Deschiderea vinului de azi a prilejuit ocazia perfectă de a-mi aduce aminte, încă o dată și cu aceeași căldură, de regretatul nostru confrate Cosmin Zidurean de la a cărui mutare în raiul pe care ni-l dorim cu toții a trecut prea multă vreme. Întâmplarea a făcut că, novice fiind, stăteam odată la masă cu domnia sa în fața unei sticle de vin pe care bunul doctor l-a elogiat. Berbec necopt fiind (și) pe atunci, repede mi-am turnat în pahar, nelăsându-l pe maestru să oficieze cum s-ar fi cuvenit, după care, sub privirile lui totuși...
Deschide review
Deschiderea vinului de azi a prilejuit ocazia perfectă de a-mi aduce aminte, încă o dată și cu aceeași căldură, de regretatul nostru confrate Cosmin Zidurean de la a cărui mutare în raiul pe care ni-l dorim cu toții a trecut prea multă vreme. Întâmplarea a făcut că, novice fiind, stăteam odată la masă cu domnia sa în fața unei sticle de vin pe care bunul doctor l-a elogiat. Berbec necopt fiind (și) pe atunci, repede mi-am turnat în pahar, nelăsându-l pe maestru să oficieze cum s-ar fi cuvenit, după care, sub privirile lui totuși îngăduitoare, am gustat și... m-am strâmbat. Nu regăseam nimic din lauda vinului pe care apucase s-o înceapă marele povestitor. Mie mi s-a părut chiar că mă ia peste picior, vinul neoferind nimic deosebit. Așa mi s-a părut, la prima turnare, și asamblajul de azi. Fix la fel: un vin aspru, auster, cu nas scurt și neprietenos. Dar, mi-am amintit sfatul de aur pe care mi l-a dat atunci prea bunul meu prieten, văzându-mi expresia nefericită a feței: "vezi, mânzule? Ai răbdare. Nu te repezi ca" (rog îngăduință că nu pot să-i reproduc fidel spusele în acest for, dar o să vă prindeți imediat cam ce a zis în context), "că nu ești nici găină și nici vinul ăsta superglue nazal. Așteaptă!" Și, sub îndrumarea lui, dar mai ales furat de fantasticele povești pe care mi le-a mai istorisit, am așteptat până ce vinului i-a venit rândul. Și nu mi-a părut rău. Și așa, tot ca-n poveste, l-am așteptat ieri și pe vinul de azi, din păcate, însă, fără compania dragului Cosmin. Și bine am făcut, fiindcă după răstimpul pe care singur și l-a cerut, superbul Cabernet și-a spus, în sfârșit, răspicat, numele adevărat: Maestoso. Așa o să vi-l rostească, cu siguranță, și dumneavoastră. Dacă o să aveți răbdare.
Inchide review
O cramă născută din pasiune care în timp de 30 de ani a ajuns de la 2ha la 60, aflată la început de drum dacă ne referim la vinurile din piață. Zona este una de tradiție în cultivarea viței de vie, via este plasată pe un sol vulcanic ce oferă mult potențial în obținerea unor vinuri de excepție. În pahar am un vin care miroase intens a soare, fructe coapte, mure, prune uscate, smochine și vișine din vișinată, alături de condimente dulci (licorice/lemn dulce), violete și ierburi aromatice. Un nas de la care aștepți alt vin, deoarece gustativ acesta te...
Deschide review
O cramă născută din pasiune care în timp de 30 de ani a ajuns de la 2ha la 60, aflată la început de drum dacă ne referim la vinurile din piață. Zona este una de tradiție în cultivarea viței de vie, via este plasată pe un sol vulcanic ce oferă mult potențial în obținerea unor vinuri de excepție. În pahar am un vin care miroase intens a soare, fructe coapte, mure, prune uscate, smochine și vișine din vișinată, alături de condimente dulci (licorice/lemn dulce), violete și ierburi aromatice. Un nas de la care aștepți alt vin, deoarece gustativ acesta te surprinde cu aciditatea ridicată, completată de notele minerale datorate solului. Acestea sunt echilibrate însă de fructele cărnoase, taninurile ridicate și coapte, ca urmare a maturării la butoaie de stejar și de alcoolul ridicat. O structură zveltă și puternică, ce reprezintă personalitatea terroir-ului, un vin cu multă forță, foarte proaspăt pentru anul de recoltă 2017 cu un post gust lung.
Inchide review
Un Cabernet cumva diferit de exemplarele din Dealu Mare(sau din alte zone mai insorite) care pastreaza definitia soiului, incadrata in note de fruct negru copt, alaturi de note de vanilie, ciocolata si usor verzi de ardei. Gustativ este impetuos, plin cu aceeasi definitie de fruct prezent si in nas. Taninurile sunt integrate, dar prezente plus o aciditate care confera prospetime fructului si completeaza intregul ansamblu. Un vin bine facut, pastrat deja cativa ani in crama pentru a se echilibra, ideal in asocieri culinare cu gastronomie complexa, bazata de carne.
Deschide review
Un Cabernet cumva diferit de exemplarele din Dealu Mare(sau din alte zone mai insorite) care pastreaza definitia soiului, incadrata in note de fruct negru copt, alaturi de note de vanilie, ciocolata si usor verzi de ardei. Gustativ este impetuos, plin cu aceeasi definitie de fruct prezent si in nas. Taninurile sunt integrate, dar prezente plus o aciditate care confera prospetime fructului si completeaza intregul ansamblu. Un vin bine facut, pastrat deja cativa ani in crama pentru a se echilibra, ideal in asocieri culinare cu gastronomie complexa, bazata de carne.
