Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • LA ATALAYA DEL...Ganacha Tintorera LA ATALAYA DEL CAMINO 2015 16 septembrie 2019

    Un cupaj de Garnacha (85%) si Monastrell, provenind din struguri crescuti pe un sol nisipos, situat in regiunea Almansa (Castilla–La Mancha), la 1000 de metri altitudine, vinul fiind fermentat in inox si maturat 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc. Rezultatul acestei combinatii unice de soiuri, terroir si tehnici de vinificare este destul de impresionant, mai ales daca punem la socoteala si pretul accesibil al vinului. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul, exploziv, aduce multe fructe negre de padure invaluite intr-un buchet complex de mirodenii exotice. Corpul este plin, numai bun de "taiat cu cutitul", cu taninuri extrem de ferme, dar foarte bine slefuite si cu alcool (15,5%!) incredibil de bine integrat. Gustul este intens, cu coacaze, cirese negre si visine supracoapte, la care se adauga note picante, condimentate. Postgustul este interminabil, lasand impresii dulci amarui, putin astringente, cu accente minerale. Un vin de gastronomie, care tanjeste dupa un muschi de vita cu sos de trufe, dar nu va refuza nici asocierea cu un platou generos de branzeturi maturate.

  • CARMENERE RESERVA 2017Casas del Bosque CARMENERE RESERVA 2017 09 septembrie 2019

    Pentru iubitorii de Carmenere vinificat in stil de “Lume Noua”, azi e o zi potrivita. Originar din Bordeaux, soiul a devenit “specific national” in Chile, tara care l-a adoptat si l-a crescut ca pe propriul copil. Avem de-a face cu un Carmenere complex, cu un bun echilibru intre aromele de fructe negre si cele condimentate. Influenta lemnului este moderata, doar jumatate din cantitatea totala de vin a fost maturata, 6 luni, in stejar frantuzesc. Producatorul dezvaluie ca, in 2017, acestui vin i-a fost adaugat si un mic procent de Syrah, special ca sa-i accentueze latura "piperata". Rezultatul este facut sa placa atat consumatorului obisnuit, cat si celui avizat, ambele categorii vor gasi satisfactie in acest exemplar. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura caramizie si un nas ce aduce cirese negre, note minerale, de grafit si senzatii de tabac. Gustativ dezvolta un mix de visinata si magiun de prune, complementat cu impresii de scortisoara si lemn dulce. Pe final, balansul intre generoasa paleta aromatica, alcoolul bine integrat, aciditatea vie si un foarte discret rest de zahar (cca. 4 g/l), il transforma intr-un veritabil cuceritor, la orice masa simandicoasa.

  • PETIT TORUS MADIRAN...Brumont PETIT TORUS MADIRAN 2015 04 septembrie 2019

    Un cupaj de Tannat si Cabernet Sauvignon, originar din sud-estul Frantei, un vin carnos, vegetal si fructat, in egala masura. Petit Torus are "personalitati multiple": poate fi atat meditativ, profund si melancolic, cat si vesel, zburdalnic si gregar. Depinde cand si cu cine-l bei. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura caramizie, iar nasul e profund, cu fructe negre supracoapte, lemn dulce si note de grafit. Corpul plin, are alcoolul bine evidentiat, taninurile moi, bine rotunjite si o buna aciditate. Gustul vine cu multe coacaze, visinata si piper negru, la care se adauga senzatii de tabac si praf de cacao. Postgustul este lung, intens, cu visine si magiun de prune, lasand subtile impresii minerale, discret condimentate. Un vin memorabil, care a concentrat, ca printr-o lentila, tot ce are mai semnificativ regiunea sa natala, Gasconia.

  • POGGIO NICCHIAIA...Poggio Nicchiaia POGGIO NICCHIAIA CHIANTI 2017 01 septembrie 2019

    Un Chianti bine echilibrat, care reuseste sa imbine doua caracteristici diametral opuse: e suficient de taninos, dar ramane, totusi, “degraba curgator”. Culoarea este rubiniu deschis, stralucitor, iar nasul e sobru, cu fructe rosii, piper si lemn dulce. Corpul este suplu, dar cu taninuri bine definite, alcool frumos integrat si o buna aciditate. Declina visina in toate felurile posibile: fruct proaspat, lichior, gem si dulceata. Dupa ce se mai oxigeneaza in pahar, aduce si impresii de cirese amare si pudra de cacao. Postgustul, lung si intens, lasa note de fructe negre, condimente si tabac. Are nevoie de o decantare de minimum 2 ore si o temperatura de servire ceva mai joasa (14-16 grade). Per ansamblu, se dovedeste o memorabila expresie a soiului Sangiovese.

  • CHATEAU DE MALIGNY...Jean Durup Pere & Fils CHATEAU DE MALIGNY CHABLIS PREMIER CRU 2018 30 august 2019

    Un Chardonnay pursange, provenind din nord vestul Burgundiei, mai precis din regiunea Chablis (Fourchaume). Cum in Chablis maturarea in baric nu e deloc moneda curenta, nici in cazul de fata, vinul nu a luat catusi de putin contact cu lemnul. Terroirul calcaros, coroborat cu maturarea pe drojdii fine, in tancuri de inox, a dat nastere acestui vin de o remarcabila finete, bine structurat, cu o intensa prospetime si mineralitate. Culoarea este galben deschis, cu inflexiuni de chihlimbar, iar nasul aduce un buchet de caise, lime si o puternica senzatie de praf de calcar. Corpul este amplu si cremos, cu o aciditate revigoranta si alcool impecabil integrat. Gustul este proaspat, crocant, cu mere si caise verzi, la care se adauga note condimentate, vag mentolate. Postgustul este lung, mineral, citric amarui, cu o subtila astringenta. Un vin care imi confirma suspiciunea ca, in regiunea Chablis, cu precadere, poti gasi expresia princeps a soiului Chardonnay.

  • QUINTESSENCE 2017l'Herre QUINTESSENCE 2017 29 august 2019

    Un cupaj dens si expresiv, in care soiurile Gros Manseng, Chardonnay si Sauvignon Blanc “isi dau mana” ca sa demonstreze ca si vinurile albe din sud-vestul Frantei pot juca “in liga mare”. Avem de-a face cu o licoare care a captat atat caldura soarelui din Gascogne cat si aromele mediteraneene ale sudului. Aciditatea, mineralitatea, fructele exotice, condimentele si ierburile aromatice ies, rand pe rand, la rampa, pentru a sustine partitura ce beneficiaza de notele elegante de fagure de miere si nuca prajita ale Chardonnay-ului, complimentate de senzatiile de soc si ardei gras aduse de Sauvignon. Un vin complex si intens, ce poate face fata chiar si celor mai sofisticate preparate ale gastronomiei frantuzesti.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BELGUARDO VERMENTINO 2018 - Mazzei
Mazzei

Proaspat, suculent si complex, Vermentino este un soi de struguri originar din regiunea coastei marii Tireniene. Recomandarea zilei, Belguardo Vermentino 2018, reflecta atat...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.