Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Valentin Ceafalau

Pasionat de vinuri

Nu mai putin de 16 ani petrecuti in lumea vinului, dintre care vreo 13, in presa de vin, 10 participari la Concours Mondial de Bruxelles (pana in 2016), cateva mii de vinuri degustate si cam tot atatea note de degustare publicate, nenumarate vizite la producatori din tara si din strainatate. Si foarte multi prieteni! Sunt cifrele la care inca lucrez... Imi place vinul! Cred ca este vorba de fascinatia explorarii si a cunoasterii. Sunt sute-mii de stiluri si tehnici de vinificare, terroir-uri, soiuri, arome… si este captivant sa descoperi tot mai mult din aceasta lume. Vinul si descoperirea lui iti ofera satisfactii nebanuite si asta pentru ca intotdeauna va veni la pachet cu o poveste din care fac parte oamenii care au contribuit la facerea lui, cu povestea locului de unde provine… Este o constructie bazata pe elemente din geografie, istorie, sociologie, economie, gastronomie etc. Intotdeauna am incercat sa abordez vinul dintr-o perspectiva analitica, cat mai obiectiv posibil, insa uneori cred ca am ratat un pic din factorul uman al vinului, acea placerea de a-l bea.

Comentariile lui Valentin Ceafalau
  • EPICENTRUM SARBA SI...Crama Girboiu EPICENTRUM SARBA SI PLAVAIE 2017 19 mai 2018

    Asamblaj unic in Romania prin compozitia sa, Epicentrum Sarba si Plavaie 2017 se exprima aromatic direct si extrem de clar, primele arome pe care le lasa prada simturilor fiind cele de pepene galben, mere verzi si caprifoi, urmat de impresii mai ierboase si mai verzi. In spatele acestor senzatii se ascund niste tonuri mai prafoase, insa prezenta acestora poate fi pusa pe seama mineralitatii. Gustul demareaza cu aceeasi senzatie de pepene galben, dar care la scurt timp este inlocuita de o efervescenta, care devine principala caracteristica gustativa. Aceasta usoara efervescenta are rolul, pe langa electrizarea gingiilor, de a amplifica sezatiile gustative si de a dimensiona oarecum postgustul. Aciditatea se asaza foarte bine intre tonurile de fructe galbene, coapte, echilibrandu-le. Un vin care se poate lauda cu prospetime si liniaritate, postgustul defiland in ritmul unor note tonice-amarui.

  • SOLE ROZE 2017Cramele Recas SOLE ROZE 2017 10 mai 2018

    Care este menirea unui vin rose? Acea de a se prezenta proaspat si racoritor, atunci cand vremea si “poftele” o cer, si de a avea savoarea si un pic din “concentrarea” in expresie a unui vin rosu. Exemplarul de fata puncteaza la toate capitolele, venind parca si cu ceva in plus. Culoarea merge spre cea a carnii de ton, cu tente oranj. Aromatic este foarte indraznet, aratand tonuri patrunzatoare de grapefruit, capsune, coaja de lamaie, dar parca si un pic de caramel, pentru un plus de diversitate. Gustul pleaca usor efervescent, dupa care permite aciditatii sa il modeleze si sa ii dea o tenta crocanta. Este un vin placut si fructat, cu tente tonice in postgust. Pariaza mai mult pe tente vegetal-citrice, decat pe cele de fructe, dar asta nu inseamna cu nu poate sa fie un bun companion pentru ultimele seri estivale.

