Dan Micuda

Pasionat de vinuri

Blogger de vin. Si atat. Singura diferenta probabil fata de alti pasionati de vin este ca pe langa faptul ca imi place subiectul respectiv, in ansamblul sau, am timp sa si scriu pe marginea lui. Unii zic ca scriu bine, altii nu, parerile sunt impartite. Ca la vin. Cert este ca de aici au pornit o serie de evenimente si intamplari in care m-am lasat luat de val. Scriu de vin de aproximativ cinci ani si parca ar fi ieri cand m-am apucat. Da, am WSET Level 3, da am baut probabil mii de vinuri, dar asta conteaza mai putin fata de pasiunea pentru subiect care m-a facut intotdeauna sa merg mai departe, sa descopar. Si daca ar fi sa enunt cel mai important lucru pe care l-am invatat in toti acesti ani este ca vinul comporta o importanta latura personala. Un review, o parere, o senzatie, o degustare sunt doar clipe incremenite in timp, trecute printr-un filtrul personal. Cu genul acesta de clipe si senzatii o sa va confruntati cand o sa-mi cititi parerile despre un vin sau altul. Dar repet, cel mai important, este sa retineti ca vinul este o chestie extrem de personala la care obiectivitatea, se opreste, constient sau inconstient, la un anumit punct. Nimeni si nimic nu va va indica cu exactitate vinul/vinurile care sa vor placea. Trebuie sa il (le) descoperiti singuri. Si paradoxal, aceasta selectie de preferinte personale, va fi, ca si voi intr-o permanenta schimbare. Ideal ar fi sa va potriviti la gusturi si pareri cu altcineva. Asa calatoria va va fi mai frumoasa. Pentru ca vinul, in afara de calitatile intrinseci, pana la urma asta inseamana si acesta este farmecul sau pentru mine: o permanenta aventura intr-un univers mutant si in continua schimbare, a carui paradigma se schimba de la an la an si de la producator la producator. Sau de la bautor la bautor. Scuze, pasionat am vrut sa spun…

Comentariile lui Dan Micuda
  • BAROCCO PROSECCOCasa Vinicola Botter BAROCCO PROSECCO 21 mai 2019

    Un Prosecco cu un nas fin, cu aluzii floarele, de tei si mere, pere secondate de note dulcege, de fagure. Gustul este lejer, proaspat, combinand competent aciditatea cu notele fructate, citrice. Abordabil, usor de baut si de cursa lunga.

  • DIVICI PROSECCO...Divici DIVICI PROSECCO ORGANIC WINE 12 mai 2019

    Proaspat, fructat, cu note de caise si piersici zemoase asociate unor aluzii de miere si asezate pe un corp citric, proaspat. Curge lejer, echilibrat, racoritor si subtire, exact ce trebuie sa faca un Prosecco tipic, popular! Puneti ceva deoparte si pentru la vara...

  • SMERENIE 2016Crama Oprisor SMERENIE 2016 07 mai 2019

    Un vin emblematic pentru istoria tanara a vinului romanesc, Smerenie nu se dezminte nici in editia 2016. Un nas complex, evolutiv in care se amesteca senzatii de fruct expresiv in declinari din cele mai diverse cu tuse de piper, ciocolata neagra si aluzii afumate. Pe palatin debuteaza dens, concentrat evoluand monolitic, cu un fruct concentrat sub tensiunea taninurilor si aciditatii. Senzatiile fructate inregistreaza un crescendo alaturi de tonurile de vanilie, ciocolata, smochine si aluzii usor afumat-piperate. Taninurile ferme, care se rotunjesc pe final, ii asigura structura, eleganta si un potential de evolutie evident. Asa cum spuneam in debut Smerenie este si ramane unul din vinurile romanesti “mari” care nu trebuie sa lipseasca din pivnita niciunui colectionar.

  • MCGUIGAN RESERVE...McGuigan MCGUIGAN RESERVE SHIRAZ 2017 06 mai 2019

    Condimentat, fructat, cu mure, prune si gemuri de fructe rosii alaturi de o usoara dimensiune sarata. Evolutia pe palatin este directa, liniara, plina de fruct copt, gemos, cu aluzii piperate. Un vin exponential pentru stilul Shiraz-urilor tipice, fructate, corecte care au facut celebru producatorul de la Antipozi.

  • EPICENTRUM SARBA SI...Crama Girboiu EPICENTRUM SARBA SI PLAVAIE 2017 06 mai 2019

    Avem astazi in pahare un asamblaj de soiuri autohtone, traditionale, care se aseamana mult etosului local. Sarba si Plavaia si-au dat mana intr-un asamblaj sincer, direct, cu un nas in aluzii de caise si piersici plus celebrele flori albe din care intotdeauna fiecare cititor/degustator intelege ce vrea. Gustul este prezent, fructat in declinari citrice si usor condimentate, amarui. Aciditatea este acolo sa sustina echilibrul si sa ii confere prospetime . Un vin care nu incearca sa te ademeneasca (inutil si adesea fara rost) cu alambicari si complicatii savante. Jovial, convivial, perfect de asociat bucatariei autohtone si sufletului romanesc.

  • FIDORA PINOT GRIGIO...FIDORA FIDORA PINOT GRIGIO 2016 29 aprilie 2019

    Un Pinot Grigio care pe langa tipicitatea citrica, florala, de mere verzi si usor minerala specifica stilului aduce in plus accente de fructe exotice coapte si o corpolenta medie, cremoasa la nivel gustativ. Notele citrice si minerale inca domina palatinul, pastrandu-i caracterul lejer si echilibrand competent fructul usor dulceag in evolutie. Un Pinot Grigio facut cu simt de raspundere, care se pastreaza in tipicitatea stilului Italian.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.