Un Cabernet Franc 100%, din regiunea Drăgăşani (judeţul Vâlcea), maturat 30 de luni în lemn de stejar, un vin sofisticat şi plin de personalitate, care aduce în prim plan un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice şi note minerale intense. Culoare vişiniu închis şi nas elegant, cu violete, grafit şi ardei verde picant. Textura catifelată, taninuri ferme şi alcool impecabil integrat (15%). Gust plin, cu coacăze, mure şi cireşe negre, la care se adaugă impresii de ciocolată amară şi tabac. Postgust lung şi expresiv, cu tonuri de piper verde, trufe de...
Deschide review
Un Cabernet Franc 100%, din regiunea Drăgăşani (judeţul Vâlcea), maturat 30 de luni în lemn de stejar, un vin sofisticat şi plin de personalitate, care aduce în prim plan un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice şi note minerale intense. Culoare vişiniu închis şi nas elegant, cu violete, grafit şi ardei verde picant. Textura catifelată, taninuri ferme şi alcool impecabil integrat (15%). Gust plin, cu coacăze, mure şi cireşe negre, la care se adaugă impresii de ciocolată amară şi tabac. Postgust lung şi expresiv, cu tonuri de piper verde, trufe de pădure şi lemn dulce. Un vin rar, atât datorită soiului din care este obţinut, cât şi al numărului limitat de sticle disponibile (6492). O experienţă senzorială absolut memorabilă!
Inchide review
Acesta este, indubitabil, un Cabernet Franc în stil românesc: regăsim printre arome frunze uscate de tutun sau foi de dafin, pe lângă un melanj interesant de fructe rosii și negre stafidite. Cuvântul cheie este "uscate". Inclusiv taninurile dau exact aceeași impresie: fine, dar uscate. E un vin care m-a lăsat un pic în conflict cu mine însumi: aș fi vrut mai multă suculență (mai ales că soiul poate), și totuși mi-a placut suficient încât să termin (în câteva zile) sticla. Dincolo de preferințele mele, sunt sigur că va fi...
Deschide review
Acesta este, indubitabil, un Cabernet Franc în stil românesc: regăsim printre arome frunze uscate de tutun sau foi de dafin, pe lângă un melanj interesant de fructe rosii și negre stafidite. Cuvântul cheie este "uscate". Inclusiv taninurile dau exact aceeași impresie: fine, dar uscate. E un vin care m-a lăsat un pic în conflict cu mine însumi: aș fi vrut mai multă suculență (mai ales că soiul poate), și totuși mi-a placut suficient încât să termin (în câteva zile) sticla. Dincolo de preferințele mele, sunt sigur că va fi apreciat de mulți dintre voi. În primul rand, tehnic vorbind are ce-i trebuie: intensitate, complexitate, persistență, suficient echilibru. În al doilea rand, aromele supracoapte, foarte dulcege nu dau greș de prea multe ori, mai ales când sunt susținute de un pic de structură.
Inchide review
Podgoria Drăgășani situată pe malul drept al Oltului este un loc plin de energie, ce ne surprinde de fiecare dată cu vinurile pe care le produce. Cele 7ha ale Domeniului Drăgași sunt lucrate cu multă pasiune și ne oferă vinuri unice. În acest Arhon din 2017, produs din Cabernet Frac găsesc un vin dominat de arome terțiare de tabac, ciocolată, cedar și vanilie susținute de fructe negre, cu precădere coacăze și mure coapte în miros. Gustativ se confirmă complexitatea, cu note vegetale de ardei gras, taninuri ridicate, rotunde și coapte, echilibrate de un alcool ridicat de...
Deschide review
Podgoria Drăgășani situată pe malul drept al Oltului este un loc plin de energie, ce ne surprinde de fiecare dată cu vinurile pe care le produce. Cele 7ha ale Domeniului Drăgași sunt lucrate cu multă pasiune și ne oferă vinuri unice. În acest Arhon din 2017, produs din Cabernet Frac găsesc un vin dominat de arome terțiare de tabac, ciocolată, cedar și vanilie susținute de fructe negre, cu precădere coacăze și mure coapte în miros. Gustativ se confirmă complexitatea, cu note vegetale de ardei gras, taninuri ridicate, rotunde și coapte, echilibrate de un alcool ridicat de 15%. Un vin viguros cu o structură puternică, bine definită, capabil de a sta alături de preparate de vânat cu sosuri complicate și grele, precum în cărțile lui Dumas.
