În 1851 Etienne Bouvet cumpără 8 kilometri de galerii subterane ale unei foste mine de calcar din localitatea Saint-Hilaire-Saint-Florent, care este practic lipită de Saumur, pe malul Loarei. Cu pivnițele deja gata, Bouvet se apucă de făcut vinuri spumante care câștigă repede o bună reputație în Franța și în Marea Britanie. Deși de-a lungul timpului a trecut în proprietatea unor grupuri mari (Taittinger, United Spirits), astăzi Bouvet Ladubay este în aceeași familie ca în 1932, familia Monmousseau. Ok, lăsând istoria la o parte, ne aflăm azi...
Deschide review
În 1851 Etienne Bouvet cumpără 8 kilometri de galerii subterane ale unei foste mine de calcar din localitatea Saint-Hilaire-Saint-Florent, care este practic lipită de Saumur, pe malul Loarei. Cu pivnițele deja gata, Bouvet se apucă de făcut vinuri spumante care câștigă repede o bună reputație în Franța și în Marea Britanie. Deși de-a lungul timpului a trecut în proprietatea unor grupuri mari (Taittinger, United Spirits), astăzi Bouvet Ladubay este în aceeași familie ca în 1932, familia Monmousseau. Ok, lăsând istoria la o parte, ne aflăm azi în fața unui Crémant de bună calitate, cuvée de Chenin Blanc și Chardonnay, galben-auriu, perlație fină, cu o paletă aromatică amplă (unt, drojdii fine, alune de pădure, citrice, ușor floral) și o senzație gustativă destul de rotundă, aciditatea fiind bine moderată de dozaj. Ar mai trebui să reținem și că: recoltele maxime permise în Saumur sunt mai mici în termeni de volum decât pentru Crémant de Loire, că avem o maturare pe drojdii de minimum 18 luni, cu 9 luni mai mult decât minimul apelatiei.
Inchide review
Un spumant pentru cei care au nevoie de un spumant de zi cu zi. Sau de câteva ori pe săptămână, măcar. Nu este vreun diamant (de altfel, este numit, cât se poate de corect, safir), dar sigur satisface nevoia compulsivă de bule, ba chiar cu vârf și-ndesat. Arome de fructe de livadă, urme citrice (coajă de lămâie), un tradițional aer de brioșă sau patiserie fină, cu senzații vagi de miere și flori de salcâm. În gust, se adaugă o delicată venă minerală, care ajută la senzația de prospețime și relaxare. Un punk elegant.
Deschide review
Un spumant pentru cei care au nevoie de un spumant de zi cu zi. Sau de câteva ori pe săptămână, măcar. Nu este vreun diamant (de altfel, este numit, cât se poate de corect, safir), dar sigur satisface nevoia compulsivă de bule, ba chiar cu vârf și-ndesat. Arome de fructe de livadă, urme citrice (coajă de lămâie), un tradițional aer de brioșă sau patiserie fină, cu senzații vagi de miere și flori de salcâm. În gust, se adaugă o delicată venă minerală, care ajută la senzația de prospețime și relaxare. Un punk elegant.
Inchide review
Saphir 2019, de la Bouvet, din Valea Loarei, este o minunată ocazie de a gusta, studia și înțelege un crémant de Saumur. Produs din Chenin Blanc, soiul principal al zonei, plus un strop de 20% Chardonnay, emană eleganță și rafinament. Aromele subtile de citrice, mere verzi crocante, alune și de pâine proaspătă încântă simțurile. Oferă o intensitate moderată, dar proaspătă, alături de o mineralitate distinctivă ce contribuie la senzația de profunzime și complexitate. Saphir este o creație plină de caracter, caracteristică acestei regiuni de pe Valea...
Deschide review
Saphir 2019, de la Bouvet, din Valea Loarei, este o minunată ocazie de a gusta, studia și înțelege un crémant de Saumur. Produs din Chenin Blanc, soiul principal al zonei, plus un strop de 20% Chardonnay, emană eleganță și rafinament. Aromele subtile de citrice, mere verzi crocante, alune și de pâine proaspătă încântă simțurile. Oferă o intensitate moderată, dar proaspătă, alături de o mineralitate distinctivă ce contribuie la senzația de profunzime și complexitate. Saphir este o creație plină de caracter, caracteristică acestei regiuni de pe Valea Loarei..
