Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • TARIMA 2017Bodegas Volver TARIMA 2017 18 martie 2019

    Un vin tanar, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gandit pentru consum imediat, dar cu o constructie destul de sofisticata. Tarima mizeaza totul pe cartea fructului proaspat, influenta lemnului fiind minima (vinul a fost maturat doar 6 luni, in baricuri “la a doua trecere”). Daca mai punem la socoteala si faptul ca via din care provin strugurii va implini in curand 50 de ani, avem deja imaginea de ansamblu a unui vin foarte ofertant, in care soiul Monastrell (Mourvedre, cum il denumesc francezii) isi manifesta plenar personalitatea. Culoarea este rubiniu intens, iar nasul, elegant, vine cu violete, prune afumate si senzatii de piele proaspat tabacita. Corpul este zvelt, cu alcool si taninuri bine evidentiate. Gustul aduce, in prim plan, un mix de cirese negre, afine si migdale, peste care se adauga senzatii de pudra de cacao si praf de scortisoara. Postgustul este proaspat, cu o placuta astringenta, lasand fine impresii amarui, ierboase. O foarte buna optiune pentru a insoti un cotlet suculent de porc la gratar.

  • ENIRA RESERVA 2014Bessa Valley ENIRA RESERVA 2014 12 martie 2019

    Un vin foarte tanar si totusi perfect slefuit, gata de baut chiar acum. Enira Reserva este un cupaj complex de Syrah, Merlot, Petit Verdot si Cabernet Sauvignon, maturat 18 luni in baricuri de stejar. Culoarea este visiniu opac, iar nasul, intens si aristocratic, aduce coacaze, piper negru si pielarie. Corpul este rotund, cu taninuri extrem de moi, o buna aciditate si alcool insesizabil. Gustativ este centrat pe fructe rosii de padure (afine si mure), ciocolata amara, iar in plan secund, apar discrete senzatii de tabac si vanilie. Postgustul mediu lasa impresii de lemn dulce si fine aluzii minerale. O buna alegere pentru cei care prefera vinurile carnoase si complexe, dar nu doresc sa fie agresati de astringenta taninurilor.

  • ALIRA CHAMPAGNE J....WineRo ALIRA CHAMPAGNE  J. DE TELMONT 11 martie 2019

    Iata o premiera pe piata spumantelor de la noi: un private label facut pentru Alira de catre “J. de Telmont” - o prestigioasa casa de sampanie din regiunea Reims, adica, cum s-ar zice, “chiar de la mama ei”. Vinul de baza este un asamblaj clasic pentru regiunea Champagne (Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier), refermentat in sticla si maturat timp de 30 de luni pe drojdii fine. Restul de zahar, foarte discret, il incadreaza la categoria “brut” si este prezent doar atat cat sa rotunjeasca gustul. Culoarea este galben intens, cu irizatii metalice, iar perlarea este fina si intensa. Nasul, sobru si complex, vine cu fructe confiate, ierburi aromatice, tuse de patiserie si impresii discret minerale. Corpul este cremos, cu alcool bine evidentiat si cu o aciditate zglobie. Gustul etaleaza arome elegante de piersici si smochine coapte, note de coaja de paine proaspata si senzatii amarui mentolate. Finalul este condimentat si foarte racoritor, lasand o cuceritoare iluzie de pelin. Un vin de sarbatoare si de gastronomie fina.

  • BAD BOY BORDEAUX 2015Jean-Luc Thunevin BAD BOY BORDEAUX 2015 08 martie 2019

    Daca te cheama Jean-Luc Thunevin si faci un vin excelent (Chateau Valandraud 1991), pe care Robert Parker il denumeste (mai in gluma, mai in serios) “de garaj”, pentru ca mai apoi sa te porecleasca “Bad Boy” sau “oaia neagra” din Bordeaux, nu ai prea multe variante de joc. Prin urmare, ori te enervezi cumplit si il stergi definitiv din agenda pe criticul american de vinuri, ori iti folosesti talentul, umorul si autoironia ca sa creezi un alt vin, la fel de bun, denumit chiar “Bad Boy”, cu o eticheta parca desprinsa din benzile desenate frantuzesti, pe care troneaza o oaie neagra ce se sprijina nonsalant de un indicator rutier inscriptionat cu (ati ghicit!) “Garage”. Evident, Thunevin a ales a doua varianta si, pe la inceputul anilor 2000, a lansat o veritabila moda, cea a “vinului de garaj” - caracterizat prin paradigma “productie mica de struguri la hectar, vinuri in serii scurte, dar de foarte buna calitate”. Este si cazul vinului de fata, un cupaj bordelez din regiunea Saint-Émilion, cu Merlot (95%) si Cabernet Franc (5%), maturat 14 luni in baricuri noi si imbuteliat intr-o serie limitata, de 80.000 de sticle. “Bad Boy” este intens, multistratificat, frumos texturat si bine echilibrat, cu note intense de coacaze, cirese si visine, la care se adauga senzatii discrete de ciocolata neagra, lemn dulce si vanilie. E un vin modern, ajuns deja in varf de forma, pe care va recomand sa-l consumati chiar acum. Si nu e vorba-n vant, parol!

  • C'EST SOIR -...Crama Hermeziu C'EST SOIR - BUSUIOACA DE BOHOTIN SEC 2017 05 martie 2019

    Pe piata romaneasca au inceput sa apara, din ce in ce mai des, vinuri din soiuri aromatice vinificate in sec. Un astfel de exemplar este si aceasta Busuioaca de Bohotin, un vin lejer, colocvial si de cursa lunga. Culoarea este roz pal, iar nasul aduce fructe rosii proaspete, dulceata de trandafiri si drojdie de paine. Aciditatea remarcabila cat si alcoolul sunt bine integrate in corpul rotund. Gustul e centrat pe litchi, peltea de trandafiri si soc. Postgustul este proaspat, cu o aluzie de dulce. Bine racit, va face fata cu succes preparatelor asiatice condimentate.

  • MAURO AMERICANO...Mare Magnum MAURO AMERICANO ZINFANDEL RESERVE 2016 05 martie 2019

    Un vin puternic si percutant, cu o denumire oarecum paradoxala, care iti atrage, inevitabil, atentia. Avem de-a face cu un Zinfandel 100% (sau Primitivo, cum ii zic italienii) obtinut dintr-o selectie "premium" de struguri, fermentat in inox, maturat in stejar si imbuteliat cu filtrare lejera. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul este exploziv, cu lemn, cafea prajita si vanilie. Gustul este dominat, initial, de influenta baricului, care aduce note afumate si condimentate (piper si scortisoara), pentru ca mai apoi sa apara senzatii gemoase de fructe negre (coacaze, mure si afine). Postgustul este lung, cu fructe confiate si lemn dulce. Mauro este, dupa gustul european, un vin aproape demisec, cu alte cuvinte, are un rest de zahar sesizabil, chiar daca e bine compensat de aciditatea intensa. Amatorii stilului "New World" vor fi, cu siguranta, incantati de acest Zinfandel tipic californian, mai ales daca-l vor savura alaturi de o portie de coaste de porc caramelizate si bine condimentate.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

ROSSO DI MONTALCINO 2016 - Argiano
Argiano

91 puncte James Suckling ,  90  puncte Wine Spectator Argiano a facut istorie in zona viticola Montalcino, devenind in timp unul dintre producatorii de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.