Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Dan Micuda

Pasionat de vinuri

Blogger de vin. Si atat. Singura diferenta probabil fata de alti pasionati de vin este ca pe langa faptul ca imi place subiectul respectiv, in ansamblul sau, am timp sa si scriu pe marginea lui. Unii zic ca scriu bine, altii nu, parerile sunt impartite. Ca la vin. Cert este ca de aici au pornit o serie de evenimente si intamplari in care m-am lasat luat de val. Scriu de vin de aproximativ cinci ani si parca ar fi ieri cand m-am apucat. Da, am WSET Level 3, da am baut probabil mii de vinuri, dar asta conteaza mai putin fata de pasiunea pentru subiect care m-a facut intotdeauna sa merg mai departe, sa descopar. Si daca ar fi sa enunt cel mai important lucru pe care l-am invatat in toti acesti ani este ca vinul comporta o importanta latura personala. Un review, o parere, o senzatie, o degustare sunt doar clipe incremenite in timp, trecute printr-un filtrul personal. Cu genul acesta de clipe si senzatii o sa va confruntati cand o sa-mi cititi parerile despre un vin sau altul. Dar repet, cel mai important, este sa retineti ca vinul este o chestie extrem de personala la care obiectivitatea, se opreste, constient sau inconstient, la un anumit punct. Nimeni si nimic nu va va indica cu exactitate vinul/vinurile care sa vor placea. Trebuie sa il (le) descoperiti singuri. Si paradoxal, aceasta selectie de preferinte personale, va fi, ca si voi intr-o permanenta schimbare. Ideal ar fi sa va potriviti la gusturi si pareri cu altcineva. Asa calatoria va va fi mai frumoasa. Pentru ca vinul, in afara de calitatile intrinseci, pana la urma asta inseamana si acesta este farmecul sau pentru mine: o permanenta aventura intr-un univers mutant si in continua schimbare, a carui paradigma se schimba de la an la an si de la producator la producator. Sau de la bautor la bautor. Scuze, pasionat am vrut sa spun…

Comentariile lui Dan Micuda
  • CUVEE AMELIE 2015Crama Avincis CUVEE AMELIE 2015 21 octombrie 2017

    Desi produs dintr-un soi eminamente aromat Cuvee Amelie de la Avincis nu duce lipsa de eleganta si finete. Ba din contra, acestea sunt placut surprinzatoare, mai ales combinate cu forta aromatica a Tamaioasei. Notele dulci, de strugure parguit, miere si fructe exotice coapte sunt competent echilibrate de o aciditate expresiva care ridica vinul si ii confera cursivitate si prospetime pe final. Un vin de desert clasic, bine realizat. Un companion perfect al zaharicalelor si dulcegariilor de la finalul mesei. Sau un desert in sine.

  • TOKAJI FURMINT 2014Fuleky TOKAJI FURMINT 2014 08 octombrie 2017 Un Furmint sec din celebra apelatiune Tokaji, renumita pentru vinurile dulci de clasa. Asemenea Sauternes insa, Tokaji a virat subtil de ceva timp spre vinuri (mai) seci, sub presiunea cererii din piata. Vinul de fata este un exemplu in acest sens. Unul reusit. Olfactiv, cu arome de dulceturi de gutui, miere si fructe parguite, confiate alaturi de tuse condimentate aduce aminte de zona in care a fost creat invocand un spectru asemanator suratelor dulci. Gustativ insa, desi este plin, fructat si persistent, cu senzatii dulci, linoleice in debut, este sustinut de o aciditate condimentata, in crescendo, care culmineaza in final si postgust cu impresii citrice, proaspete, usor minerale. Un vin aparte in peisajul actual, plin de exemplare moderne si bombastice. Extrem de versatil gastronomic acesta interpreteaza in mod fericit stilul apelatiunii reusind sa isi pastreze tipicitatea si sa invoce un reconfortant sentiment de apartenenta la zona care l-a creat.
  • CUVEE DE PURCARI...Purcari CUVEE DE PURCARI BRUT ROSE 06 octombrie 2017

