
LE CONTESSE PROSECCO BRUT Le Contesse
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- 11%
- ITALIA

Poza cu caracter informativ
Proprietatea Le Contesse se intinde pe o suprafata de 200 de hectare, in 8 localitati, multe dintre podgoriile de vita de vie fiind situate pe "Dealurile Prosecco din Conegliano si Valdobbiadene", regiune inclusa nu de mult in patrimoniul UNESCO. Vinul de astazi, Le Contesse Prosecco Brut, este un vin spumant de culoare galben pai, cu un buchet proaspat si reconfortant, ale carui arome amintesc de mere dulci, pere si flori albe. Va recomandam degustarea acestui vin la o temperatura de 6-8 grade Celsius, fiind excelent ca aperitiv, dar si alaturi de preparate mai usoare, cum sunt cele pe baza de peste.
Proprietatea Le Contesse se intinde pe o suprafata de 200 de hectare, in 8 localitati, multe dintre podgoriile de vita de vie fiind situate pe "Dealurile Prosecco din Conegliano si Valdobbiadene", regiune inclusa nu de mult in patrimoniul UNESCO. Vinul de astazi, Le Contesse Prosecco Brut, este un vin spumant de culoare galben pai, cu un buchet proaspat si reconfortant, ale carui arome amintesc de mere dulci, pere si flori albe. Va recomandam degustarea acestui vin la o temperatura de 6-8 grade Celsius, fiind excelent ca aperitiv, dar si alaturi de preparate mai usoare, cum sunt cele pe baza de peste.
-
Daca nu ar fi fost prezent valul abundent si uniform de bule, am fi spus depre acest vin obtinut din struguri Glera ca este unul delicat, caci aromele se alinta moale in vartejuri mici, din care ies la iveala nuante de flori albe si lamaie. Dupa startul rapid, efervescenta se mai aseaza, dar nu ne lasa niciun moment sa intram in monoton sau sa uitam de ce acest exemplar NU este un vin linistit. Alcoolul se lasa dus de valul aromelor suave, parca neglijent, parca visator.
-
Vizual, e de remarcat perlajul fin, nu prea abundent, dar persistent. Olfactiv avem si coaja de paine, si fructe albe, si adieri florale. Gustul e in primul rand proaspat, dar plin si chiar rotund, cu o complexitate care-l scoate clar din zona „starter”. Sigur, taclalele cu prietenii raman oricand un prilej potrivit, dar va fi mai bine cu ceva mancare pe masa. Aperitive, evident, dar si alte preparate simple si usoare, pe baza de branzeturi, peste, fructe de mare ori carnuri albe vor fi mai mult decat binevenite.
-
Un spumant din regiunea italiana Treviso, obtinut din soiul Glera, prin refermentare in autoclave de inox. Exceleaza prin finete, eleganta si note florale. Culoarea este galben pai, iar perlarea este intensa, cu bule fine si persistente. Nasul aduce flori de portocal, soc si coaja de citrice. Corpul este plin, cu un discret rest de zahar, o textura cremoasa, o excelenta aciditate si o prezenta foarte discreta a alcoolului. Gustul este intens, cu mere galbene, grapefruit si para bergamota. Postgustul e lung, proaspat, lasand senzatii minerale, aluzii vanilate si de patiserie fina. Foarte deschis la asocieri gastronomice, de la antreuri, salate si peste, pana la deserturi bazate pe crema de branza si lamaie.