Cava nu este doar o băutură pentru vară. Bineînțeles, "curge" mai bine la temperaturi ridicate, dar poate să fie un bun "stimulator moral" în orice perioadă a anului. Aromatic, oferă o paleta foarte interesantă de mere verzi, de coaja de portocală, de flori albe și de pere coapte, cu o ușoară atingere de drojdii, de coajă de pâine. Perlajul bogat are rol de amplificator aromatic, susținând aciditatea suculentă, de citrice coapte. Reușește să își echilibreze notele citric-vegetale cu niște senzații fructate-dulci, in asa fel...
Deschide review
Cava nu este doar o băutură pentru vară. Bineînțeles, "curge" mai bine la temperaturi ridicate, dar poate să fie un bun "stimulator moral" în orice perioadă a anului. Aromatic, oferă o paleta foarte interesantă de mere verzi, de coaja de portocală, de flori albe și de pere coapte, cu o ușoară atingere de drojdii, de coajă de pâine. Perlajul bogat are rol de amplificator aromatic, susținând aciditatea suculentă, de citrice coapte. Reușește să își echilibreze notele citric-vegetale cu niște senzații fructate-dulci, in asa fel încât să fie lejer de băut. Este proaspăt și prietenos, cu un postgust ușor tonic, bine dozat și cu o amprentă fructată bine reprezentată.
Inchide review
Înțeleg, de pe la terți, că este vorba despre o Cava semnată de un consorțiu întreg. Ca la alte spumante, asta e uneori bine, alteori... mai puțin. De data asta este bine. Spre foarte bine. Adică este un spumant cu de toate – ceva picanterie, dar mai în zona vegetală, de wasabi / ghimbir / ridiche neagră, fruct din plin (mere verzi, pere coapte, gutui), cu ceva urme de frunze uscate, care se estompează în finalul lung, mai degrabă fructat. Descrierea nu-i face cinste vinului. Este un tip de bule pe care nu l-aș refuza nici de-ar veni zi de zi, mai ales la...
Deschide review
Înțeleg, de pe la terți, că este vorba despre o Cava semnată de un consorțiu întreg. Ca la alte spumante, asta e uneori bine, alteori... mai puțin. De data asta este bine. Spre foarte bine. Adică este un spumant cu de toate – ceva picanterie, dar mai în zona vegetală, de wasabi / ghimbir / ridiche neagră, fruct din plin (mere verzi, pere coapte, gutui), cu ceva urme de frunze uscate, care se estompează în finalul lung, mai degrabă fructat. Descrierea nu-i face cinste vinului. Este un tip de bule pe care nu l-aș refuza nici de-ar veni zi de zi, mai ales la „midweek break”-ul de miercuri. Da, asta e, ați ratat una dintre sutele de zile de miercuri care vă așteaptă, dar se poate rezolva – luați două sticle (sau mai multe), una pentru micul dejun de sâmbătă și alta... Vă hotărâți voi, după ce o gustați pe prima.
Inchide review
Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se...
Deschide review
Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere şi coajă de pâine. Postgust lung şi tonic, cu note de citrice dulci amărui şi aluzii mineral saline.
Inchide review
Cava nu este doar o băutură pentru vară. Bineînțeles, "curge" mai bine la temperaturi ridicate, dar poate să fie un bun "stimulator moral" în orice perioadă a anului. Aromatic, oferă o paleta foarte interesantă de mere verzi, de coaja de portocală, de flori albe și de pere coapte, cu o ușoară atingere de drojdii, de coajă de pâine. Perlajul bogat are rol de amplificator aromatic, susținând aciditatea suculentă, de citrice coapte. Reușește să își echilibreze notele citric-vegetale cu niște senzații fructate-dulci, in asa fel...
Deschide review
Cava nu este doar o băutură pentru vară. Bineînțeles, "curge" mai bine la temperaturi ridicate, dar poate să fie un bun "stimulator moral" în orice perioadă a anului. Aromatic, oferă o paleta foarte interesantă de mere verzi, de coaja de portocală, de flori albe și de pere coapte, cu o ușoară atingere de drojdii, de coajă de pâine. Perlajul bogat are rol de amplificator aromatic, susținând aciditatea suculentă, de citrice coapte. Reușește să își echilibreze notele citric-vegetale cu niște senzații fructate-dulci, in asa fel încât să fie lejer de băut. Este proaspăt și prietenos, cu un postgust ușor tonic, bine dozat și cu o amprentă fructată bine reprezentată.
Inchide review
Înțeleg, de pe la terți, că este vorba despre o Cava semnată de un consorțiu întreg. Ca la alte spumante, asta e uneori bine, alteori... mai puțin. De data asta este bine. Spre foarte bine. Adică este un spumant cu de toate – ceva picanterie, dar mai în zona vegetală, de wasabi / ghimbir / ridiche neagră, fruct din plin (mere verzi, pere coapte, gutui), cu ceva urme de frunze uscate, care se estompează în finalul lung, mai degrabă fructat. Descrierea nu-i face cinste vinului. Este un tip de bule pe care nu l-aș refuza nici de-ar veni zi de zi, mai ales la...
Deschide review
Înțeleg, de pe la terți, că este vorba despre o Cava semnată de un consorțiu întreg. Ca la alte spumante, asta e uneori bine, alteori... mai puțin. De data asta este bine. Spre foarte bine. Adică este un spumant cu de toate – ceva picanterie, dar mai în zona vegetală, de wasabi / ghimbir / ridiche neagră, fruct din plin (mere verzi, pere coapte, gutui), cu ceva urme de frunze uscate, care se estompează în finalul lung, mai degrabă fructat. Descrierea nu-i face cinste vinului. Este un tip de bule pe care nu l-aș refuza nici de-ar veni zi de zi, mai ales la „midweek break”-ul de miercuri. Da, asta e, ați ratat una dintre sutele de zile de miercuri care vă așteaptă, dar se poate rezolva – luați două sticle (sau mai multe), una pentru micul dejun de sâmbătă și alta... Vă hotărâți voi, după ce o gustați pe prima.
Inchide review
Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se...
Deschide review
Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere şi coajă de pâine. Postgust lung şi tonic, cu note de citrice dulci amărui şi aluzii mineral saline.
Inchide review