Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • CALEO NERO D'AVOLA 2018CALEO CALEO NERO D'AVOLA 2018 09 noiembrie 2019

    Un Nero d’Avola sicilian, tanar si lejer, care se exprima direct si fara complicatii. Un vin cu multe fructe rosii proaspete, maturat doar in inox, vesel si jovial. Culoarea este rubiniu stralucitor, iar nasul aduce senzatii de visine si mure, cu discrete note minerale. Corpul este fluid, cu taninuri care nu agreseaza si o buna aciditate. Gustul e suculent, cu cirese negre, coacaze si prune. Postgustul mediu lasa o eleganta impresie dulce amara. Avem de-a face cu un vin “de cursa lunga”, care ar trebui servit la o temperatura ceva mai joasa (12-14 grade), dupa o scurta oxigenare in decantor.

  • SMERENIE 2017Crama Oprisor SMERENIE 2017 08 noiembrie 2019

    Pentru amatorii avizati, vinul de azi e binecunoscut si mult asteptat. Pe de alta parte, cei care nu au gustat inca acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vor avea, sunt destul de convins, un moment de uimire, urmat (eventual) de unul de smerenie. Mestesugit, ca in fiecare an, de enologul Liviu Grigorica, acest vin se adreseaza in principal colectionarilor, fiind inca foarte tanar, dar avand un cert potential de invechire. Culoarea este grena inchis, cu irizatii visinii, iar nasul aduce coacaze, cuisoare si piper negru. Corpul este ferm, putin astringent, cu o buna aciditate si alcool bine integrat. Gustativ, evolueaza de la fructe negre de padure, ciocolata si lemn dulce, catre smochine si note balsamice. Postgustul este lung, condimentat, lasand impresii de vanilie, cacao si fum. Vinul are nevoie de minimum o ora de aerare in decantor, dupa care se poate asorta cu aproape orice preparat din carne rosie sau chiar vanat.

  • COLTUL PIETREI...Vitis Metamorfosis COLTUL PIETREI CHARDONNAY 2018 07 noiembrie 2019

    Un Chardonnay din Dealu Mare, care reuneste doua atribute aparent ireconciliabile: forta si finete. Corpul amplu si textura compacta merg mana in mana cu notele aromatice de o delicatete aparte. Culoarea vinului este galben pai, cu irizatii de chihlimbar, iar nasul e discret, cu flori albe, senzatii minerale si accente ierboase. Gustul este proaspat si elegant, cu alcool perfect integrat si o aciditate de invidiat. Notele predominante sunt cele de caise confiate si coaja de citrice, la care se adauga subtile impresii de fum. Postgustul, lung si intens, lasa aluzii de lime, grapefruit si ierburi mediteraneene condimentate. Un Chardonnay foarte convingator, sobru, sec si la obiect.

  • ALIRA GRAND VIN...WineRo ALIRA GRAND VIN CABERNET SAUVIGNON 2011 06 noiembrie 2019

    Un Cabernet Sauvignon dobrogean, matur si sofisticat, cu certe influente stilistice bordeleze “rive gauche”. Culoarea vinului este visiniu inchis, iar nasul e opulent, cu fructe negre de padure, condimente si impresii vegetale profunde. Corpul masiv, cu taninuri ferme si frumos slefuite, este bine sustinut de o aciditate inca foarte vie. Gustul, intens, e centrat pe un nucleu de coacaze negre si prune afumate, in jurul caruia graviteaza, elegant, note de cafea prajita, lemn dulce si piper alb. Postgustul prelung lasa senzatii de fructe rosii confiate, ciocolata amara si aluzii de lemn afumat. Un vin de sarbatoare, care merita oxigenat cel putin 2 ore inainte de a fi servit alaturi de vita sau vanat.

  • PETIT TORUS MADIRAN...Brumont PETIT TORUS MADIRAN 2015 30 octombrie 2019

    Un cupaj de Tannat si Cabernet Sauvignon, originar din sud-estul Frantei, un vin carnos, vegetal si fructat, in egala masura. Petit Torus are "personalitati multiple": poate fi atat meditativ, profund si melancolic, cat si vesel, zburdalnic si gregar. Depinde cand si cu cine-l bei. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura caramizie, iar nasul e profund, cu fructe negre supracoapte, lemn dulce si note de grafit. Corpul plin, are alcoolul bine evidentiat, taninurile moi, bine rotunjite si o buna aciditate. Gustul vine cu multe coacaze, visinata si piper negru, la care se adauga senzatii de tabac si praf de cacao. Postgustul este lung, intens, cu visine si magiun de prune, lasand subtile impresii minerale, discret condimentate. Un vin memorabil, care a concentrat, ca printr-o lentila, tot ce are mai semnificativ regiunea sa natala, Gasconia.

  • CHATEAU DE MALIGNY...Jean Durup Pere & Fils CHATEAU DE MALIGNY CHABLIS PREMIER CRU 2018 24 octombrie 2019

    Un Chardonnay pursange, provenind din nord vestul Burgundiei, mai precis din regiunea Chablis (Fourchaume). Cum in Chablis maturarea in baric nu e deloc moneda curenta, nici in cazul de fata, vinul nu a luat catusi de putin contact cu lemnul. Terroirul calcaros, coroborat cu maturarea pe drojdii fine, in tancuri de inox, a dat nastere acestui vin de o remarcabila finete, bine structurat, cu o intensa prospetime si mineralitate. Culoarea este galben deschis, cu inflexiuni de chihlimbar, iar nasul aduce un buchet de caise, lime si o puternica senzatie de praf de calcar. Corpul este amplu si cremos, cu o aciditate revigoranta si alcool impecabil integrat. Gustul este proaspat, crocant, cu mere si caise verzi, la care se adauga note condimentate, vag mentolate. Postgustul este lung, mineral, citric amarui, cu o subtila astringenta. Un vin care imi confirma suspiciunea ca, in regiunea Chablis, cu precadere, poti gasi expresia princeps a soiului Chardonnay.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

LE LOUP DANS LA BERGERIE ROUGE 2018 - Domaine L’Hortus
Domaine L’Hortus

Domaine L’Hortus a fost infiintat oficial in 1978, cand Jean Orliac, profesor de agricultura, a ajuns in regiunea muntelui Pic St Loup, s-a indragostit de zona si a...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.