Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Valentin Ceafalau

Pasionat de vinuri

Nu mai putin de 16 ani petrecuti in lumea vinului, dintre care vreo 13, in presa de vin, 10 participari la Concours Mondial de Bruxelles (pana in 2016), cateva mii de vinuri degustate si cam tot atatea note de degustare publicate, nenumarate vizite la producatori din tara si din strainatate. Si foarte multi prieteni! Sunt cifrele la care inca lucrez... Imi place vinul! Cred ca este vorba de fascinatia explorarii si a cunoasterii. Sunt sute-mii de stiluri si tehnici de vinificare, terroir-uri, soiuri, arome… si este captivant sa descoperi tot mai mult din aceasta lume. Vinul si descoperirea lui iti ofera satisfactii nebanuite si asta pentru ca intotdeauna va veni la pachet cu o poveste din care fac parte oamenii care au contribuit la facerea lui, cu povestea locului de unde provine… Este o constructie bazata pe elemente din geografie, istorie, sociologie, economie, gastronomie etc. Intotdeauna am incercat sa abordez vinul dintr-o perspectiva analitica, cat mai obiectiv posibil, insa uneori cred ca am ratat un pic din factorul uman al vinului, acea placerea de a-l bea.

Comentariile lui Valentin Ceafalau
  • CUVEE AMELIE 2015Crama Avincis CUVEE AMELIE 2015 21 octombrie 2017

    Stiti faza antologica din filme - cliseu hollywoodian, de altfel -, cand personajul este transpus in propria-i copilarie de vreun obiect, intamplare, miros sau fel de mancare?! Ei bine, Cuvee Amelie 2015 a reusit sa faca acest lucru cu mine! Ah, dulceata de gutui! Dar nu orice dulceata, ci aceea din copilaria celor mai norocosi dintre noi, pe care bunicii ti-o serveau in lingurita, cu un pahar de apa. “Esenta” de dulceata de gutui! De sub aceasta nota dominanta, ies la iveala dupa o vreme, pentru un plus de complexitate, si niste senzatii de nuca prajita, de flori de tei si de caise confiate. La ce avalansa aromatica iti serveste, te-ai fi asteptat ca gustul sa fie greoi, insa... surpriza! Dupa atacul catifelat, dulce-mieros, arata o vioiciune si o structura zvelta, datorita aciditatii de citrice, ce iti lasa in gura impresii de grapefruit si caise parguite. Tente vegetale, usor condimentate, pigmenteaza postgustul lung si amplu, care te lasa in grija unor “trairi” de smochine si dovleac copt. Avincis Cuvee Amelie 2015 este un vin bine construit, atragator datorita unei naturi duale interesante: are ceva “rustic”, sanatos, dar in acelasi timp “tipa” in el o eleganta muta.

  • DAC REZERV 2014Vinaria Dac DAC REZERV 2014 19 octombrie 2017

    Un vin precum un film de actiune, vazut duminica, la pranz. Te captiveaza, are o energie pozitiva, are “sclipici”, fara insa sa te oboseasca, sa te solicite. Se bea usor si atrage prin aromele sale sincere de fructe confiate dulci si suculente, pe care le livreaza direct, invelite in tonuri calde de vanilie. Gustul este expresiv, chiar darnic cu senzatiile de prune afumate (din acelea proaspete si carnoase), cu o textura catifelata. Asta pana in momentul in care intra in scena tentele alcoolice, care reusesc sa aduca un pic de “intriga” si un pic de ritm, mai ales in postgustul usor tonic, usor afumat, ce lasa in urma un damf parfumat de caramel.

  • NEDEEA 2016Vinarte NEDEEA 2016 11 octombrie 2017 Primul asamblaj “neaos” romanesc pastreaza linia care a consacrat Vinarte in randul producatorilor premium, mizand pe sinceritatea expresiei aromatice. Nedeea 2016 isi prezinta toate “atuurile” nemijlocit, fara “machiaje” sau tertipuri stilistice. Vinul nu este caracterizat doar de franchete, in plus aratand o complexitate de invidiat, fiecare dintre cele trei soiuri aducandu-si aportul aromatic tipic. Etaleaza arome din cele mai diverse, de la cele de fructe rosii si negre de padure, pana la piele, tabac si ciuperci, chiar impresii de piper negru, cacao si cerneala. Are o acuratete aromatica impresionanta, dar si o salbaticie ascunsa, o forta retinuta. Gustul atentioneaza prin senzatiile glicerice din atac, ca postgustul este unul aprins, condimentat si ferm, insa in acelasi timp este concentrat, dens, cu un bun echilibru intre tonurile de fruct si cele de lemn.
  • SOLE SAUVIGNON BLANC...Cramele Recas SOLE SAUVIGNON BLANC 2016 09 octombrie 2017