    Proaspat lansat pe piata, rose-ul de la Purcari etaleaza o prezentare inedita pentru un spumant realizat pe metoda traditionala. Continutul insa se aliniaza nivelului de calitate cu care producatorul de peste Prut ne-a obisnuit. Roba deschisa, cu aluzii de cupru, perlajul persistent si fin insotesc impresii olfactive de fructe de padure coapte, dulci, asociate tuselor de drojdii fine si biscuiti. Gustul este rotund, prietenos, amabil, ajutat de un dosage generos, iar evolutia pe palatin dezvaluie un mousse cremos, impregnat cu aluzii de croissant si prajitura cu fructe de padute. Final proaspat, citric si usor mineral. Un spumant bine realizat, usor de inteles si baut, care completeaza cu succes, atat stilistic cat si calitativ, portofoliul celor de la Purcari.

  • RED CUVEE 2015Liliac RED CUVEE 2015 04 octombrie 2017

    Vrednic reprezentant al zonei din care provine, Red Cuvee de la Liliac etaleaza note de fruct rosu si negru picant, piperat, usor vanilat. Gustativ vinul curge vioi, aciditatea si nervul specifice zonei ajutandu-l sa fie proaspat, fluent, jovial si cu o tusa de complexitate. Un vin modern, diferit stilistic de exemplarele grele si coapte de prin sud. O binevenita gura de aer dintr-o regiune viticola in care, din pacate, nu se produc atat de multe vinuri rosii pe masura potentialului acesteia.

  • CUVEE CHARLOTTE 2011S.E.R.V.E. CUVEE CHARLOTTE 2011 20 septembrie 2017

    Cuvee Charlotte este unul dintre vinurile devenite clasice in peisajul autohton, cu o istorie consistenta in spate care sa ii certifice calitatea si constanta. Dintotdeauna mi s-a parut un vin care isi urmeaza stilul propriu mai degraba decat preferintele de moment ale pietei. Si intr-un context actual in care majoritatea cauta opulenta si extractul, Cuvee Charlotte cu a sa filozofie de “pumn invelit in manusa de catifea” face o binevenita nota aparte. Elegant, rasat, aristocratic varianta 2011 evolueaza de la note olfactive initial inchise la tonuri de visine, prune si fructe negre incadrate de aluzii de baric bine integrate. Evolutia gustativa este complexa, perfect echilibrata, insa nu joaca neaparat cartea extractivitatii si opulentei fructului, cat mai degraba o partitura frantuzeasca, in stil Bordeaux Right Bank, a echilibrului retinut pus pe primul plan, cu o structura de tanini fini, dar fermi. Este un vin cu care trebuie sa aveti rabdare, sa il aerati lent si indelungat, dar care va va rasplati pe masura. Ah, si este unul dintre putinele vinuri autohtone cu potential real si verificat de invechire. Asa ca aviz amatorilor de vinuri de colectie: vinul va va recompensa surprinzator cei cativa ani de rabdare pe care ar trebui sa ii aveti cu el.

  • JIANA ROSE 2016Crama Oprisor JIANA ROSE 2016 07 septembrie 2017

    Un rose care etaleaza o culoare de gref (roz bineinteles) spre fragi, cu un nas ornat cu izuri de fructe rosii coapte, in declinari de jeleuri si bomboane alaturi de note de pepene verde si fructe exotice. Gustativ senzatiile olfactive se regasesc cu acelasi cocktail de fructe rosii si exotice intr-o evolutie prezenta, cremoasa, usor dulceaga in debut, marcata de un final tonic si crocant.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

ROSE 2016 - Luis Felipe Edwards
Luis Felipe Edwards

Istoria cramei Luis Felipe Edwards incepe in 1976, atunci cand Luis Felipe Edwards Sr. cumpara o proprietate in Cochagua Valley, o regiune viticola importanta din Chile. La...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.