ca doar nu sunt nervos. Aromele de ciocolata neagra abunda, cireasa urla din pahar, dai de vanilina de la primele acorduri si ma-ntreb de unde atata fruct pe nas. Degeaba cauti ca stii ce e inauntru, ca surpriza producatorului nu se devoaleaza. Stim doar ca vinul s-a jucat la baric frantuzesc si american timp de 10 luni, poate de unde atata fruct copt jucat cu vanilie. Se vad cele 14% pe pahar odata cu o culoare super concentrata. Culoare de-ti pateaza camasa demn de spalatorie. Picioare formate sublim ce coboara lent, o corpolenta aparte si un gust foarte bine echilibrat. Note la fel de fructate, revin tusele de fruct negru supra copt, coacaze, afine si nitica piele uscata. L-as vedea intr-un pahar mai suplu, racit la un 20 de grade alaturi de o lasagna sau niste spaghete bologneze. Ah, vinul e un radio edit, se opreste prea scurt, adica dupa 3 minute si ceva. O fi bine, o fi rau?

  • AMARONE CLASSICO...Tommaso Bussola AMARONE CLASSICO DOCG 2011 19 decembrie 2017

    Well, stii că vine Craciunul si cu totii ne gandim ca iar avem nevoie de adjuvante. Iar acest vin este unul dintre ele. E un Amarone cu care poti trece orice prag, ti-l pune singur sub brad pe post de cadou sau, de ce nu, impaca jumatatea intr-o servire romantica. Rosu rubiniu inchis, aproape cafeniu, dar totusi fara irizatiile de invechire, combinatia asta de Corvina, Rondinella si Molinara iti acapareaza nasul de la prima rotire de pahar. Grija, trebuie sa-l deschizi din vreme, ca sa ti se dezvaluie. Are o prestanta aparte de la primul nas si se lasa descoperit in timp. De la primele note de fructe negre, apar randuri de note de cirese, smochine. Apoi mie unuia mi s-a parut ca dau de ardei rosu, ca cel proaspat tăiat ca sa ornam salata de beuf (cu carne de pui evident), ulei de masline. Apoi gustativ m-a frapat cu cireasa neagra, smochine, ciocolata si multe alte condimente. O dulceata aparte face ca vinul sa fie deosebit de placut si rotund, satios si complex, iar cele 17 grade alcoolice sa fie aproape ascunse. E clar insotitor de poveste, de cine in familie sau de colectii. 'Dom-dom’, sa gustam!

  • BRUNELLO DI...Tenuta Buon Tempo BRUNELLO DI MONTALCINO 2010 14 decembrie 2017

    ''Cu spaghete milaneze merge clar un sangioveze’’ pentru ca n-am gasit alta rima. Venit din Toscana aceea pura, de pe dealurile Sienei, (fredonand melodia lui Semino Rossi nu Sierra, ci Siena-Madre-del-Sud), acest rezultat al strugurelui cunoscut de localnici pe numele lui mic, Prugnelo Gentile, este tratat de vinificator cu respectul cuvenit. Strugurii de pe cele 12 hectare, situate la doar 350 de metri de nivelul marii, se scalda-n soare expusi pe sud, evident. Apoi sunt fermentati intre 10 si 25 de zile (25 pentru reserva) si maturati 40-50% intr-o combinatie de tonneaux-uri frantuzesti (24 de luni) si, atentie, stejar croat pentru inca 18-24 de luni. Nu se doreste prea multa vanilina, iar rezultatul se simte. Dupa deschidere (ce as recomanda-o mai iute de consum, cu batar 1 ora) primul nas ma duce cu gandul la o piele asudata de sahist stresat. Joaca pe pat de lemn de fag, se streseaza la mutarea urmatoare si baga o cireasa la F4. E ‘earthy’, adica un sinonim al ciupercilor desidratate, dar are si pruna uscata prin randul 2. Dupa primele guri pe care le treci rapid in vedere, Prungnelo Gentile asta sustine, ca are taninii prietenosi, e rotund si deschis jocului. Lasa post gust de cafea iar aciditatea in combinatie cu structura si restul ierburilor il face foarte armonios. Merita atentie si o reascultare anuala pana prin '202zecisi' cand om avea alt stat. Vezi un film cu Al Pacino band Buon Tempo Montalcino! Padam-pss..