Inchide review
Un Cabernet Franc 100%, din regiunea Drăgăşani (judeţul Vâlcea), maturat 30 de luni în lemn de stejar, un vin sofisticat şi plin de personalitate, care aduce în prim plan un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice şi note minerale intense. Culoare vişiniu închis şi nas elegant, cu violete, grafit şi ardei verde picant. Textura catifelată, taninuri ferme şi alcool impecabil integrat (15%). Gust plin, cu coacăze, mure şi cireşe negre, la care se adaugă impresii de ciocolată amară şi tabac. Postgust lung şi expresiv, cu tonuri de piper verde, trufe de...
Deschide review
Un Cabernet Franc 100%, din regiunea Drăgăşani (judeţul Vâlcea), maturat 30 de luni în lemn de stejar, un vin sofisticat şi plin de personalitate, care aduce în prim plan un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice şi note minerale intense. Culoare vişiniu închis şi nas elegant, cu violete, grafit şi ardei verde picant. Textura catifelată, taninuri ferme şi alcool impecabil integrat (15%). Gust plin, cu coacăze, mure şi cireşe negre, la care se adaugă impresii de ciocolată amară şi tabac. Postgust lung şi expresiv, cu tonuri de piper verde, trufe de pădure şi lemn dulce. Un vin rar, atât datorită soiului din care este obţinut, cât şi al numărului limitat de sticle disponibile (6492). O experienţă senzorială absolut memorabilă!
Inchide review
Acesta este, indubitabil, un Cabernet Franc în stil românesc: regăsim printre arome frunze uscate de tutun sau foi de dafin, pe lângă un melanj interesant de fructe rosii și negre stafidite. Cuvântul cheie este "uscate". Inclusiv taninurile dau exact aceeași impresie: fine, dar uscate. E un vin care m-a lăsat un pic în conflict cu mine însumi: aș fi vrut mai multă suculență (mai ales că soiul poate), și totuși mi-a placut suficient încât să termin (în câteva zile) sticla. Dincolo de preferințele mele, sunt sigur că va fi...
Deschide review
Acesta este, indubitabil, un Cabernet Franc în stil românesc: regăsim printre arome frunze uscate de tutun sau foi de dafin, pe lângă un melanj interesant de fructe rosii și negre stafidite. Cuvântul cheie este "uscate". Inclusiv taninurile dau exact aceeași impresie: fine, dar uscate. E un vin care m-a lăsat un pic în conflict cu mine însumi: aș fi vrut mai multă suculență (mai ales că soiul poate), și totuși mi-a placut suficient încât să termin (în câteva zile) sticla. Dincolo de preferințele mele, sunt sigur că va fi apreciat de mulți dintre voi. În primul rand, tehnic vorbind are ce-i trebuie: intensitate, complexitate, persistență, suficient echilibru. În al doilea rand, aromele supracoapte, foarte dulcege nu dau greș de prea multe ori, mai ales când sunt susținute de un pic de structură.
Inchide review
Podgoria Drăgășani situată pe malul drept al Oltului este un loc plin de energie, ce ne surprinde de fiecare dată cu vinurile pe care le produce. Cele 7ha ale Domeniului Drăgași sunt lucrate cu multă pasiune și ne oferă vinuri unice. În acest Arhon din 2017, produs din Cabernet Frac găsesc un vin dominat de arome terțiare de tabac, ciocolată, cedar și vanilie susținute de fructe negre, cu precădere coacăze și mure coapte în miros. Gustativ se confirmă complexitatea, cu note vegetale de ardei gras, taninuri ridicate, rotunde și coapte, echilibrate de un alcool ridicat de...
Deschide review
Podgoria Drăgășani situată pe malul drept al Oltului este un loc plin de energie, ce ne surprinde de fiecare dată cu vinurile pe care le produce. Cele 7ha ale Domeniului Drăgași sunt lucrate cu multă pasiune și ne oferă vinuri unice. În acest Arhon din 2017, produs din Cabernet Frac găsesc un vin dominat de arome terțiare de tabac, ciocolată, cedar și vanilie susținute de fructe negre, cu precădere coacăze și mure coapte în miros. Gustativ se confirmă complexitatea, cu note vegetale de ardei gras, taninuri ridicate, rotunde și coapte, echilibrate de un alcool ridicat de 15%. Un vin viguros cu o structură puternică, bine definită, capabil de a sta alături de preparate de vânat cu sosuri complicate și grele, precum în cărțile lui Dumas.
Inchide review