Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Ciprian Haret

Pasionat de vinuri

Absolvent al Facultatii de Istorie din Galati, am capatat virusul vinului odata cu o vizita prelungita la Pietroasele. De fapt, a fost vorba de practica arheologica in zona respectiva, dar de atunci obsesia pentru acest subiect a devenit din ce in ce mai mare. M-am hotarat sa-mi expun propriile pareri lumii virtuale pe la sfarsitul lunii iulie 2009. Cu lipsa de modestie, ma pot declara un "veteran" in lumea blogging-ului de vin autohton deoarece, atunci cand am pornit la drum, cei care activau in acest spatiu puteau fi numarati pe degetele de la o singura mana. Am preferat un stil cat mai simplu, direct dar si foarte sarcastic, atunci cand subiectul il impune. Sunt un mare impatimit al vinurilor de Bordeaux, in special, dobandind o fascinatie aproape de neexplicat pentru tot ceea ce tine de aceasta zona. Prefer vinurile mature ale Lumii Vechi, exemplarele din Lumea Noua inca nereusind sa-mi spuna ceva in mod special (exista si exceptii, desigur). Au trecut deja 5 ani de impresii, critica aspra si povesti din lumea vinului, iar pasiunea nu a a slabit nici o clipa, ba chiar a devenit din ce in ce mai puternica.

Comentariile lui Ciprian Haret
  • BOLGHERI VILLA...Argentiera BOLGHERI VILLA DONORATICO 2013 21 ianuarie 2017 Cei de la Tenuta Argentiera ne ofera un blend clasic de Bordeaux, cu un mic bonus in persoana soarelui toscan. Fruct rosu bine copt, dublat de condimente uscate si de note ierbos-parfumate, tipice pentru un Cabernet Franc. Gustativ, am fost intampinat de o precizie si o rotunjime excelente; concentratie perfect dozata si consistenta in mijloc, aciditate medie, taninuri ferme dar fine, care dau vinului structura necesara unei evolutii fara emotii. Finalul mediu aduce cu sine un conglomerat de fructe usor uscate, condimente si o adiere de rodie. Un vin foarte atent lucrat si caruia nu prea ai ce sa-i reprosezi, oricat l-ai intoarce pe toate fetele.
  • LEAT 6500 MERLOT 2012M1 Crama Atelier LEAT 6500 MERLOT 2012 18 ianuarie 2017

    Tinand cont de gusturile personale (pentru ca ele primeaza, nu-i asa?), pot spune ca acest Merlot lucrat de Razvan Macici a intrat in topul preferintelor, semnate M1 Atelier. Expresiv din punct de vedere olfactiv, cu fruct rosu bine copt, ierburi aromatice si note lemnoase bine integrate. Extractivitatea este tinuta bine in frau de aceasta data, iar suculenta este la cote maxime. Finalul aduce prospetime si o textura moale, asa cum ii sade bine unui rosu dobrogean. Un vin foarte bine echilibrat, savuros si executat ca la carte.

  • PRINCE MIRCEA 2013Vinarte PRINCE MIRCEA 2013 16 ianuarie 2017

    Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, printul Mircea se adreseaza celor inarmati cu rabdare si detinatori de pivnite intunecate si racoroase. Materialul necesar unei evolutii armonioase este acolo, doar ca structura domina la acest moment. Vreau doar sa imi exprim satisfactia ca mai exista producatori autohtoni care fac astfel de vinuri serioase, menite sa infrunte efectele implacabile ale timpului. Va recomand o decantare serioasa de cateva ore sau sa uitati cateva zile in frigider, sticla deja deschisa.

  • TINTO CRIANZA 2012Navajas TINTO CRIANZA 2012 16 ianuarie 2017 Tinand cont de faptul ca 2012 a fost decretat un an foarte bun in Rioja, pot spune ca va aflati pe un teritoriu sigur. O Crianza clasica, asa cum ne-au obisnuit cei de la Navajas, cu mult fruct bine copt, vanilie, condimente, lemn dulce dar si obisnuitele aluzii vegetal-pamantoase, care dupa o perioada de aerare. Textura supla, fara margini aspre, aciditate medie si o structura taninoasa bine infipta, care tradeaza tineretea vinului. Final persistent, cu mult fruct si condiment in prim plan. In concluzie, cu aceste vinuri spaniole nu prea poti da gres.
  • LE COQ ROUGE 2015Sacha Lichine LE COQ ROUGE 2015 10 ianuarie 2017 Asa cum este mentionat pe contra-eticheta, acest vin a fost realizat cu intentia de a fi baut. Scurt si la obiect. Sfatul meu este sa respectati intocmai acest indemn direct si fara ocolisuri. Pentru ca acest vinut simplu, rustic si de o suculenta extrema ar putea fi o adevarata gura de aer proaspat pentru cei care s-au plictisit de vinurile moderne. Fructe zemoase, note piperate si aluzii pamantoase, suplete, versatilitate si sinceritate. Acestea ar fi, in mare, principalele atribute ale sale. Din punctul meu de vedere, Le Coq Rouge poate fi consumat in compania oricui si cu orice ocazie. Si cu asta am spus tot.
  • CABERNET BY ENIRA 2015Bessa Valley CABERNET BY ENIRA 2015 10 ianuarie 2017

    Cei familiarizati deja cu vinurile produse de vecinii nostri aflati la sud de Dunare, cu siguranta nu vor gasi nimic surprinzator in acest nou Cabernet de la Enira. M-au intampinat aceleasi fructe dulci si senzatia de extractivitate puternica, lemn ud, dar si note vegetale care dau o impresie interesanta de "cruditate". Atacul este direct, cu nivel de glicol peste medie si cu mult fruct dulceag. Aciditatea usor peste medie este binevenita in acest context, oferindu-i vinului un strop de prospetime pe final. Daca sunteti adeptii acestui stil modern, atunci va urez spor la achizitie.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

CUARTZ BRUT ROSE - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Crama Girboiu este reprezentanta noii generatii a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.