Marius Cristian

Pasionat de vinuri

Dupa mai mult de 30 de ani de baut vinuri si de lecturi oarecum intense in domeniu, n-am reusit sa ajung decat la o singura concluzie: cu cat descoperi si afli mai multe, cu atat iti dai seama cat de putin, de fapt, stii. Ca-n orice domeniu, de fapt. Asa ca, daca ma-ntreaba acum cineva ce-i aia vin, nu pot sa raspund, pe scurt, decat atat: o mare bucurie. O bucurie spre care am incercat și încerc sa-i aduc si pe altii, cu ajutorul ziarelor, revistelor, cartilor, degustarilor si, deloc in ultimul rand, prin intermediul site-ului costachel.ro. Si-am s-o fac de-acum inainte si pe unvinpezi.ro, manat de aceeasi idee: c-ar fi meschin din partea mea sa gust un vin bun si sa ma bucur de el de unul singur, fara sa le dau si altora sugestia. Pai n-ar fi pacat sa nu ne bucuram impreuna?

Comentariile lui Marius Cristian
  • CANTUS PRIMUS...Vitis Metamorfosis CANTUS PRIMUS FETEASCA NEAGRA 2017 04 decembrie 2019

    Avem de-a face, daca-mi permiteti sa incep cu concluzia, cu una dintre Fetestile Negre reprezentative pentru Dealu Mare. Eleganta exista (frumos subliniata de taninii fini), rafinament asijderea, rotunjimea-i rotunjime. Si fireste ca gasim si prune de toate felurile (proaspete, gemoase si afumate), dar care nu vin singure, ci-s acompaniate de un cor de fructe rosii, presarate subtil cu niscaiva condimente. Preparatele fine si mai usoare de carne rosie se vor ofusca oleaca daca nu le oferiti ca insotitor un pahar din Feteasca asta.

  • BAROCCO PROSECCOCasa Vinicola Botter BAROCCO PROSECCO 28 noiembrie 2019

    Permiteti-mi sa incep, de data asta, cu concluzia: avem de-a face cu un prosecco extrem de simpatic si degrab’ baubil. Il ajuta si continutul rezonabil de alcool (11%), si perlajul destul de fin si persistent, chiar daca nu prea bogat (las’ ca-i bine, se simte mai clar Glera care ii da baza), si aromele discrete de flori si fructe albe, cu o usoara aluzie de miere, si gustul elegant, lejer, crocant si racoritor, in care-si fac aparitia si niscaiva citrice. Il puteti folosi ca starter, il puteti marita cu aperitive usoare, ori il beti asa, pur si simplu. Insa retineti: in ultimele doua cazuri, o singura sticla e departe de a fi suficienta.

  • NEGROAMARO TALO 2018San Marzano NEGROAMARO TALO 2018 19 noiembrie 2019

    Arome sobre si delicate de fructe rosii (afine, agrise) si condimente (lemn? Da, e un pic…) In gust, fructele lasa sfiala deoparte si domina un ansamblu rotund si proaspat, ce emana voiosie. Postgustul, lung si elegant, ofera o amintire de afine si un indemn de a mai lua o gura. Altminteri, cam toate carnurile rosii se vor bucura de intalnirea cu acest vin, asa ca nu stiu de ce tot imi aduc aminte cand il gust de un anumit muschi de vita cu sos de visine...

  • CREMANT DE BOURGOGNE...Patriarche Pere&Fils CREMANT DE BOURGOGNE PATRIARCHE BRUT ROSE 15 noiembrie 2019

    Un Crémant de Bourgogne din Beaune ce ne intampina cu un perlaj frumos, zdravan la inceput, fin si persistent mai apoi. Aromele fine, de fructe rosii, continua si in gustul plin, rotund, proaspat si reconfortant. Postgustul lung, cu o adiere delicata de cirese negre, completeaza fericit acest spumant excelent si teribil de polivalent. Fiindca va fi bun si baut simplu, la o intalnire cu prietenii, și ca aperitiv, dar e poate chiar mai nimerit la masa, de la antreuri si pana pe la rata (doar cu pestele n-are treaba, dar sa nu fim mofturosi). Una peste alta, o noua dovada ca, atunci cand ai aproape 240 de ani de traditie in spate, precum Patriarche Père et Fils, nu prea iti poti permite sa faci vinuri oarecare.

  • CAPITEL SAN ROCCO...Tedeschi CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2016 14 noiembrie 2019

    Despre tehnica Ripasso, promit sa va povestesc alta data (daca simt ca o sa doriti chestia asta), deocamdata ma grabesc sa va spun ca avem de-a face cu un vin tare interesant, care stie sa combine calitatile prospetimii cu cele ale „lucraturii”. Adica, un exemplu, primul nas e vioi, cu visine soliste si fructe de padure „backing vocals”, dar al doilea ne dezvaluie adierile complexe din zona lemnului. Gustul e placut, suplu si proaspat (prima gura), dar devine capitos, rotund si dornic de invechire in cea de-a doua. Postgustul ne intoarce la visine, dar ne aduce aminte ca vinul asta are, totusi, 14.5% alcool, asa ca incepe sa planga dupa mancare. Carnuri rosii, desigur, zdravene (pot fi si un pic grasute), care sa se lupte cu succes cu Valpolicella noastra, o mica fiara deghizata in fata prietenoasă din vecini. Bun si interesant vin, ce mai la deal, la vale!

  • TRANTU CABERNET...Crama Trantu TRANTU CABERNET SAUVIGNON 2017 03 noiembrie 2019

    Daca ar fi sa definesc acest vin cu un singur cuvant, atunci acesta ar fi, probabil, „echilibrat”. Echilibru olfactiv intre notele vegetale, cele de fructe rosii si cele ale baricului. Echilibru gustativ intre aciditate, corp, tanini si fruct (aceleasi fructe rosii, si proaspete, si o idee gemoase). Servit un pic mai rece decat ar cere-o canoanele (alcoolul e de 14%), va acompania perfect carnuri rosii, preparate maturate, dar si vanat.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

NANI RIZZI PROSECCO DOC EXTRA DRY - Nani Rizzi
Nani Rizzi

Nani Rizzi, o afacere de familie din vestita regiune Valdobbiadene, produce vin Prosecco de calitate superioara inca din 1887. Denis Spagnol este cel care continua astazi lunga...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.