  • CUVEE SISSI 2017S.E.R.V.E. CUVEE SISSI 2017 09 mai 2018

    SERVE este producatorul care a “inventat” rose-ul in cromatica vinului romanesc, iar Cuvee Sissi 2017 reprezinta un foarte bun exemplu al dedicatiei producatorului din Dealu Mare pentru aceasta culoare. Este un rose clasic, cu o culoare ceva intre foaia de ceapa provensala si rose-somon si cu arome intense de piersica, flori albe si piper alb. Gustul este in acelasi timp lejer si crocant, care emana o prospetime naturala, interesanta. De fapt, Cuvee Sissi 2017 nu este un rose din acelea care incearca sa-ti atraga cu tot dinadinsul atentia, principalul sau atu fiind eleganta prin care isi etaleaza aromele. Gustos, suculent, cu un atac de mere rosii, dulci, urmate de tente mineral-acide, vinul reuseste sa isi mentina un parcurs echilibrat de la inceput la sfarsit. Postgustul este lung, exploziv, cu tente racoritoare de grapefruit.

  • FETEASCA ALBA 2016Liliac FETEASCA ALBA 2016 07 mai 2018

    Peste constructia proaspata, de mere verzi si flori albe, a acestei Fetesti albe s-a asezat un voal de maturitate, colorat in tonuri de miere si polen, cu tresariri de flori uscate. Gustul este surprinzator de proaspat, cu o structura condensata si o textura asemanatoare unui fruct galben zemos. Aduce impreuna note de mere verzi, piersici si agrise, cu tente de grapefruit si fructe confiate. Ritmul in care este consumat este dat de o aciditate foarte bine reprezentata, care pe final se transforma in tente tonice, vegetale. Alcoolul este responsabil de unele senzatii picante, care potenteaza aromatic postgustul si lasa in urma sa o impresie mineral-metalica.

  • CUARTZ BRUTCrama Girboiu CUARTZ BRUT 05 mai 2018

    De obicei, un spumant obtinut prin metoda Charmat are ca principal rol acela de a te binedispune, prin aromele sale joviale, estival-florale, de a te racori cu ajutorul prospetimii sale si de a fi prietenos. Cuartz Brut implineste aceste criterii, punctand la capitolul prospetime, dar totodata etaleaza si unele tente mai dulci, care adauga un plus de culoare in peisajul aromatico-gustativ si asa destul de viu. Perlajul sau este liniar, destul de catifelat, indeplinind si rolul de potentiator aromatic, dar si amplificator al unor note mai tonice. Gustul se exprima cu ajutorul unor impresii de fructe galbene coapte, asezonate cu tente de flori albe si de alune prajite.Toata constructia aromatico-gustativa se bazeaza si pe o aciditate buna, usor tonica, care se exprima evident si in postgustul lung si revigorant.

  • SOLO QUINTA 2016Cramele Recas SOLO QUINTA 2016 27 aprilie 2018 Avalansa de arome si senzatii pe care o arunca pur si simplu din pahar indica faptul ca acest vin a fost realizat cu un singur scop: acela de a atrage, de a starni curiozitatea. Soiurile implicate in aceasta creatie isi spun cand rand pe rand, cand toate deodata “aria”, etaland arome de la cele de grapefruit si lamaie verde, pana la cele mai exotice de banana, ananas si pepene galben. In acelasi timp, tonurile secundare de vanilie si briosa arata ca acest vin a fost realizat cu atentie, folosindu-se tehnici de vinificare diferite pentru soiurile din asamblaj. Gustul pare turnat dupa acelasi sablon, aducand o multitudine de senzatii, de la cea efervescenta din atac, trecand prin textura gliceric-carnoasa, pana la postgustul crocant, condimentat. In ultima parte a gustului, parca isi face simtita prezenta si Novacul, soiul rosu din acest complex, prin senzatiile de fructe rosii de padure. Solo Quinta 2016 tinde sa parieze pe cartea “excentricitatii” in expresie, insa nu poate fi acuzat de lipsa de complexitate si concentrare.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

FETEASCA ALBA 2016 - Gramma
Gramma

Astazi va oferim o noua eticheta de la Gramma - Casa Olteanu: Feteasca Alba. Este un vin alb, sec, de culoare verde-galbui cu reflexii aurii, completata de aciditate,...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.