Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Valentin Ceafalau

Pasionat de vinuri

Nu mai putin de 16 ani petrecuti in lumea vinului, dintre care vreo 13, in presa de vin, 10 participari la Concours Mondial de Bruxelles (pana in 2016), cateva mii de vinuri degustate si cam tot atatea note de degustare publicate, nenumarate vizite la producatori din tara si din strainatate. Si foarte multi prieteni! Sunt cifrele la care inca lucrez... Imi place vinul! Cred ca este vorba de fascinatia explorarii si a cunoasterii. Sunt sute-mii de stiluri si tehnici de vinificare, terroir-uri, soiuri, arome… si este captivant sa descoperi tot mai mult din aceasta lume. Vinul si descoperirea lui iti ofera satisfactii nebanuite si asta pentru ca intotdeauna va veni la pachet cu o poveste din care fac parte oamenii care au contribuit la facerea lui, cu povestea locului de unde provine… Este o constructie bazata pe elemente din geografie, istorie, sociologie, economie, gastronomie etc. Intotdeauna am incercat sa abordez vinul dintr-o perspectiva analitica, cat mai obiectiv posibil, insa uneori cred ca am ratat un pic din factorul uman al vinului, acea placerea de a-l bea.

Comentariile lui Valentin Ceafalau
  • FETEASCA NEAGRA 2015Liliac FETEASCA NEAGRA 2015 11 decembrie 2017

    Un vin delicat, dar in acelasi timp extrem de hotarat in a se exprima! Este precum o pictura reusita in acuarela, care trezeste emotie, chiar daca este realizata in tonuri pastelate. Prim-planul olfactiv este luat de catre aromele de prune afumate si piper proaspat zdrobit, care dupa un timp se metamorfozeaza in tente de zahar vanilat, curmale si cutie de lemn. Undeva in spate, sta ascunsa timid o tenta minerala, dar care are un rol bine definit, acela de a surprinde si da intregului aromatic precizie. Gustul se joaca cu senzatiile de visine amarui, cirese coapte si prune, fiind delicat, aproape suav, improspatat de o aciditate vegetala. Taninurile sunt bine slefuite, asigurand o textura catifelata. Este usor de baut, usor de inteles! Pe final, datorita alcoolului reprezentat in tente piperate, vinul se “infoaie”, ca o sotie care vrea sa iti arate ca ea are ultimul cuvant intr-o disputa, si care, dupa o privire incruntata, iti ofera si o mangaiere pe crestet.

  • NEGRU DE DRAGASANI 2014Crama Avincis NEGRU DE DRAGASANI 2014 06 decembrie 2017 Raritatea acestui soi in forma comerciala si imbuteliata face ca orice intalnire cu vinurile pe care sta scris Negru de Dragasani sa fie o experienta mai mult decat interesanta. Inainte sa degusti Chardonnay, un Sauvignon sau un Cabernet Franc “pleci la drum” cu niste asteptari legate de amprenta aromatica, de structura, de textura etc, insa in cazul unui Negru de Dragasani judeci vinul golit de orice “prejudecati analitice”. Te bucuri de el pur si simplu! Iar exemplarul de fata ofera destul de multe motive de bucurie, fie ele aparute si prin prisma ineditului. Aromatic: negru! Exact! Bitum, smoala. Notele de hidrocarburi sunt dominante, mai ales daca vinul nu are parte de aerare. Dupa un timp, incepe sa dezvolte tente din ce in ce mai interesante si din diferite clase aromatice, plecand de la cele de condimente (cimbru, cuisoare, nucsoara), piele tabacita si ciuperci, pana la cele vegetale de ardei iute sau coacaze negre. Gustul este dens, puternic, cu “umeri lati”, lasand in urma sa o impresie intimidanta. Lupta pentru suprematia asupra directiei gustative se da intre taninurile bine slefuite, insa extrem de precise si de severe, si aciditatea vegetala, vinul capatand astfel un caracter salbatic. Postgustul apartine piperului negru, proaspat zdrobit, care permite din cand in cand unor tente vegetal-fructate sa mai “scoata capetele” de sub mantia atotcuprinzatoare. Un vin de incercat acum, dar mai ales mai tarziu, deoarece timpul ii va face mult bine!
  • SOLO QUINTA 2016Cramele Recas SOLO QUINTA 2016 04 decembrie 2017 Avalansa de arome si senzatii pe care o arunca pur si simplu din pahar indica faptul ca acest vin a fost realizat cu un singur scop: acela de a atrage, de a starni curiozitatea. Soiurile implicate in aceasta creatie isi spun cand rand pe rand, cand toate deodata “aria”, etaland arome de la cele de grapefruit si lamaie verde, pana la cele mai exotice de banana, ananas si pepene galben. In acelasi timp, tonurile secundare de vanilie si briosa arata ca acest vin a fost realizat cu atentie, folosindu-se tehnici de vinificare diferite pentru soiurile din asamblaj. Gustul pare turnat dupa acelasi sablon, aducand o multitudine de senzatii, de la cea efervescenta din atac, trecand prin textura gliceric-carnoasa, pana la postgustul crocant, condimentat. In ultima parte a gustului, parca isi face simtita prezenta si Novacul, soiul rosu din acest complex, prin senzatiile de fructe rosii de padure. Solo Quinta 2016 tinde sa parieze pe cartea “excentricitatii” in expresie, insa nu poate fi acuzat de lipsa de complexitate si concentrare.
  • TERRA ROMANA...S.E.R.V.E. TERRA ROMANA MILENIUM ROSU 2013 02 decembrie 2017