Inchide review
Deschiderea vinului de azi a prilejuit ocazia perfectă de a-mi aduce aminte, încă o dată și cu aceeași căldură, de regretatul nostru confrate Cosmin Zidurean de la a cărui mutare în raiul pe care ni-l dorim cu toții a trecut prea multă vreme. Întâmplarea a făcut că, novice fiind, stăteam odată la masă cu domnia sa în fața unei sticle de vin pe care bunul doctor l-a elogiat. Berbec necopt fiind (și) pe atunci, repede mi-am turnat în pahar, nelăsându-l pe maestru să oficieze cum s-ar fi cuvenit, după care, sub privirile lui totuși...
Deschide review
Deschiderea vinului de azi a prilejuit ocazia perfectă de a-mi aduce aminte, încă o dată și cu aceeași căldură, de regretatul nostru confrate Cosmin Zidurean de la a cărui mutare în raiul pe care ni-l dorim cu toții a trecut prea multă vreme. Întâmplarea a făcut că, novice fiind, stăteam odată la masă cu domnia sa în fața unei sticle de vin pe care bunul doctor l-a elogiat. Berbec necopt fiind (și) pe atunci, repede mi-am turnat în pahar, nelăsându-l pe maestru să oficieze cum s-ar fi cuvenit, după care, sub privirile lui totuși îngăduitoare, am gustat și... m-am strâmbat. Nu regăseam nimic din lauda vinului pe care apucase s-o înceapă marele povestitor. Mie mi s-a părut chiar că mă ia peste picior, vinul neoferind nimic deosebit. Așa mi s-a părut, la prima turnare, și asamblajul de azi. Fix la fel: un vin aspru, auster, cu nas scurt și neprietenos. Dar, mi-am amintit sfatul de aur pe care mi l-a dat atunci prea bunul meu prieten, văzându-mi expresia nefericită a feței: "vezi, mânzule? Ai răbdare. Nu te repezi ca" (rog îngăduință că nu pot să-i reproduc fidel spusele în acest for, dar o să vă prindeți imediat cam ce a zis în context), "că nu ești nici găină și nici vinul ăsta superglue nazal. Așteaptă!" Și, sub îndrumarea lui, dar mai ales furat de fantasticele povești pe care mi le-a mai istorisit, am așteptat până ce vinului i-a venit rândul. Și nu mi-a părut rău. Și așa, tot ca-n poveste, l-am așteptat ieri și pe vinul de azi, din păcate, însă, fără compania dragului Cosmin. Și bine am făcut, fiindcă după răstimpul pe care singur și l-a cerut, superbul Cabernet și-a spus, în sfârșit, răspicat, numele adevărat: Maestoso. Așa o să vi-l rostească, cu siguranță, și dumneavoastră. Dacă o să aveți răbdare.
Inchide review
O cramă născută din pasiune care în timp de 30 de ani a ajuns de la 2ha la 60, aflată la început de drum dacă ne referim la vinurile din piață. Zona este una de tradiție în cultivarea viței de vie, via este plasată pe un sol vulcanic ce oferă mult potențial în obținerea unor vinuri de excepție. În pahar am un vin care miroase intens a soare, fructe coapte, mure, prune uscate, smochine și vișine din vișinată, alături de condimente dulci (licorice/lemn dulce), violete și ierburi aromatice. Un nas de la care aștepți alt vin, deoarece gustativ acesta te...
Deschide review
O cramă născută din pasiune care în timp de 30 de ani a ajuns de la 2ha la 60, aflată la început de drum dacă ne referim la vinurile din piață. Zona este una de tradiție în cultivarea viței de vie, via este plasată pe un sol vulcanic ce oferă mult potențial în obținerea unor vinuri de excepție. În pahar am un vin care miroase intens a soare, fructe coapte, mure, prune uscate, smochine și vișine din vișinată, alături de condimente dulci (licorice/lemn dulce), violete și ierburi aromatice. Un nas de la care aștepți alt vin, deoarece gustativ acesta te surprinde cu aciditatea ridicată, completată de notele minerale datorate solului. Acestea sunt echilibrate însă de fructele cărnoase, taninurile ridicate și coapte, ca urmare a maturării la butoaie de stejar și de alcoolul ridicat. O structură zveltă și puternică, ce reprezintă personalitatea terroir-ului, un vin cu multă forță, foarte proaspăt pentru anul de recoltă 2017 cu un post gust lung.
Inchide review
Un Cabernet cumva diferit de exemplarele din Dealu Mare(sau din alte zone mai insorite) care pastreaza definitia soiului, incadrata in note de fruct negru copt, alaturi de note de vanilie, ciocolata si usor verzi de ardei. Gustativ este impetuos, plin cu aceeasi definitie de fruct prezent si in nas. Taninurile sunt integrate, dar prezente plus o aciditate care confera prospetime fructului si completeaza intregul ansamblu. Un vin bine facut, pastrat deja cativa ani in crama pentru a se echilibra, ideal in asocieri culinare cu gastronomie complexa, bazata de carne.
Deschide review
Un Cabernet cumva diferit de exemplarele din Dealu Mare(sau din alte zone mai insorite) care pastreaza definitia soiului, incadrata in note de fruct negru copt, alaturi de note de vanilie, ciocolata si usor verzi de ardei. Gustativ este impetuos, plin cu aceeasi definitie de fruct prezent si in nas. Taninurile sunt integrate, dar prezente plus o aciditate care confera prospetime fructului si completeaza intregul ansamblu. Un vin bine facut, pastrat deja cativa ani in crama pentru a se echilibra, ideal in asocieri culinare cu gastronomie complexa, bazata de carne.
Inchide review