Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

🍷 Ai -14% + EXTRA 10% la peste 100 de vinuri

🍷 Comanzi de +150 lei, primesti 150 lei. Vezi detalii

Ziua buna are vinul ei

VINA BUJANDA RESERVA 2016 Vina Bujanda

  • Parker 91/100
  • james
    suckling 91/100
timp ramas
bg bg hourglass

05:23:40

cel mai bun pret online 69Lei bg
DOAR AZI 55 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

05:23:40

Extra discount pentru membrii premium Devino membru
Extra discount pentru membrii premium Devino membru

VINA BUJANDA RESERVA 2016 Vina Bujanda

CE SPUN EXPERTII:

  • Parker 91/100
  • james
    suckling 91/100
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

91 puncte Robert Parker, 91 puncte James Suckling

Crama Vina Bujanda este condusa de Carlos si Pillar Martinez Bujanda, cei care au decis sa duca mai departe afacerea de familie inceputa de strabunicul lor, Joaquín Martínez Bujanda. Astazi, crama include 120 de hectare de teren, distribuite atat in zona Rioja Alavesa, cat si in Rioja Alta. Recomandarea noastra, Vina Bujanda Reserva, este un rosu elegant, realizat din struguri Tempranillo. Cu note olfactive complexe, de lemn, vinul continua pe palat cu arome intense si proaspete, in vreme ce postgustul este lung si catifelat. Degustati acest vin la o temperatura de 12-15 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de vita, miel sau carne de pui, o alta varianta fiind specialitatile din branzeturi.

Livrare gratuita *

pentru comenzi de min. 4 sticle sau 200 RON in Bucuresti si de 6 sticle in tara

14 zile retur gratuit
AFLA PRIMUL OFERTA ZILEI,

LA 9 AM!

Conceptul nostru
1 vin pe zi, ales de experti, la cel mai bun pret online

Pe Unvinpezi.ro vei gasi in fiecare zi, la oferta, un vin exceptional, evaluat de experti. El va avea cel mai mic pret din online-ul romanesc. Alaturi de el, sute de alte sticle alese pe spranceana si o selectie de spirtoase. In plus, ai optiunea de a deveni membru premium si astfel sa beneficiezi de o o multime de beneficii.

Vezi intreaga colectie

Pentru clientii noi, prima comanda vine cu un discount de 20 de lei!
*pentru comenzi de min 100 de lei.
Discountul se aplica automat la plasarea comenzii.

Expertii
nostri
in vin

Cele mai
cumparate
vinuri

DOP DEFECT?

Una dintre sticlele primite are defect de dop? Contacteaza-ne la contact@unvinpezi.ro sau la 0724 365 385 si o vom inlocui rapid.

Vinuri noi
in magazin

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...