Inchide review
În 1851 Etienne Bouvet cumpără 8 kilometri de galerii subterane ale unei foste mine de calcar din localitatea Saint-Hilaire-Saint-Florent, care este practic lipită de Saumur, pe malul Loarei. Cu pivnițele deja gata, Bouvet se apucă de făcut vinuri spumante care câștigă repede o bună reputație în Franța și în Marea Britanie. Deși de-a lungul timpului a trecut în proprietatea unor grupuri mari (Taittinger, United Spirits), astăzi Bouvet Ladubay este în aceeași familie ca în 1932, familia Monmousseau. Ok, lăsând istoria la o parte, ne aflăm azi...
Deschide review
În 1851 Etienne Bouvet cumpără 8 kilometri de galerii subterane ale unei foste mine de calcar din localitatea Saint-Hilaire-Saint-Florent, care este practic lipită de Saumur, pe malul Loarei. Cu pivnițele deja gata, Bouvet se apucă de făcut vinuri spumante care câștigă repede o bună reputație în Franța și în Marea Britanie. Deși de-a lungul timpului a trecut în proprietatea unor grupuri mari (Taittinger, United Spirits), astăzi Bouvet Ladubay este în aceeași familie ca în 1932, familia Monmousseau. Ok, lăsând istoria la o parte, ne aflăm azi în fața unui Crémant de bună calitate, cuvée de Chenin Blanc și Chardonnay, galben-auriu, perlație fină, cu o paletă aromatică amplă (unt, drojdii fine, alune de pădure, citrice, ușor floral) și o senzație gustativă destul de rotundă, aciditatea fiind bine moderată de dozaj. Ar mai trebui să reținem și că: recoltele maxime permise în Saumur sunt mai mici în termeni de volum decât pentru Crémant de Loire, că avem o maturare pe drojdii de minimum 18 luni, cu 9 luni mai mult decât minimul apelatiei.
Inchide review
Un spumant pentru cei care au nevoie de un spumant de zi cu zi. Sau de câteva ori pe săptămână, măcar. Nu este vreun diamant (de altfel, este numit, cât se poate de corect, safir), dar sigur satisface nevoia compulsivă de bule, ba chiar cu vârf și-ndesat. Arome de fructe de livadă, urme citrice (coajă de lămâie), un tradițional aer de brioșă sau patiserie fină, cu senzații vagi de miere și flori de salcâm. În gust, se adaugă o delicată venă minerală, care ajută la senzația de prospețime și relaxare. Un punk elegant.
Deschide review
Un spumant pentru cei care au nevoie de un spumant de zi cu zi. Sau de câteva ori pe săptămână, măcar. Nu este vreun diamant (de altfel, este numit, cât se poate de corect, safir), dar sigur satisface nevoia compulsivă de bule, ba chiar cu vârf și-ndesat. Arome de fructe de livadă, urme citrice (coajă de lămâie), un tradițional aer de brioșă sau patiserie fină, cu senzații vagi de miere și flori de salcâm. În gust, se adaugă o delicată venă minerală, care ajută la senzația de prospețime și relaxare. Un punk elegant.
Inchide review
Saphir 2019, de la Bouvet, din Valea Loarei, este o minunată ocazie de a gusta, studia și înțelege un crémant de Saumur. Produs din Chenin Blanc, soiul principal al zonei, plus un strop de 20% Chardonnay, emană eleganță și rafinament. Aromele subtile de citrice, mere verzi crocante, alune și de pâine proaspătă încântă simțurile. Oferă o intensitate moderată, dar proaspătă, alături de o mineralitate distinctivă ce contribuie la senzația de profunzime și complexitate. Saphir este o creație plină de caracter, caracteristică acestei regiuni de pe Valea...
Deschide review
Saphir 2019, de la Bouvet, din Valea Loarei, este o minunată ocazie de a gusta, studia și înțelege un crémant de Saumur. Produs din Chenin Blanc, soiul principal al zonei, plus un strop de 20% Chardonnay, emană eleganță și rafinament. Aromele subtile de citrice, mere verzi crocante, alune și de pâine proaspătă încântă simțurile. Oferă o intensitate moderată, dar proaspătă, alături de o mineralitate distinctivă ce contribuie la senzația de profunzime și complexitate. Saphir este o creație plină de caracter, caracteristică acestei regiuni de pe Valea Loarei..
Inchide review