Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

ARAGOSTA BRUT Cantina Santa Maria La Palma

  • BRUT
  • ALB
  • SPUMANT
  • 750ML
  • 11,5%
  • ITALIA
ARAGOSTA BRUT
DESPRE ACEST VIN

In 1946, in urma Reformei Agrare ce a fost implementata in Italia in perioada imediat urmatoare razboiului, zona Nurra din Sardinia, a fost retrocedata fermierilor. Inzestrati cu putere de munca, o suta dintre acestia au format in 1959 o cooperativa ce si astazi poarta numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau nastere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune si daruire, utilizand cea mai avansata tehnologie existenta. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea si constanta acesteia de la o recolta la alta. De la metodele si tehnicile de selectie cu scopul de a produce cei mai buni struguri, pana la actiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depasi asteptarile consumatorilor.

Aragosta Brut este un vin spumant realizat prin metoda Charmat, cu fermentatie secundara in tancuri de inox, din struguri Vermentino di Sardegna, culesi manual. Potrivit vinificatorilor, Aragosta Brut este simbolul legaturii dintre traditie, reprezentata de soiul Vermentino, si modernitate. Are culoare galben-pai, stralucitoare si un perlaj continuu si uniform, care joaca rolul de amplificator de arome, dar si de a da texturii vinului un caracter cremos. Aromele sale intense amintesc de merele coapte, tonuri ce sunt insotite de senzatii fine de coaja de paine. Este un spumant proaspat, crocant, cu eleganta exotica si postgust savuros si lung.

Asa cum o arata si eticheta sa, vinul este creat pentru a fi asociat cu fructele de mare – de toate tipurile si speciile, insa poate la fel de bine sa improspateze mesele bazate pe salate, carne de pui la gratar sau peste.

49
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului
DESPRE ACEST VIN

In 1946, in urma Reformei Agrare ce a fost implementata in Italia in perioada imediat urmatoare razboiului, zona Nurra din Sardinia, a fost retrocedata fermierilor. Inzestrati cu putere de munca, o suta dintre acestia au format in 1959 o cooperativa ce si astazi poarta numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau nastere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune si daruire, utilizand cea mai avansata tehnologie existenta. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea si constanta acesteia de la o recolta la alta. De la metodele si tehnicile de selectie cu scopul de a produce cei mai buni struguri, pana la actiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depasi asteptarile consumatorilor.

Aragosta Brut este un vin spumant realizat prin metoda Charmat, cu fermentatie secundara in tancuri de inox, din struguri Vermentino di Sardegna, culesi manual. Potrivit vinificatorilor, Aragosta Brut este simbolul legaturii dintre traditie, reprezentata de soiul Vermentino, si modernitate. Are culoare galben-pai, stralucitoare si un perlaj continuu si uniform, care joaca rolul de amplificator de arome, dar si de a da texturii vinului un caracter cremos. Aromele sale intense amintesc de merele coapte, tonuri ce sunt insotite de senzatii fine de coaja de paine. Este un spumant proaspat, crocant, cu eleganta exotica si postgust savuros si lung.

Asa cum o arata si eticheta sa, vinul este creat pentru a fi asociat cu fructele de mare – de toate tipurile si speciile, insa poate la fel de bine sa improspateze mesele bazate pe salate, carne de pui la gratar sau peste.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Langustina sau homar fara clesti, ce-o fi si aragosta asta in italiana - ca azi n-am nici una, nici alta – dar e clar ca Aragosta este un spumant care cere de mancare. Nu prin alcool, care este bine moderat (11,5%), ci prin aciditatea supervivace, care face orice bautor de bere sau spritz sa isi reevalueze valorile. Vinul e mai mult decat placut, e viu, mai corpolent decat media spumantelor si cumva greu de plasat gastronomic. Adica ar merge bine si la un peste mai grasut (crap maricel, de balta), si la niste pui de balta cu sos hollandaise, si la chestii de carne alba fripte doar un pic, pe gratar. Nu cred ca sunt singurul caruia al doilea pahar i-a facut foame...

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Aug 2022
  • Crama mare Santa Maria la Palma (700 de hectare, cateva zeci de etichete de vinuri), una dintre cele mai mari din Saridina, o cooperativa de altfel, fondata in anii '50 de aproape 100 de mici producatori. Acest spumant din vermentino, pe langa nasul intens cu arome de fructe dulci coapte, are un corp rotunjor ce, odata racit corespunzator, livreaza eleganta si final lung si tonic.

    Nicusor Cazan
    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Aug 2022
  • Capitolul “bule estivale” este din ce in ce mai ofertant pe toate palierele de pret, iar Aragosta Brut este un bun exemplu de spumant care iti ofera calitativ mai mult decat pretul solicitat. Proaspat, placut si racoritor, vinul livreaza o paleta aromatica lejera, ce are la baza senzatii intense de mere si pere, de coaja de lamaie si piersici albe, pe care le pigmenteaza cu tente de condimente uscate, flori albe si biscuite. Gustul suculent este potentat de perlajul relaxat, de aciditatea crocanta de citrice si de o componenta minerala, salina, foarte placuta, elemente ce lasa in urma un postgust parfumat si racoritor, cu impresii citric-tonice.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Aug 2022

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...