Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Valentin Ceafalau

Pasionat de vinuri

Nu mai putin de 16 ani petrecuti in lumea vinului, dintre care vreo 13, in presa de vin, 10 participari la Concours Mondial de Bruxelles (pana in 2016), cateva mii de vinuri degustate si cam tot atatea note de degustare publicate, nenumarate vizite la producatori din tara si din strainatate. Si foarte multi prieteni! Sunt cifrele la care inca lucrez... Imi place vinul! Cred ca este vorba de fascinatia explorarii si a cunoasterii. Sunt sute-mii de stiluri si tehnici de vinificare, terroir-uri, soiuri, arome… si este captivant sa descoperi tot mai mult din aceasta lume. Vinul si descoperirea lui iti ofera satisfactii nebanuite si asta pentru ca intotdeauna va veni la pachet cu o poveste din care fac parte oamenii care au contribuit la facerea lui, cu povestea locului de unde provine… Este o constructie bazata pe elemente din geografie, istorie, sociologie, economie, gastronomie etc. Intotdeauna am incercat sa abordez vinul dintr-o perspectiva analitica, cat mai obiectiv posibil, insa uneori cred ca am ratat un pic din factorul uman al vinului, acea placerea de a-l bea.

Comentariile lui Valentin Ceafalau
  • CUARTZ BRUTCrama Girboiu CUARTZ BRUT 26 septembrie 2018

    De obicei, un spumant obtinut prin metoda Charmat are ca principal rol acela de a te binedispune, prin aromele sale joviale, estival-florale, de a te racori cu ajutorul prospetimii sale si de a fi prietenos. Cuartz Brut implineste aceste criterii, punctand la capitolul prospetime, dar totodata etaleaza si unele tente mai dulci, care adauga un plus de culoare in peisajul aromatico-gustativ si asa destul de viu. Perlajul sau este liniar, destul de catifelat, indeplinind si rolul de potentiator aromatic, dar si amplificator al unor note mai tonice. Gustul se exprima cu ajutorul unor impresii de fructe galbene coapte, asezonate cu tente de flori albe si de alune prajite.Toata constructia aromatico-gustativa se bazeaza si pe o aciditate buna, usor tonica, care se exprima evident si in postgustul lung si revigorant.

  • EPICENTRUM MUSCAT...Crama Girboiu EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 03 septembrie 2018

    Vinurile din gama Epicentrum au o nota comuna, caracterizata cumva de amestecul de arome fructate de mere verzi cu note minerale-prafoase, colorate din cand in cand cu tente florale, de petale uscate. Epicentrum Muscat Ottonel & Aligote (2017) parca nu se abate de la aceasta reteta aromatica, una simplista, dar care are foarte multi fani. Gustul pleaca efervescent, dulceag-fructat, insa dupa un timp aciditatea de caise verzi ia prim-planul, parasind “scena” abia pe final, fiind inlocuita de catre tente aprinse, condimentat alcoolice. Epicentrum Muscat Ottonel & Aligote (2017) se adreseaza in special iubitorilor de vinuri directe, crocante, dar mai ales celor nostalgici, doritori de combinatii parfumat / acid / usor de baut.

  • CABERNET SAUVIGNON...Domeniul Bogdan CABERNET SAUVIGNON ROSE 2017 03 septembrie 2018

    Inghetata de capsune, cu vanilie, asezonata cu fragi si zmeura! Cam asa ar putea fi creionat “peisajul” aromatic al acestui vin estival, cu o culoare stralucitoare, rose-somon. Gustativ, ataca cu impresii dulcege, fructate, echilibrate de o aciditate de piersica. Taninurile sustinute asigura o structura atletica, colorata de tente fructate, de grapefruit si mere dulci, coapte. Pe final, lasa loc unor tente condimentat-aprinse, dar unor impresii tonice, de grapefruit.

  • COLTUL PIETREI...Vitis Metamorfosis COLTUL PIETREI CHARDONNAY 2016 03 septembrie 2018

    Un Chardonnay care va fi cu siguranta pe placul unei palete foarte largi de consumatori. Si asta deoarece realizatorul sau a reusit sa echilibreze tentele exotice coapte, atat de colorate si de usor de inteles, cu ajutorul unei mineralitati energice si a unei aciditati vegetale, atat de apreciate de consumatorii mai “pretentiosi”. Aromatic, trece in revista o suita de note ce amintesc de banane, grapefruit si piersici, ce vin insotite de arome vanilate si de unele impresii ierbos-citrice. Tonurile conferite de vinificarea in lemn se fac simtite, dar sunt foarte bine integrate. Gustul este elegant, cu o textura catifelata, suculenta si un postgust lung, condimentat, cu arome de mere rosii copte si flori de vanilie.

  • DEALU’ NEGRU BY...Jelna DEALU’ NEGRU BY JELNA - PINOT NOIR WILD YEAST 2017 30 august 2018

    Da, este adevarat! Pinot Noir este un soi pretentios. Are nevoie de clima propice, de sol, are nevoie de atentie. In acelasi timp, ca sa faci un vin mare din acest soi, solicita si mult talent! Atunci cand toate conditiile de mai sus ajung intr-un punct comun, poti avea parte de surprize acolo unde nu te astepti. Dealu' Negru By Jelna - Pinot Noir Wild Yeast (2017) chiar este o surpriza in acest sens si totodata o promisiune ca il vom mai pomeni pe tanarul vinificator Darius Pripon. Aromele pe care ti le serveste sunt intense si joviale, cu o buna tipicitate. Serveste din belsug arome floral-fructate, printre care se regasesc cele de visine negre si violete, pigmentate de tonuri de ardei gras si glazura de cacao. Gustul este proaspat, cu o aciditate energica, textura granulata si un parcurs vegetal, tonic, semn al tineretii, dar si al unui potential de evolutie. Postgustul aduce tente condimentate, usor alcoolice, ce dau zvac tonurilor de coacaze negre, ciuperci si frunze uscate.

  • DAGON CLAN HAR ROZE...Dagon Winery DAGON CLAN HAR ROZE 2017 21 august 2018

    Foarte interesant la acest rose, cu o culoare clasica (foaie de ceapa) este modul in care reuseste sa isi puna in valoare aromele printr-un mic artificiu, o usoara efervescenta, care isi face simtita prezenta inclusiv la nivel olfactiv. Este intens, placut, cu impresii olfactive ce amintesc de piersici si grapefruit, echilibrate de tente tonice, vegetale. Gustul pleaca usor dulceag, aducand a rahat turcesc si rodie, dupa care rolul principal este preluat de senzatia de efervescenta. Aceasta, nu numai ca amplifica tonurile aromatice, dar in acelasi timp, substituie aciditatea medie, dand postgustului lungime, dar si o valenta mai calda, solara.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

FETEASCĂ NEAGRĂ 2016 - Crama Trantu
Crama Trantu

Crama Trantu s-a dezvoltat incet si sigur in ultimii ani, avand de partea sa atat terroir-ul perfect, cu traditie al podgoriei Murfatlar, dar si investitiile permanente in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.