Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile nu au ştiut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric şi unei simpatice confuzii ampelografice. Adică, Carmenere a fost exportat masiv din Franţa pe noile continente, printre care şi America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX şi XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-şi salva de la dispariţie odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai...
Deschide review
Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile nu au ştiut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric şi unei simpatice confuzii ampelografice. Adică, Carmenere a fost exportat masiv din Franţa pe noile continente, printre care şi America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX şi XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-şi salva de la dispariţie odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai plantate varietăţi roşii din Bordeaux. Plantaţiile prefiloxerice de Carmenere din Lumea Nouă s-au datorat însă şi faptului că mulţi viticultori din ţările adoptive care l-au comandat au confundat soiul Carmenere cu strugurele de vin pe care îl preferau de fapt: Merlot. Ce veţi descoperi însă cu siguranţă, cumpărând vinul de astăzi (care, tot aşa, pariez că se va înscrie printre favoritele dumneavoastră), este că Gran Reserva de Carmenere de la Bisquertt este, în raport calitate-preţ, una dintre cele mai frumoase expresii de vinificaţie ale acestui soi binecuvântat. De la culoarea splendidă şi aromele intense de fructe negre de pădure, condiment şi mușcată sălbatică, perfect îngemănate cu note rare de ceai negru şi până la gustul amplu şi seducător amintind de tarta cu vişine combinată cu prune sau smochine afumate şi, peste toate acestea, remanenţa sa de poveste plus potenţialul generos de învechire fac din vinul ăsta o pasăre rară, pe care nu v-aş recomanda în niciun chip s-o scăpaţi din mână. Acuma ştiţi.
Inchide review
Întâlnirea de azi aşază-n pahar un vin rotund şi plăcut. Direct, astâmpărat, falduros, un “doboş” de fruct negru şi cireaşă, cremos şi cu tanini blânzi. Nasul convinge din prima doză, culoarea ducându-mă uşor spre un Cabernet mai degrabă. Post gust mediu cu terţe de ciocolată neagră, nişte spicyuri, nucşoară şi cassis. Chilian neaoş din valea Colchagua, de pe vii plantate-n 1978 de Osvaldo, pionier în vinificare şi curajos în business.
Deschide review
Întâlnirea de azi aşază-n pahar un vin rotund şi plăcut. Direct, astâmpărat, falduros, un “doboş” de fruct negru şi cireaşă, cremos şi cu tanini blânzi. Nasul convinge din prima doză, culoarea ducându-mă uşor spre un Cabernet mai degrabă. Post gust mediu cu terţe de ciocolată neagră, nişte spicyuri, nucşoară şi cassis. Chilian neaoş din valea Colchagua, de pe vii plantate-n 1978 de Osvaldo, pionier în vinificare şi curajos în business.
Inchide review
Un Carmenere chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face excepţie de la regulă. Vinul are o culoare roşie, intensă, un nas cu fructe negre de pădure, condimente şi fum şi un gust care aduce cireşe amare, mure şi vişine. Corpul e bine susţinut de aciditatea vie, de alcool şi de taninurile coapte şi dulci. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând senzaţii delicate de ciocolată neagră şi tabac. Un vin foarte versatil pentru asocieri gastronomice de tot felul: s-a...
Deschide review
Un Carmenere chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face excepţie de la regulă. Vinul are o culoare roşie, intensă, un nas cu fructe negre de pădure, condimente şi fum şi un gust care aduce cireşe amare, mure şi vişine. Corpul e bine susţinut de aciditatea vie, de alcool şi de taninurile coapte şi dulci. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând senzaţii delicate de ciocolată neagră şi tabac. Un vin foarte versatil pentru asocieri gastronomice de tot felul: s-a împrietenit chiar şi cu nişte sardine dolofane la grătar.
Inchide review
Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile nu au ştiut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric şi unei simpatice confuzii ampelografice. Adică, Carmenere a fost exportat masiv din Franţa pe noile continente, printre care şi America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX şi XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-şi salva de la dispariţie odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai...
Deschide review
Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile nu au ştiut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric şi unei simpatice confuzii ampelografice. Adică, Carmenere a fost exportat masiv din Franţa pe noile continente, printre care şi America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX şi XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-şi salva de la dispariţie odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai plantate varietăţi roşii din Bordeaux. Plantaţiile prefiloxerice de Carmenere din Lumea Nouă s-au datorat însă şi faptului că mulţi viticultori din ţările adoptive care l-au comandat au confundat soiul Carmenere cu strugurele de vin pe care îl preferau de fapt: Merlot. Ce veţi descoperi însă cu siguranţă, cumpărând vinul de astăzi (care, tot aşa, pariez că se va înscrie printre favoritele dumneavoastră), este că Gran Reserva de Carmenere de la Bisquertt este, în raport calitate-preţ, una dintre cele mai frumoase expresii de vinificaţie ale acestui soi binecuvântat. De la culoarea splendidă şi aromele intense de fructe negre de pădure, condiment şi mușcată sălbatică, perfect îngemănate cu note rare de ceai negru şi până la gustul amplu şi seducător amintind de tarta cu vişine combinată cu prune sau smochine afumate şi, peste toate acestea, remanenţa sa de poveste plus potenţialul generos de învechire fac din vinul ăsta o pasăre rară, pe care nu v-aş recomanda în niciun chip s-o scăpaţi din mână. Acuma ştiţi.
Inchide review
Întâlnirea de azi aşază-n pahar un vin rotund şi plăcut. Direct, astâmpărat, falduros, un “doboş” de fruct negru şi cireaşă, cremos şi cu tanini blânzi. Nasul convinge din prima doză, culoarea ducându-mă uşor spre un Cabernet mai degrabă. Post gust mediu cu terţe de ciocolată neagră, nişte spicyuri, nucşoară şi cassis. Chilian neaoş din valea Colchagua, de pe vii plantate-n 1978 de Osvaldo, pionier în vinificare şi curajos în business.
Deschide review
Întâlnirea de azi aşază-n pahar un vin rotund şi plăcut. Direct, astâmpărat, falduros, un “doboş” de fruct negru şi cireaşă, cremos şi cu tanini blânzi. Nasul convinge din prima doză, culoarea ducându-mă uşor spre un Cabernet mai degrabă. Post gust mediu cu terţe de ciocolată neagră, nişte spicyuri, nucşoară şi cassis. Chilian neaoş din valea Colchagua, de pe vii plantate-n 1978 de Osvaldo, pionier în vinificare şi curajos în business.
Inchide review
Un Carmenere chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face excepţie de la regulă. Vinul are o culoare roşie, intensă, un nas cu fructe negre de pădure, condimente şi fum şi un gust care aduce cireşe amare, mure şi vişine. Corpul e bine susţinut de aciditatea vie, de alcool şi de taninurile coapte şi dulci. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând senzaţii delicate de ciocolată neagră şi tabac. Un vin foarte versatil pentru asocieri gastronomice de tot felul: s-a...
Deschide review
Un Carmenere chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face excepţie de la regulă. Vinul are o culoare roşie, intensă, un nas cu fructe negre de pădure, condimente şi fum şi un gust care aduce cireşe amare, mure şi vişine. Corpul e bine susţinut de aciditatea vie, de alcool şi de taninurile coapte şi dulci. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând senzaţii delicate de ciocolată neagră şi tabac. Un vin foarte versatil pentru asocieri gastronomice de tot felul: s-a împrietenit chiar şi cu nişte sardine dolofane la grătar.
Inchide review