Ei, sigur nu aveți ocazia să încercați în fiecare zi un spumant din Marche, ba chiar unul reușit. Este făcut într-un stil ușor de înțeles, care m-a dus întâi cu gandul la un Prosecco mai sobru (l-am încercat fără sa știu ce e), cu arome de mere ionatane și pere, un pic de miez de pâine proaspătă, bule persistente de intensitate medie, aciditate medie și ea (chiar nu e tăios, dar nici plat) și un strop de zahăr care-l menține (fără griji) în limitele Brut-ului, dar îl face...
Deschide review
Ei, sigur nu aveți ocazia să încercați în fiecare zi un spumant din Marche, ba chiar unul reușit. Este făcut într-un stil ușor de înțeles, care m-a dus întâi cu gandul la un Prosecco mai sobru (l-am încercat fără sa știu ce e), cu arome de mere ionatane și pere, un pic de miez de pâine proaspătă, bule persistente de intensitate medie, aciditate medie și ea (chiar nu e tăios, dar nici plat) și un strop de zahăr care-l menține (fără griji) în limitele Brut-ului, dar îl face ușor de înțeles și plăcut. Are și ceva onctuozitate și, chiar dacă nu exprimă cine știe ce complexități, e genul care se înțelege bine cu toata lumea.
Inchide review
Un spumant din Passerina - un soi mai puţin cunoscut pentru vinuri efervescente, originar din regiunea Marche (estul Italiei), obţinut prin refermentare în tanc de inox (metoda Charmat). Culoare galben auriu, cu perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas delicat, cu flori de soc, coajă de citrice şi senzaţii minerale. Corp plin, textură cremoasă, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool perfect integrat (11,5%). Gust delicat, citric, cu grapefruit alb, mere coapte şi lime. Postgust proaspăt, cu piersică albă şi pară...
Deschide review
Un spumant din Passerina - un soi mai puţin cunoscut pentru vinuri efervescente, originar din regiunea Marche (estul Italiei), obţinut prin refermentare în tanc de inox (metoda Charmat). Culoare galben auriu, cu perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas delicat, cu flori de soc, coajă de citrice şi senzaţii minerale. Corp plin, textură cremoasă, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool perfect integrat (11,5%). Gust delicat, citric, cu grapefruit alb, mere coapte şi lime. Postgust proaspăt, cu piersică albă şi pară bergamotă.
Inchide review
Spumantul de azi vine direct din Marche, provincia unde numele acestui strugure vine de la „passero” (vrabie), păsări atrase de dulceața boabelor. Strugurii au o aciditate vibrantă și o aromă floral-fructată, cu note de citrice, miere și ierburi aromatice. Versatil, de asta Passerina este folosit ca bază pentru spumante, oferind un echilibru elegant între prospețime și complexitate. În IL CONTE VILLA PRANDONE - Emmanuel Maria, Passerina devine solistul unui concert efervescent, plin de armonii dulci, care fredonează note calde și florale, perfect pentru o seară în...
Deschide review
Spumantul de azi vine direct din Marche, provincia unde numele acestui strugure vine de la „passero” (vrabie), păsări atrase de dulceața boabelor. Strugurii au o aciditate vibrantă și o aromă floral-fructată, cu note de citrice, miere și ierburi aromatice. Versatil, de asta Passerina este folosit ca bază pentru spumante, oferind un echilibru elegant între prospețime și complexitate. În IL CONTE VILLA PRANDONE - Emmanuel Maria, Passerina devine solistul unui concert efervescent, plin de armonii dulci, care fredonează note calde și florale, perfect pentru o seară în compania unui soundtrack de Andrea Bocelli sau Eros Ramazzotti.
Inchide review
Ei, sigur nu aveți ocazia să încercați în fiecare zi un spumant din Marche, ba chiar unul reușit. Este făcut într-un stil ușor de înțeles, care m-a dus întâi cu gandul la un Prosecco mai sobru (l-am încercat fără sa știu ce e), cu arome de mere ionatane și pere, un pic de miez de pâine proaspătă, bule persistente de intensitate medie, aciditate medie și ea (chiar nu e tăios, dar nici plat) și un strop de zahăr care-l menține (fără griji) în limitele Brut-ului, dar îl face...
Deschide review
Ei, sigur nu aveți ocazia să încercați în fiecare zi un spumant din Marche, ba chiar unul reușit. Este făcut într-un stil ușor de înțeles, care m-a dus întâi cu gandul la un Prosecco mai sobru (l-am încercat fără sa știu ce e), cu arome de mere ionatane și pere, un pic de miez de pâine proaspătă, bule persistente de intensitate medie, aciditate medie și ea (chiar nu e tăios, dar nici plat) și un strop de zahăr care-l menține (fără griji) în limitele Brut-ului, dar îl face ușor de înțeles și plăcut. Are și ceva onctuozitate și, chiar dacă nu exprimă cine știe ce complexități, e genul care se înțelege bine cu toata lumea.
Inchide review
Un spumant din Passerina - un soi mai puţin cunoscut pentru vinuri efervescente, originar din regiunea Marche (estul Italiei), obţinut prin refermentare în tanc de inox (metoda Charmat). Culoare galben auriu, cu perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas delicat, cu flori de soc, coajă de citrice şi senzaţii minerale. Corp plin, textură cremoasă, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool perfect integrat (11,5%). Gust delicat, citric, cu grapefruit alb, mere coapte şi lime. Postgust proaspăt, cu piersică albă şi pară...
Deschide review
Un spumant din Passerina - un soi mai puţin cunoscut pentru vinuri efervescente, originar din regiunea Marche (estul Italiei), obţinut prin refermentare în tanc de inox (metoda Charmat). Culoare galben auriu, cu perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas delicat, cu flori de soc, coajă de citrice şi senzaţii minerale. Corp plin, textură cremoasă, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool perfect integrat (11,5%). Gust delicat, citric, cu grapefruit alb, mere coapte şi lime. Postgust proaspăt, cu piersică albă şi pară bergamotă.
Inchide review
Spumantul de azi vine direct din Marche, provincia unde numele acestui strugure vine de la „passero” (vrabie), păsări atrase de dulceața boabelor. Strugurii au o aciditate vibrantă și o aromă floral-fructată, cu note de citrice, miere și ierburi aromatice. Versatil, de asta Passerina este folosit ca bază pentru spumante, oferind un echilibru elegant între prospețime și complexitate. În IL CONTE VILLA PRANDONE - Emmanuel Maria, Passerina devine solistul unui concert efervescent, plin de armonii dulci, care fredonează note calde și florale, perfect pentru o seară în...
Deschide review
Spumantul de azi vine direct din Marche, provincia unde numele acestui strugure vine de la „passero” (vrabie), păsări atrase de dulceața boabelor. Strugurii au o aciditate vibrantă și o aromă floral-fructată, cu note de citrice, miere și ierburi aromatice. Versatil, de asta Passerina este folosit ca bază pentru spumante, oferind un echilibru elegant între prospețime și complexitate. În IL CONTE VILLA PRANDONE - Emmanuel Maria, Passerina devine solistul unui concert efervescent, plin de armonii dulci, care fredonează note calde și florale, perfect pentru o seară în compania unui soundtrack de Andrea Bocelli sau Eros Ramazzotti.
Inchide review