Niciodată nu pare mai potrivită parcă sacrificarea unei sticle de Prosecco decât în zilele calde de vară ca cele din această perioadă. Aveți astăzi ocazia să încercați acest lucru cu condiția ca, din coletul curierului, să aveți grijă să treceți sticla prin frigider. Odată atinsă temperatura optimă (să zicem 7 - 9 grade Celsius) și găsite niște pahare rezonabile (iertați-mi termenul vag), veți putea da piept și vă veți putea bucura de un vin efervescent, vioi, cam ca o Tarantella napoletană (deși vinul vine din cu totul altă zonă a Italiei). Nasul său e...
Deschide review
Niciodată nu pare mai potrivită parcă sacrificarea unei sticle de Prosecco decât în zilele calde de vară ca cele din această perioadă. Aveți astăzi ocazia să încercați acest lucru cu condiția ca, din coletul curierului, să aveți grijă să treceți sticla prin frigider. Odată atinsă temperatura optimă (să zicem 7 - 9 grade Celsius) și găsite niște pahare rezonabile (iertați-mi termenul vag), veți putea da piept și vă veți putea bucura de un vin efervescent, vioi, cam ca o Tarantella napoletană (deși vinul vine din cu totul altă zonă a Italiei). Nasul său e discret, iar aromele, împinse de la spate de perlarea uniformă, se prezintă precum un mozaic floral-citric, simplu, cursiv și revigorant.
Inchide review
Astrolog sau alchimist? De fapt, numele celui care a stat pe lângă Caterina de Medici, la care m-am gândit de prima dată de cum am văzut sticla, a fost Ruggieri, însă acum un "i" în plus sau în minus, ce mai contează? Un vin cu o etichetă simplă, elegantă, la fel cum îmi imaginam personajul, un DOC cunoscut, Valdobbiadene, cu fructe citrice și mere verzi în arome, ba chiar niște fân și flori albe de vară, ce te fac să vezi viitorul pictat în nuanțe de roz. Un vin cu multă magie, ce se potrivește oricărei ocazii, simplu, sau...
Deschide review
Astrolog sau alchimist? De fapt, numele celui care a stat pe lângă Caterina de Medici, la care m-am gândit de prima dată de cum am văzut sticla, a fost Ruggieri, însă acum un "i" în plus sau în minus, ce mai contează? Un vin cu o etichetă simplă, elegantă, la fel cum îmi imaginam personajul, un DOC cunoscut, Valdobbiadene, cu fructe citrice și mere verzi în arome, ba chiar niște fân și flori albe de vară, ce te fac să vezi viitorul pictat în nuanțe de roz. Un vin cu multă magie, ce se potrivește oricărei ocazii, simplu, sau alături de un aperitiv. Un vin ușor, de 11% volum alcool, delicat și plăcut.
Inchide review
Ce face românu’ vara? Deschide un Prosecco. Mai ales dacă este pe malul mării sau dacă se întâlnește cu prietenii... Eu nu sunt nici la mare, nici cu prietenii, dar nu regret o clipă că am deschis această sticlă în crucea zilei. La 33 de grade - la umbră – e exact ce trebuie. Ba și mai mult decât atât, pentru că oferă prospețime, echilibru, acidulație elegantă, deloc agresivă și chiar o complexitate aromatică peste medie la numai 11 % alc.vol. M-a surprins cu note de autoliză bine făcută, care, însă, dispar destul de repede,...
Deschide review
Ce face românu’ vara? Deschide un Prosecco. Mai ales dacă este pe malul mării sau dacă se întâlnește cu prietenii... Eu nu sunt nici la mare, nici cu prietenii, dar nu regret o clipă că am deschis această sticlă în crucea zilei. La 33 de grade - la umbră – e exact ce trebuie. Ba și mai mult decât atât, pentru că oferă prospețime, echilibru, acidulație elegantă, deloc agresivă și chiar o complexitate aromatică peste medie la numai 11 % alc.vol. M-a surprins cu note de autoliză bine făcută, care, însă, dispar destul de repede, lăsând loc aromelor de măr, citrice și unor fine tușe florale. Și cu un gust ferm, constant, bine structurat, răcoritor și suficient de lung. Cele 12 grame de zaharuri reziduale ajută enorm la echilibrul gustativ, înlăturând orice urmă de agresivitate a unor greu sesizabile note vegetale. HINT – luați măcar trei sticle, primele două se duc fără să vă dați seama!
