Trebuie să recunoaștem că, dacă o agenție de marketing ar fi primit un brief de creație să numească acest soi de struguri roșii de pe ambele maluri ale Adriaticii, n-ar fi putut face o treabă mai bună decât spontaneitatea populară, care i-a zis ”Primitivo”. Fără nici o conotație rupestră, denumirea atrage, și ne duce cu gândul la un vin sincer, cu o exprimare directă, arome rustice și rotunde, o vigoare zdravănă, dar și suplețe și vioiciune. Și, din nou, dacă aceeași agenție de marketing ar fi primit ca temă să creeze un vin pe măsura acestei denumiri,...
Deschide review
Trebuie să recunoaștem că, dacă o agenție de marketing ar fi primit un brief de creație să numească acest soi de struguri roșii de pe ambele maluri ale Adriaticii, n-ar fi putut face o treabă mai bună decât spontaneitatea populară, care i-a zis ”Primitivo”. Fără nici o conotație rupestră, denumirea atrage, și ne duce cu gândul la un vin sincer, cu o exprimare directă, arome rustice și rotunde, o vigoare zdravănă, dar și suplețe și vioiciune. Și, din nou, dacă aceeași agenție de marketing ar fi primit ca temă să creeze un vin pe măsura acestei denumiri, n-ar fi reușit mai bine. Primitivo este ...Primitivo, chiar dacă îl denumim așa sau Zinfandel, Crljenak Kaštelanski, ori Tribidag, în funcție de regiune. Exemplarul de față vine din Puglia, și merge nespus de bine cu pui în mirodenii și roșii cherry de Puglia.
Inchide review
Jucăuș și elegant în același timp, Primitivo din pahar vine olfactiv cu un ansamblu de fructe roșii și negre, vișinele și cireșele (negre!) impunându-se în rol de soliste. La fel și în gustul mătăsos, proaspăt și cam chemător de o a doua gură. Moliciunea și senzațiile dulci l-ar cam trimite, cu predilecție, către cărnurile roșii mai picante, dar să știți că este unul din acele vinuri alături de care merită încercată o pătrățică de ciocolată neagră. Și o sugestie: serviți-l un pic mai rece decât ar cere canoanele: prospețimea n-are...
Deschide review
Jucăuș și elegant în același timp, Primitivo din pahar vine olfactiv cu un ansamblu de fructe roșii și negre, vișinele și cireșele (negre!) impunându-se în rol de soliste. La fel și în gustul mătăsos, proaspăt și cam chemător de o a doua gură. Moliciunea și senzațiile dulci l-ar cam trimite, cu predilecție, către cărnurile roșii mai picante, dar să știți că este unul din acele vinuri alături de care merită încercată o pătrățică de ciocolată neagră. Și o sugestie: serviți-l un pic mai rece decât ar cere canoanele: prospețimea n-are decât de câștigat, iar alcoolul (13,5%) sigur nu apucă să-și ia nasul la purtare.
Inchide review
Calecara revine la Un vin pe zi, astăzi cu Primitivo-ul lor din 2022, un vin de care mă declar satisfăcut, deși nu sunt un fan al soiului. Vinul reușește o partitură agreabilă, fiindcă nu este atât de gemos și de corpolent cum se vinifică Primitivo de obicei, are un atac plăcut care amintește de prunele coapte din plăcintă, vișine și ceva fructe de pădure, parcursul este volubil și unilateral (nu are evoluții surprinzătoare la pahar), iar finish-ul este curat, cu impresii dulci de fructe uscate și afine. Una peste alta, un vin onest și plăcut, extrem de versatil cu bucătăria...
Deschide review
Calecara revine la Un vin pe zi, astăzi cu Primitivo-ul lor din 2022, un vin de care mă declar satisfăcut, deși nu sunt un fan al soiului. Vinul reușește o partitură agreabilă, fiindcă nu este atât de gemos și de corpolent cum se vinifică Primitivo de obicei, are un atac plăcut care amintește de prunele coapte din plăcintă, vișine și ceva fructe de pădure, parcursul este volubil și unilateral (nu are evoluții surprinzătoare la pahar), iar finish-ul este curat, cu impresii dulci de fructe uscate și afine. Una peste alta, un vin onest și plăcut, extrem de versatil cu bucătăria și pe care îl recomand mai ales iubitorilor de gulaș, preparat cu care se asociază perfect.