    Bine inchegat, cu o structura atletica si taninuri bine reprezentate, Terra Romana Milenium Rosu 2013 este tipul acela de vin care are mare grija sa fie luat in serios de cel care il degusta. La primul contact “serveste” destul de darnic un amalgam de arome diferite, de la cele de hidrocarburi, pana la cele de frunze de tabac, pudra de cacao si ierburi uscate, care cu timpul se “decanteaza”, lasand in prim plan o nota curata de coacaze negre. Gustul demareaza placut si prietenos, cu taninuri catifelate si o rezonanta fructata, aproape cristalina. Dupa un timp, in aceasta ecuatie aromatico-tactila a gustului, intervine factorul alcool, care reuseste sa supradimensioneze vinul atat aromatic, cat si din punct de vedere al intensitatii. Datorita senzatiilor cald-condimentate, de piper zdrobit, postgustul, colorat de unele senzatii de visina si ciocolata amaruie, are o lungime considerabila. Terra Romana Milenium Rosu 2013 este un vin usor contrariant, ce emana forta si, in acelasi timp, are precizie si finete in exprimare.

  • NEGRU DE CEPTURA 2014Crama Ceptura NEGRU DE CEPTURA 2014 30 noiembrie 2017

    Poate caracteristica cea mai interesanta a acestui vin este aceea ca are capacitatea sa “vorbeasca”, (dar mai ales sa se faca inteles!) pe “limba” consumatorilor amatori, insa totodata reuseste sa satisfaca si gusturile mai “experimentate” intr-ale vinului. Aromele sale se arata intens si expresiv, pe fundalul de ciocolata si alune prajite, fiind bine reliefate tonurile dulci de gemuri de fructe de padure, dar si unele linii ascutite de piper. Prima senzatie gustativa este una de plinatate, foarte catifelata, “rotunjimile” sanatoase pe care le etaleaza fiind marturia unei vinificatii atente. Toate aceste “unduiri” fructate sunt foarte bine sustinute de o structura taninoasa, care razbate pana in postgustul foarte clar, picant si energic, in care revin aproape ritmic notele de fructe coapte, de gemuri, incadrate de senzatiile de caramel. Negru de Ceptura 2014 este un vin “solar”, cald, cu un mesaj aromatic “elocvent” si foarte bine reprezentat.

  • CUVÉE ANDREI...Crama Avincis CUVÉE ANDREI CABERNET SAUVIGNON 2012 23 noiembrie 2017 De la culoarea sa foarte concentrata, pana la finalul tonic-fructat, vinul arata o seriozitate rece, care impune respect, dar care, in acelasi timp, trezeste un sentiment de fascinatie. La primul contact, se prezinta cu ajutorul unor senzatii de ardei verde si piper, dupa care dezvaluie tonuri complexe de ciocolata amaruie si tabac. Gustul este puternic, cu o suplete atletica, impusa cumva de o aciditate de visine amarui, dar si de niste senzatii dulcege de ciocolata. Ceea ce ii da “culoare” sunt niste accente condimentate, usor sfidatoare, care accelereaza in aceleasi ritm cu taninurile solide. Cabernet Sauvignon Cuvee Andrei 2012 are o expresie clasica, de vin ponderat, auster si serios, care pare sa nu cada prada “emotiilor” decat pe finalul intens si cald, imblanzit de note de curmale, frunze uscate si piele tabacita.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

JIANA ROSE 2016 - Crama Oprisor
Crama Oprisor

Jiana, cupaj de Cabernet Sauvignon (60%) si Pinot Noir (40%), cea mai recenta lansare a Cramei Oprisor, intregeste colectia dedicata Olteniei, alaturi de Rusalca Alba si...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.