Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Valentin Ceafalau

Pasionat de vinuri

Nu mai putin de 16 ani petrecuti in lumea vinului, dintre care vreo 13, in presa de vin, 10 participari la Concours Mondial de Bruxelles (pana in 2016), cateva mii de vinuri degustate si cam tot atatea note de degustare publicate, nenumarate vizite la producatori din tara si din strainatate. Si foarte multi prieteni! Sunt cifrele la care inca lucrez... Imi place vinul! Cred ca este vorba de fascinatia explorarii si a cunoasterii. Sunt sute-mii de stiluri si tehnici de vinificare, terroir-uri, soiuri, arome… si este captivant sa descoperi tot mai mult din aceasta lume. Vinul si descoperirea lui iti ofera satisfactii nebanuite si asta pentru ca intotdeauna va veni la pachet cu o poveste din care fac parte oamenii care au contribuit la facerea lui, cu povestea locului de unde provine… Este o constructie bazata pe elemente din geografie, istorie, sociologie, economie, gastronomie etc. Intotdeauna am incercat sa abordez vinul dintr-o perspectiva analitica, cat mai obiectiv posibil, insa uneori cred ca am ratat un pic din factorul uman al vinului, acea placerea de a-l bea.

Comentariile lui Valentin Ceafalau
  • BACANTA FETEASCA...Crama Girboiu BACANTA FETEASCA NEAGRA 2015 23 februarie 2019

    Un vin bine construit, ce se exprima in tonuri si “culori” sobre, serioase! De fapt, aceasta seriozitate aromatica pare sa fie rezultatul “tratamentului” cu lemn de stejar prin care vinul a trecut, ce a adus alaturi de notele de fructe negre si prune uscate, impresii destul de accentuate de fum, pudra de cacao, condimente si piele tabacita. Este suculent, cu taninuri foarte bine reprezentate, aproape granulate, dar care sunt echilibrate de o aciditate de visine amarui. Printre tonurile de fructe negre, din cand in cand isi face simtita prezenta si cate o nota de cocos. Postgustul este lung si fructat, concentrat, dar parca si un pic “incordat”, expunand alaturi de fructe rosii si niste arome condimentat-piperate.

  • CUVÉE ANDREI...Crama Avincis CUVÉE ANDREI CABERNET SAUVIGNON 2015 20 februarie 2019

    Este foarte interesant modul in care se exprima Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon (2015), reusind sa echilibreze jovialitatea aromatica cu o sobrietate structurala. Este prietenos, insa pastreaza in acelasi timp si o tinuta eleganta! Aromele sale intense, directe si foarte bine reprezentate, amintesc de cele de coacaze negre si mure, pudrate din belsug cu cacao. Gustul pleaca cu o suculenta fermecatoare, aproape dulceaga, si o aciditate de fructe de padure, iar mai apoi, in partea finala isi “incordeaza” taninurile structurate si energice, ca o intensa demonstratie de forta. Postgustul este vegetal, tonic si amplu, dar pastreaza la o cote ridicate frecventa fructata.

  • JAR 2015Dagon Winery JAR 2015 09 februarie 2019

    La prima impresie ai crede ca ai in fata un “vin de vineri seara”, in primul rand datorita usurintei in a-l intelege si a-l bea. La cateva fractiuni de secunda distanta, iti dai seama ca aceasta “lejeritate” structurala este fapt un echilibru impecabil intre aciditatea suculenta, de fructe negre si rosii si taninurile catifelate, bine slefuite. In plus, atat aromatic, cat si gustativ vinul reuseste sa transmita o energie extrem de pozitiva. Are structura buna, este bine dimensionat si energic. Aromele sale combina deopotriva tonuri de ciocolata, cacao si lemn, cu note de coacaze negre si visine amarui. Primele impresii gustative, fructat-dulcege, ii dau o nota pe care unii o pot considera senzuala, altii amicala, postgustul aducand cu sine note calde, condimentate.

  • PINOT NOIR 2014Crama Avincis PINOT NOIR 2014 03 februarie 2019

    Pinot Noir este soiul pe care, de obicei, il descoperi si incepi sa il iubesti dupa ce ai ajuns in asa-zisa “perioada de maturitate” senzoriala. Pinot Noir Avincis se inscrie perfect in categoria vinurilor care solicita un pic mai multa atentie din partea degustatorului: este complex, este elegant, cu o sobrietatea aromatica, deloc parcimonioasa. Aromele sale intense si concentrate evoca prunele afumate si mirosul pielii tabacite, invaluite in tente de condimente uscate si ciocolata. Gustul este catifelat in atac, rotund, cu impresii aromatice fructate ce sunt echilibrate de impresii de grafit si trufa de ciocolata. In postgust vinul devine aprins si tonic, vegetal, energic, cu valuri de pudra de cacao, avand efectul primei guri de cafea espresso luate pe stomacul gol dimineata.

  • DAC REZERV 2015Vinaria Dac DAC REZERV 2015 29 ianuarie 2019

    Este unul dintre acele vinuri care puncteaza fara dubii sectiunea “votul publicului”, deoarece poate satisface in acelasi timp gusturile consumatorilor mai pretentiosi, dar mai ales pe cele ale bautorilor mai putin “incercati” sau mai putin obisnuiti cu vinul. In primul rand, acest asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi nu are nimic de ascuns, etalandu-si nemijlocit calitatile, mai ales aromele dense si calde de fructe negre de padure si gemuri, cu tente destul de bine reprezentate de frunze uscate si tabac. In aceeasi masura, gustul ramane pe o frecventa “mainstream” si nu se abate de la partitura, fiind usor de baut si de inteles. Este suculent, placut, cu taninuri bine slefuite si cu alcoolul bine integrat. Aciditatea sa aminteste de cea a coacazelor si a zmeurei si face ca vinul sa para suculent, zemos si carnos. Pe final, devine usor condimentat, insa isi pastreaza si ritmul fructat pentru secunde bune.

  • CUARTZ BRUT ROSECrama Girboiu CUARTZ BRUT ROSE 28 ianuarie 2019

    Cuartz Brut Rose are atuurile unui spumant cu priza la public: e proaspat, are arome atragatoare si un perlaj revigorant. Aromele sale amintesc de cele ale capsunelor si zmeurei, cu unele tente aparute sub influenta drojdiei, precum cele de ceara si biscuite. Gustul este tonic, mergand pe linia fructelor verzi, crude si crocante, cu o aciditate bine reprezentata, tonica, de coaja de portocala. Arata simplitate in expresie, iar perlajul este destul de lejer, dar cu rolul precis de a amplifica unele senzatii gustative, in special pe cele acide, usor metalice. In postgust aminteste de caisele crude, verzi, care, odata muscate, iti provoaca un fior, insotit de un usor tremur, dupa care declanseaza senzatia placuta de aciditate si prospetime

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

AMMOS ROSE 2017 - Crama Histria
Crama Histria

Ammos este primul brand premium al Cramei Histria. Astazi va oferim din aceasta gama Ammos Rose 2017, un vin obtinut din doua soiuri: Cabernet Sauvignon Blanc si Merlot. Vinul...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.