Inchide review
Trebuie să recunoaștem că, dacă o agenție de marketing ar fi primit un brief de creație să numească acest soi de struguri roșii de pe ambele maluri ale Adriaticii, n-ar fi putut face o treabă mai bună decât spontaneitatea populară, care i-a zis ”Primitivo”. Fără nici o conotație rupestră, denumirea atrage, și ne duce cu gândul la un vin sincer, cu o exprimare directă, arome rustice și rotunde, o vigoare zdravănă, dar și suplețe și vioiciune. Și, din nou, dacă aceeași agenție de marketing ar fi primit ca temă să creeze un vin pe măsura acestei denumiri,...
Deschide review
Trebuie să recunoaștem că, dacă o agenție de marketing ar fi primit un brief de creație să numească acest soi de struguri roșii de pe ambele maluri ale Adriaticii, n-ar fi putut face o treabă mai bună decât spontaneitatea populară, care i-a zis ”Primitivo”. Fără nici o conotație rupestră, denumirea atrage, și ne duce cu gândul la un vin sincer, cu o exprimare directă, arome rustice și rotunde, o vigoare zdravănă, dar și suplețe și vioiciune. Și, din nou, dacă aceeași agenție de marketing ar fi primit ca temă să creeze un vin pe măsura acestei denumiri, n-ar fi reușit mai bine. Primitivo este ...Primitivo, chiar dacă îl denumim așa sau Zinfandel, Crljenak Kaštelanski, ori Tribidag, în funcție de regiune. Exemplarul de față vine din Puglia, și merge nespus de bine cu pui în mirodenii și roșii cherry de Puglia.
Inchide review
Jucăuș și elegant în același timp, Primitivo din pahar vine olfactiv cu un ansamblu de fructe roșii și negre, vișinele și cireșele (negre!) impunându-se în rol de soliste. La fel și în gustul mătăsos, proaspăt și cam chemător de o a doua gură. Moliciunea și senzațiile dulci l-ar cam trimite, cu predilecție, către cărnurile roșii mai picante, dar să știți că este unul din acele vinuri alături de care merită încercată o pătrățică de ciocolată neagră. Și o sugestie: serviți-l un pic mai rece decât ar cere canoanele: prospețimea n-are...
Deschide review
Jucăuș și elegant în același timp, Primitivo din pahar vine olfactiv cu un ansamblu de fructe roșii și negre, vișinele și cireșele (negre!) impunându-se în rol de soliste. La fel și în gustul mătăsos, proaspăt și cam chemător de o a doua gură. Moliciunea și senzațiile dulci l-ar cam trimite, cu predilecție, către cărnurile roșii mai picante, dar să știți că este unul din acele vinuri alături de care merită încercată o pătrățică de ciocolată neagră. Și o sugestie: serviți-l un pic mai rece decât ar cere canoanele: prospețimea n-are decât de câștigat, iar alcoolul (13,5%) sigur nu apucă să-și ia nasul la purtare.
Inchide review
Calecara revine la Un vin pe zi, astăzi cu Primitivo-ul lor din 2022, un vin de care mă declar satisfăcut, deși nu sunt un fan al soiului. Vinul reușește o partitură agreabilă, fiindcă nu este atât de gemos și de corpolent cum se vinifică Primitivo de obicei, are un atac plăcut care amintește de prunele coapte din plăcintă, vișine și ceva fructe de pădure, parcursul este volubil și unilateral (nu are evoluții surprinzătoare la pahar), iar finish-ul este curat, cu impresii dulci de fructe uscate și afine. Una peste alta, un vin onest și plăcut, extrem de versatil cu bucătăria...
Deschide review
Calecara revine la Un vin pe zi, astăzi cu Primitivo-ul lor din 2022, un vin de care mă declar satisfăcut, deși nu sunt un fan al soiului. Vinul reușește o partitură agreabilă, fiindcă nu este atât de gemos și de corpolent cum se vinifică Primitivo de obicei, are un atac plăcut care amintește de prunele coapte din plăcintă, vișine și ceva fructe de pădure, parcursul este volubil și unilateral (nu are evoluții surprinzătoare la pahar), iar finish-ul este curat, cu impresii dulci de fructe uscate și afine. Una peste alta, un vin onest și plăcut, extrem de versatil cu bucătăria și pe care îl recomand mai ales iubitorilor de gulaș, preparat cu care se asociază perfect.
Inchide review