Comenzile plasate in perioada 28 apr., ora 13:00 – 1 mai vor fi onorate incepand de marti, 2 mai.
Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Marius Cristian

Pasionat de vinuri

Dupa mai mult de 30 de ani de baut vinuri si de lecturi oarecum intense in domeniu, n-am reusit sa ajung decat la o singura concluzie: cu cat descoperi si afli mai multe, cu atat iti dai seama cat de putin, de fapt, stii. Ca-n orice domeniu, de fapt. Asa ca, daca ma-ntreaba acum cineva ce-i aia vin, nu pot sa raspund, pe scurt, decat atat: o mare bucurie. O bucurie spre care am incercat și încerc sa-i aduc si pe altii, cu ajutorul ziarelor, revistelor, cartilor, degustarilor si, deloc in ultimul rand, prin intermediul site-ului costachel.ro. Si-am s-o fac de-acum inainte si pe unvinpezi.ro, manat de aceeasi idee: c-ar fi meschin din partea mea sa gust un vin bun si sa ma bucur de el de unul singur, fara sa le dau si altora sugestia. Pai n-ar fi pacat sa nu ne bucuram impreuna?

Comentariile lui Marius Cristian
  • SIGNATURE PINOT NOIR...Misty Cove SIGNATURE PINOT NOIR 2013 29 aprilie 2017 Trasatura definitorie a acestui vin este eleganta, care-si face simtita prezenta inca din „nas” (o perfecta imbinare de visine, cirese negre, fructe rosii, note condimentate, aluzii florale si discrete tuse minerale), continua in gustul usor, rotund, cu tanini fini, aciditate optima si e foarte prezenta in postgustul lung si placut, insotit de frumoase reminiscente ale acelorasi fructe. Din punct de vedere gastronomic, lejeritatea confera acestui Pinot Noir o raza foarte mare de actiune, cam de la pui pana la vitel, trecand prin paste si tocaturi. Dar cu o singura conditie: preparatele trebuie sa fie la fel de elegante. Ca daca nu, mai bine bucurati-va de un pahar-doua asa, pur si simplu, de placere.
  • LA POULE BLANCHE 2015Sacha Lichine LA POULE BLANCHE 2015 24 aprilie 2017

    Mai intai, recunosc, am avut un mic soc, fiindca pe eticheta scrie Sauvignon Blanc, ori vinul din paharul meu nu prea voia sa recunoasca treaba asta. Dar m-a linistit contraeticheta romaneasca, care ne informeaza ca e un cupaj de 60% Chardonnay, 20% Sauvignon Blanc si 20% Viognier (ei, asa da!). Trecand insa peste detaliile etichetarii, am gasit in pahar un vin de vara foarte placut, mai ales datorita prospetimii si a unui continut alcoolic destul de redus (12%). Aromele de piersici albe si grapefruit, cu vagi note florale si de soc sunt excelent completate de gustul proaspat, plin si rotund, discret onctuos, cu aceleasi piersici si grapefruit dand tonul. Adaugati si postgustul destul de lung si placut, cu reminiscente citrice si de mango, basca un hotarat duca-s-ar pe gat, si veti obtine un vin frantuzesc foarte modern (chiar si sticla are screwcap, da?), cu care chiar v-as sugera sa faceti cunostinta.

  • NEDEEA 2014Vinarte NEDEEA 2014 21 aprilie 2017

    Deja clasicul cupaj de la Vinarte ne intampina olfactiv niste cirese negre si prune afumate, urmate indeaproape de un sobor de fructe de padure, discret condimentate. Gustul e rotund si prietenos, alcoolul sta cuminte in banca lui, iar indemnul spre un al doilea pahar apare cu repeziciune. Ca sa va bucurati pe deplin de el, serviti-l pe la 14-16ºC (iar o aerisire scurta nu strica, dimpotriva). Cat despre insotirile perfecte, raza de actiune e destul de mare: carnuri rosii, tocaturi, branzeturi maturate, preparate din carne... Insa, (si) datorita notelor de fum, mi-as cam dori un gratar in farfuria de langa paharul cu Nedeea.

  • DUO BY ENIRA 2015Bessa Valley DUO BY ENIRA 2015 18 aprilie 2017

    Am sa-ncep prin a spune ca avem de-a face cu un vin proaspat (asta nu-nseamna crud!), rotund si placut. Fructele rosii (mai spre afine si coacaze) se-mpaca bine cu aromele lemnului (mai un tutun, mai un condiment...), rezultatul fiind chiar unul care merita tinut minte. Si, de fapt, nici nu-i greu, fiindca finalul interminabil e de mare ajutor in acest sens. Merita invechit? Eu cred ca da, are toate argumentele sa-l incercam peste, sa zic o cifra la-ntamplare, 5 ani. Dar mai cred ca merita baut si-acum. Mai ales daca un muschi de vita ori o caprioara nu prea baituita ne da o mana de ajutor.

  • CHIANTI CLASSICO 2013San Leonino CHIANTI CLASSICO 2013 11 aprilie 2017 Daca nu va plac vinurile rosii prea aromate, prea „lemnoase”, prea grele, „prea...” in general, atunci zic c-ar trebui sa va faceti o provizie serioasa din acest Chianti Classico. „Rotund” cred ca-i cuvantul-cheie pentru a descrie acest vin plin, gustos, proaspat si degrab’ chematoriu de al doilea pahar. Are de toate, dar intr-un registru moderat, din care orice stridenta e exclusa („Lume Veche”, ziceti? Pai cred c-aveti dreptate!). Asa ca are si o raza mare de actiune in ceea ce priveste insotirile gastronomice. Eu l-as vedea de la paste si pizza (suntem in Italia, da?) si pana la vita gatita mai simplu. Dar n-are rost sa ne gandim musai la asocieri, fiindca are marea calitate de a fi tare potrivit si pentru taclale cu prietenii, de sete si de pofta.
  • ESTATE PINOT NOIR 2015Misty Cove ESTATE PINOT NOIR 2015 08 aprilie 2017 Un vin delicat, fin si echilibrat, cu arome complexe, ce imbina, pe langa asteptatele fructe rosii (mai o pruna, mai o visina, mai o cireasa...), suave note florale si de condimente. Din punctul meu de vedere, m-a cucerit mai ales finalul, lung si placut, dominat de fructele rosii mai sus amintite, discret condimentate. Taninii, bine slefuiti, nu fac decat sa dea o nota catifelata unui Pinot lejer, care va poate da o idee foarte buna de ce unii au inceput sa recomande vinul rosu la carnea de pasare. Dar poate mai curand v-ar interesa acum ca va fi absolut perfect langa drob. Ba chiar si alaturi de friptura de miel (daca veti pune mai cu mila afumatura si usturoi).

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

BRIGA DELLA MORA 2014 - Malgra
Malgra

Barbera d’Asti este unul dintre cele mai faimoase vinuri din Piemont, regiune din nord-vestul Italiei. A devenit DOC in 1970 si a fost upgradat la clasificarea DOCG in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.