Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

George Mitea

Pasionat de vinuri

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea
  • ELEGANZA 2014WineRo ELEGANZA 2014 06 decembrie 2017

    "Nasul", desi intens, nu te pregateste pentru cantitatea mare de zahar rezidual care domina gustativ, aducand impresii de miez de nuca, fructe confiate si prune centenar (din acelea mari si carnoase). Cu toate acestea, vinul pare mai proaspat decat vinurile Alira seci, poate si pentru ca, in cazul de fata, oenologul (Nicola Centonze) este altul decat cel creditat in mod obisnuit pentru licorile de la Aliman. Un vin de nisa, bine realizat!

  • SOLO QUINTA 2016Cramele Recas SOLO QUINTA 2016 04 decembrie 2017

    Albul port drapel de la Recas vine in 2016 cu Novac ca soi rosu vinificat in alb, insa stim deja ca soiul rosu e mai degraba un "carlig" de marketing decat o imperioasa utilitate oenologica. Fata de notele precedentelor editii, as remarca un impact aromatic mai mare al lemnului, impresiile de pastaie de vanilie fiind mai evidente, insa se vor disipa in timp, cel mai probabil. Pe langa acestea, descoperim adieri florale, de salcam si un melanj de fructe precum gutuia, perele galbene, piersici si banane. Gustul are "aderenta", corpolenta si usoara onctuozitate, aciditate buna si un gust remanent durabil si plasat in zona acid-amaruie. Un vin excelent, ca de fiecare data.

  • DRAGAICA ROSIE 2015Crama Oprisor DRAGAICA ROSIE 2015 29 noiembrie 2017

    Dragaica 2015 este un vin foarte tanar, insa promite celor care au rabdare, ca o aluzie a implinirii. Are fructele la el, rosii, negre, o amprenta vegetala, aciditate buna, taninuri destul de prezente, da o senzatie mustoasa, juvenila. Apropos de tinerete si promisiune, tocmai s-a platit avansul pentru un vin implinit, asta ca sa parafrazez un fost profesor de-al meu. Insa intre avans si lichidare e destul de munca. Sa speram ca oamenii de la Oprisor au pus toate ingredientele pentru aceasta!

  • CUVEE CLEMENCE 2015Serve CUVEE CLEMENCE 2015 17 noiembrie 2017

    Pedigriul SERVE se arata in amanuntul ca in descrierea oficiala o vie de 9 ani este considerata tanara. Te intrebi, firesc, cum ar trebui denumite viile de 3-4 ani? Vii embrionare? Oricum, acesti noua ani ai Chardonnay-ului, in parte fermentat in baric, se intalnesc cu zambetul blajin al unei Fetesti albe plantate pe cand multi dintre noi nici macar nu erau in proiect: 1965. E ca imaginea unei bunici iesite cu nepotul intr-un parc plin de plante inflorite: un corcodus, un tei, nuante de scortisoara si cuisoare de la evantaiul din lemn traforat si parfumat al elegantei si stimatei doamne. Gustul este al inghetatei juniorului, cu tuse de vafa acrisoara, cu alune de padure, putina vanilie si cu o buna remanenta. Ce cuplu dragut! Sa-i invitam la povesti si la o cina usoara!

  • CUVEE DE PURCARI...Purcari CUVEE DE PURCARI EXTRA BRUT 15 noiembrie 2017

    Cuvee de Purcari alb extrabrut, avand doar 3 grame zaharuri, blend de Chardonnay, Pinot noir si Pinot blanc, vine cu un aspect regulamentar, cu perlatie fina, constanta, arome curate si delicate de citrice si fructe verzi, miez de paine si usoare inflexiuni minerale, magneziene, in gust. Aciditatea e bine integrata, fara a fi iesita din comun. Slick and professional, cum ar zice americanii. Purcari nu se face de rusine cu linia lor de spumante, aduse pe lume de Jerome Barret, un consultant cunoscut, cu experienta, colaborator al mai multor case din Champagne si fost director de dezvoltare la Institutul de oenologie din Champagne. A lucrat si in Romania la elaborarea primelor spumante ale unei crame. Nu zic care, dar incepe cu C. :)

  • MARIUS - VERMENTINO...Michel Chapoutier MARIUS - VERMENTINO TERRET 2015 06 noiembrie 2017

    Acest vin provine din extinderea spre sud, in Languedoc, a unui nume mare al vinurilor de Ron. Vinul este un blend de varietati mediteraneene, Vermentino care e mult mai plantat in Italia si Terret, un strugure nativ zonei, cu lunga istorie. Impreuna dau sub bageta lui Chapoutier un vin agreabil, galben pai cu reflexii verzui, cu arome varatice, de citrice si piersica, usor salin si usor de baut, destul de suplu in corp si citric-amarui pe final. E mai degraba un vin pentru fructe de mare, pui sau paste cu legume decat pentru peste, aciditatea bine-potrivita fiind mai prietenoasa cu stomacurile sensibile.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

JIANA ROSE 2016 - Crama Oprisor
Crama Oprisor

Jiana, cupaj de Cabernet Sauvignon (60%) si Pinot Noir (40%), cea mai recenta lansare a Cramei Oprisor, intregeste colectia dedicata Olteniei, alaturi de Rusalca Alba si...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.