  • SMERENIE 2015Crama Oprisor SMERENIE 2015 13 decembrie 2017

    Supunere, modestie si buna cuviinta ar fi traducerea directa a cuvantului de pe eticheta. Probabil Liviu Grigorica, creatorul asta si-a dorit sa obtina de la cel care-i invarte licoarea-n pahar. Ah, iar la ce am in pahar e demn de studiat smirna! O culoare superba, rosu amplu, rubiniu, cu o vascozitate fantastica ce-ti preda fizica lichidelor de la prima rotire. Cupajul ce-si are ca invitat special strugurele Dornfelder, dupa Shiraz si Pinot Noir, vine din cea mai ‘mediteraneana' zona a Romaniei, Golurile Drancei, de unde terroirul face casa buna cu Oprisorul de pe la aparitia primelor etichete. Extractiv, vinul are un prim nas de fruct rosu, proaspat, cu o visina, ciocolata neagra si parca o duda undeva acolo. No kiddin, dude! La prima gura taninurile-si fac de cap, spun clar ca 2015-le e super tanar, se va tine bine multi ani de-aici incolo, ca mai apoi sa-ti dezvaluie seria gustativa. Elegant, amplu, usor astringent, aciditate specifica Olteniei cat si oltencelor, cu note de mure proaspete, aceleasi visine stoarse, ceva condimente si un rest de fruct confiat. Postgustul te face sa-nghiti mult timp in sec iar over-all vinul este foarte incantator si agreabil. Cere de mancare, iar daca ar fi dupa mine l-as pune la o masa cu mielul. Sau porcul. Niste bruschete cu porchetta, ceva, orice. 

  • ALIRA GRAND VIN...WineRo ALIRA GRAND VIN CABERNET SAUVIGNON 2011 04 decembrie 2017

    Deschide sticla cu o vreme buna inainte de a turna in pahar. E protocolul ala de scos vinilul din coperta, asezat in pick-up, dat drumul la statie, boxe, asezat in canapea sau poate fotoliul preferat ca sa asculti un blues ori vreun ‘solou’. Cei mai cosmetizati si pricociti struguri din Aliman, soiul grand-master-of-ceremony, Cabernet Sauvignon isi asterne splendoarea cu o culoare excelenta, un rubiniu cu irizatii caramizii dar nu de prea multa etate, niste picioare lungi ca un stiletto de lac. Olfactiv ai un ansamblu tare bine inchegat, cu fructul negru, pruna si lemnul, cu visina coapta, cu vanilina si piper negru. Am dat parca si de ceva mosc, dar cred ca era din vecini. Gustativ gasesti o sobrietate anume, un tanin propice pentru a simti ‘sunetul muzicii’ pe sub gingie, aceleasi fructe negre, dar parca o mai multa aciditate specifica visinei, o complexitate a unei piese rock clasic, echilibrata si armonioasa, desi tusele masculine se simt bine. E ca Prince pe While My Guitar Gently Weeps alaturi de Petty, Winwood si Lynne. Daca tot pui ceva-n cos ia tot ‘albumul’ ca la piesele astea clasice praful de pe pick up nu face decat sa umanizeze si mai tare productia. Ia un bax!

  • BILA HAUT ROUGE 2016Michel Chapoutier BILA HAUT ROUGE 2016 21 noiembrie 2017

    Nu stiu de ce, dar la prima turnare beatul piesei lui Stromae de pe piesa Alors on Dance parca incepu’ sa curga pe fundal. Culoarea rubinie invaluie paharul, face un intreg show ca o cortina din matase grea si se aseaza lent. Picioare de jur imprejur, o prima nota proaspata se lanseaza peste gura paharului iar nota de bass de pe fundal ramane-n cap. Avem parte de un cupaj de 3 struguri ce cresc pe dealurile Corbiere din sudul orasului Perpignan, Landoc-Rousillon. Syrahul, Grenache si Carignanul cresc pe un sol plin de sisturi si gneissuri, roci metamorfice ce, din punctul de vedere al importantei dau plantelor minerale multe. Iar in sticla, cei 3 vin maturati in tancuri de ciment si inox, ceea ce, dupa mine, ar fi ca un concert live, dar unplugged. Asumat. Dorit, pentru ca avem un ‘artist’ ce-si stie atuurile. Cireasa neagra si prospetime sunt primele doua hituri, vine in fata audientei cu o culoare inchisa, de-un rubiniu serios, niste picioare ce-si dezvaluie alcoolul de 14.5, taninuri potrivite, o aciditate medie, un post gust fructat, cu note de mure, visina neagra, piper si putina piele si ciocolata. Cred ca sticla are nevoie de ceva timp sa respire, merge la carnuri rosii dar si la ceva pizza sau paste si mai cred ca e un hit. Ar fi pacat sa nu-l asculti.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BRIGA DELLA MORA 2015 - Malgra
Malgra

Barbera d’Asti este unul dintre cele mai faimoase vinuri din Piemont, regiune din nord-vestul Italiei. A devenit DOC in 1970 si a fost upgradat la clasificarea DOCG in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.