Inchide review
Niciodată nu pare mai potrivită parcă sacrificarea unei sticle de Prosecco decât în zilele calde de vară ca cele din această perioadă. Aveți astăzi ocazia să încercați acest lucru cu condiția ca, din coletul curierului, să aveți grijă să treceți sticla prin frigider. Odată atinsă temperatura optimă (să zicem 7 - 9 grade Celsius) și găsite niște pahare rezonabile (iertați-mi termenul vag), veți putea da piept și vă veți putea bucura de un vin efervescent, vioi, cam ca o Tarantella napoletană (deși vinul vine din cu totul altă zonă a Italiei). Nasul său e...
Deschide review
Niciodată nu pare mai potrivită parcă sacrificarea unei sticle de Prosecco decât în zilele calde de vară ca cele din această perioadă. Aveți astăzi ocazia să încercați acest lucru cu condiția ca, din coletul curierului, să aveți grijă să treceți sticla prin frigider. Odată atinsă temperatura optimă (să zicem 7 - 9 grade Celsius) și găsite niște pahare rezonabile (iertați-mi termenul vag), veți putea da piept și vă veți putea bucura de un vin efervescent, vioi, cam ca o Tarantella napoletană (deși vinul vine din cu totul altă zonă a Italiei). Nasul său e discret, iar aromele, împinse de la spate de perlarea uniformă, se prezintă precum un mozaic floral-citric, simplu, cursiv și revigorant.
Inchide review
Astrolog sau alchimist? De fapt, numele celui care a stat pe lângă Caterina de Medici, la care m-am gândit de prima dată de cum am văzut sticla, a fost Ruggieri, însă acum un "i" în plus sau în minus, ce mai contează? Un vin cu o etichetă simplă, elegantă, la fel cum îmi imaginam personajul, un DOC cunoscut, Valdobbiadene, cu fructe citrice și mere verzi în arome, ba chiar niște fân și flori albe de vară, ce te fac să vezi viitorul pictat în nuanțe de roz. Un vin cu multă magie, ce se potrivește oricărei ocazii, simplu, sau...
Deschide review
Astrolog sau alchimist? De fapt, numele celui care a stat pe lângă Caterina de Medici, la care m-am gândit de prima dată de cum am văzut sticla, a fost Ruggieri, însă acum un "i" în plus sau în minus, ce mai contează? Un vin cu o etichetă simplă, elegantă, la fel cum îmi imaginam personajul, un DOC cunoscut, Valdobbiadene, cu fructe citrice și mere verzi în arome, ba chiar niște fân și flori albe de vară, ce te fac să vezi viitorul pictat în nuanțe de roz. Un vin cu multă magie, ce se potrivește oricărei ocazii, simplu, sau alături de un aperitiv. Un vin ușor, de 11% volum alcool, delicat și plăcut.
Inchide review
Ce face românu’ vara? Deschide un Prosecco. Mai ales dacă este pe malul mării sau dacă se întâlnește cu prietenii... Eu nu sunt nici la mare, nici cu prietenii, dar nu regret o clipă că am deschis această sticlă în crucea zilei. La 33 de grade - la umbră – e exact ce trebuie. Ba și mai mult decât atât, pentru că oferă prospețime, echilibru, acidulație elegantă, deloc agresivă și chiar o complexitate aromatică peste medie la numai 11 % alc.vol. M-a surprins cu note de autoliză bine făcută, care, însă, dispar destul de repede,...
Deschide review
Ce face românu’ vara? Deschide un Prosecco. Mai ales dacă este pe malul mării sau dacă se întâlnește cu prietenii... Eu nu sunt nici la mare, nici cu prietenii, dar nu regret o clipă că am deschis această sticlă în crucea zilei. La 33 de grade - la umbră – e exact ce trebuie. Ba și mai mult decât atât, pentru că oferă prospețime, echilibru, acidulație elegantă, deloc agresivă și chiar o complexitate aromatică peste medie la numai 11 % alc.vol. M-a surprins cu note de autoliză bine făcută, care, însă, dispar destul de repede, lăsând loc aromelor de măr, citrice și unor fine tușe florale. Și cu un gust ferm, constant, bine structurat, răcoritor și suficient de lung. Cele 12 grame de zaharuri reziduale ajută enorm la echilibrul gustativ, înlăturând orice urmă de agresivitate a unor greu sesizabile note vegetale. HINT – luați măcar trei sticle, primele două se duc fără să vă dați seama!
Inchide review