    In momentul in care iti bagi nasul in pahar, prinzi pentru cateva fractiuni de secunda acele tente ce joaca pe “frecventa” tipicitatii de soi, precum notele de soc si de ardei verde, dupa care, fara avertizare, vinul iti serveste un “bombardament” exotic, cu senzatii dulci de pepene galben, mango, ananas si piersica coapta. Realizat dupa acelasi scenariu, gustul pleaca cu senzatii sprintare, usor efervescente, si imediat dupa se transforma intr-o placuta senzatie suculenta, cu tente dulcege. Toate acele arome exotice pe care le sugereaza din punct de vedere olfactiv, se regasesc si aici, sustinandu-se una pe cealalta. In acest “tumult” exotic aciditatea conteaza si nu conteaza, in schimb o nota de onctuozitate, cu pretentii de rol principal, da vinului o corpolenta interesanta. Postgustul este vegetal-citric, curat, cu o nota de prospetime ce se datoreaza tot senzatiei de efervescenta. Un vin solar, vesel “colorat”, intens, recomandat in special celor care se despart mai greu de vara si de toata energia acestui anotimp.

  • RED CUVEE 2015Liliac RED CUVEE 2015 04 octombrie 2017

    Eleganta acestui vin sta in armonia in care stie sa isi dozeze aromele. Etaleaza echilibrat tente de condimente exotice, frunze uscate si tabac, incadrate de senzatii dulci de coacaze negre. La inceput, pare mai timid, dupa care pride curaj si apasa puternic pe “butonul declansator” de arome de piper verde, ce ii imprima o tenta usor vegetala. Inclusiv gustul se exprima intr-o nota sobra, la inceput, dupa care devine exuberant, debordand de prospetime. Catifelat, suplu, usor dulceag, in atac, expune senzatii de fructe negre de padure, impresiile date de maturarea de scurta durata in lemn de stejar venind in valuri fine de ciocolata, scortisoara si lemn dulce. Pe final, isi “incordeaza muschii” prin tentele sale alcoolic-condimentate, lasand postgustul cald, lung, sustinut si fructat. In cazul de fata insa, aceste senzatii aprinse joaca rolul de amplificator de arome! Recomand a fi consumat usor racit!

  • SOARE 2013Vinarte SOARE 2013 02 octombrie 2017

    Cu fiecare expresie anuala a etichetei Soare, Vinarte reuseste sa mai adauge o piatra constructiei solide pe care viitorii critici de vinuri o vor numi “Vin Cult”. Intens, clasic, sobru, elegant! Soare 2013 nu face exceptie de la regula impusa pana acum, reusind sa fie un bun exemplu de forta si spectaculozitate. Un vin cu un comportament parintesc, care are capacitatea sa te “mangaie” prin aromele sale hipercondensate de coacaze negre, ciocolata si condimente dulci-exotice (scortisoara, cuisoare), iar in acelasi timp poate sa te impulsioneze prin taninurile sale atletice, foarte bine reprezentate in impresii de cafea macinata si lemn dulce. Gustul sau este catifelat, cu o aciditate impecabil dozatal, in asa fel incat senzatia de prospetime sa nu-i stirbeasca din eleganta. Postgustul reuseste sa isi amplifice intensitatea fructata, prin senzatiile condimentate ce vin in valuri concentrice. Un vin demn de baut in cinstea sau in memoria tatalui!

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

ROSE 2016 - Luis Felipe Edwards
Luis Felipe Edwards

Istoria cramei Luis Felipe Edwards incepe in 1976, atunci cand Luis Felipe Edwards Sr. cumpara o proprietate in Cochagua Valley, o regiune viticola importanta din Chile. La...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.