Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • PRIMITIVO DI...San Marzano PRIMITIVO DI MANDURIA TALO 2016 12 octombrie 2018

    Primitivo este un soi calator. Originar din Croatia - unde este cunoscut si sub numele de Tribidrag, el emigreaza, in secolul 18, catre sudul Italiei, gasindu-si caminul spiritual in regiunea Manduria. Aici, beneficiind de o clima calda si uscata, vinul obtinut din Primitivo are o personalitate asijderea zonei: este dens, intens si “fierbinte”. Pe scurt, un vin remarcabil. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul, complex, aduce fructe negre de padure, note minerale si o subtila nuanta de piper si anason. Corpul este masiv, construit pe o concentratie alcoolica importanta, o buna aciditate si un mic rest de zahar ce rotunjeste, subtil, tot edificiul. Textura este compacta, cu taninuri fine, dar foarte prezente la datorie. Gustul, intens, este centrat pe cirese amare, coacaze si magiun de prune, la care se adauga, in plan secund, ciocolata neagra si note vanilate. Postgustul, lung si intens, lasa senzatii dulci amarui, migdalate si discret condimentate. Are nevoie de o decantare de minim 1 ora si de o asociere cu un preparat ceva mai complex, pe baza de carne rosie. Un muschi de vitel cu sos de trufe negre ar fi numai bun.

  • ROCCA DI SETA...Montemajor ROCCA DI SETA NERELLO MASCALESE 2016 10 octombrie 2018

    Un Nerello Mascalese memorabil, produs de crama Montemajor din regiunea Marsala (nord-vestul Siciliei), un vin intunecat si reflexiv, nascut sub soarele stralucitor al Siciliei, numai bun de baut la un taifas, spre miezul noptii. Culoarea este visiniu, cu bordura stacojie, iar nasul e intens si elegant, cu coacaze, violete, grafit si tabac. Corpul suplu, cu o textura compacta, are o aciditate intensa, alcool bine evidentiat si taninuri perfect slefuite. Gustul vine cu o avalansa de visine si cirese supracoapte, smochine, piper alb, la care se adauga note discret vanilate. Postgustul, lung si armonios, lasa senzatii de fructe confiate, ciocolata neagra si impresii dulci amarui, de sambure de cireasa. E altceva. Are personalitate. Asa sunt multe vinuri siciliene: greu de uitat, dar foarte usor de baut.

  • GUIDALBERTO TOSCANA...Tenuta San Guido GUIDALBERTO TOSCANA IGT 2012 09 octombrie 2018

    Nicolò Incisa della Rocchetta, omul care conduce de patru decenii legendara "Tenuta San Guido", a vrut sa ofere consumatorilor o varianta cat mai accesibila a celebrului super toscan Sassicaia - vin creat, altminteri, chiar de tatal sau. Asa a luat nastere acest cupaj, in cel mai pur stil bordolez, cu 60% Cabernet Sauvignon si 40% Merlot, maturat 15 luni in baricuri de stejar frantuzesc. Ajuns deja la a 12-a editie, Guidalberto are o culoare visiniu inchis si un nas elegant, cu coacaze, prune, tabac si vanilie. Corpul masiv, structura compacta, excelenta aciditate si taninurile ferme si bine rotunjite, ne lasa o impresie paradoxala de vin tanar si, in acelasi timp, matur. Gustul este intens, cu fructe negre, smochine, ciocolata amara si lemn dulce. Postgustul este prelung, cu o placuta astringenta si senzatii de fum, trufe si condimente. Iata un vin aflat de-abia la inceput de cariera, avand un potential de invechire de inca 8-10 ani, cotat cu 91/100 puncte Wine Advocate, care isi face banii cu varf si indesat.

  • NEGROAMARO 2015San Marzano NEGROAMARO 2015 04 octombrie 2018

    Un vin voluptuos, multistratificat, ce etaleaza o cascada de fructe negre, condimente si note vegetale profunde. Avem de-a face cu o splendida demonstratie a potentialului unui Negroamaro, acest soi cultivat aproape exclusiv in sudul Italiei, mai precis in regiunea Salento. Culoarea vinului este violaceu inchis, cu bordura rosietica, iar nasul e complex, aducand un mix incantator de lemn dulce, tabac, scortisoara, praf de cacao si visinata. Corpul este sferic, extrem de echilibrat, cu alcool impecabil integrat si un rest de zahar bine compensat de aciditate. Taninurile sunt fine si dulci, iar textura e catifelata, fara niciun fel de asperitati. Gustul e intens, cu prune afumate, coacaze negre si smochine confiate, la care se adauga senzatii de piper alb si cuisoare. Postgustul e prelung, dulce amarui, cu ciocolata neagra si trufe de padure. E genul de vin care se bea incredibil de usor, dar se uita extrem de greu.

  • ALEXANDER FONTEIN...Ormonde ALEXANDER FONTEIN SAUVIGNON BLANC 2017 01 octombrie 2018

    Un vin de la antipozi, originar din regiunea sud-africana Darling - situata pe coasta Atlanticului, in apropiere de Cape Town. Acest terroir special (climat cu influente oceanice si sol de argila rosie) a dat nastere unui Sauvignon Blanc cu o expresie atipica, dar, in acelasi timp extrem de originala. Culoarea vinului este galben intens, iar nasul e delicat, cu fructe exotice (mango si litchi), tuberoze si flori de portocal. Corpul este plin, onctuos, cu un bun balans intre alcool si aciditate. Gustul este complex si multistratificat, cu note de gutuie, grepfrut roz si mosc. Postgustul este condimentat, lasand fine senzatii vanilate si de alune prajite.

  • SHIRAZ 2016Oxford Landing SHIRAZ 2016 28 septembrie 2018

    Daca va intrebati de ce Shirazul din sudul Australiei este atat de popular, arunci vinul de azi e pregatit sa va ofere un bun raspuns. Avem de-a face cu un Syrah prietenos si "degraba curgator", cu taninuri molcome, arome de fructe negre si condimente. Poate sa para, la prima vedere, nepretentios, dar are o anumita eleganta, as zice, innascuta, la care se adauga un raport calitate-pret imbatabil. Culoarea vinului este rubiniu stralucitor, iar nasul este retinut, cu coacaze, piper si vanilie. Corpul este fluid, fara nicio astringenta, alcool destul de prezent si o buna aciditate. Gustativ are, in prim plan, visine coapte si cirese negre, dupa care vin senzatii de ciocolata amara si lemn dulce. Postgustul este lung, proaspat, cu aluzii minerale si note condimentate. O decantare de o ora si o temperatura de 14-16 grade vor aduce vinul in forma optima pentru servire. Pentru "maximizarea impactului", puneti alaturi si o portie de paste cu sos pesto rosu.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

FETEASCĂ NEAGRĂ 2016 - Crama Trantu
Crama Trantu

Crama Trantu s-a dezvoltat incet si sigur in ultimii ani, avand de partea sa atat terroir-ul perfect, cu traditie al podgoriei Murfatlar, dar si investitiile permanente in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.