Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

6 vinuri cu care mergeţi la sigur, recomandate de experţii Unvinpezi.ro

6 vinuri cu care mergeţi la sigur, recomandate de experţii Unvinpezi.ro

27.08.2023

Lumea vinului este una fascinantă odată ce o înţelegeţi şi începeţi să degustaţi vinuri cu o structură diversă. Pentru situațiile în care vreţi să experimentaţi, dar totodată şi să vă păstraţi în zona sigură, iată 6 dintre vinurile cu care ar trebui să începeţi.

Trei vinuri albe şi trei vinuri roşii care vă vor încânta simţurile şi pe care le puteţi savura oricând alături de cei dragi. Pe lângă informaţiile generale, experţii Unvinpezi.ro au recomandat câte un vin premium, cunoscut şi apreciat peste tot în lume.

Sauvignon Blanc, un soi vechi originar din Franţa, este “cel mai popular dintre albe”


Vioi, cu o aciditate vibrantă, plăcut şi aromat, Sauvignon Blanc dezvăluie în general note verzi, fructate şi florale. Cu toate acestea, aromele vinului Sauvignon Blanc pot diferi în funcție de regiunea de provenienţă.

Puteți începe cu un Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă, Curious Kiwi Sauvignon Blanc 2022 , de la Marisco Vineyards, un vin recomandat şi de expertul Unvinpezi.ro, Mihai Oprea:

“Vinul acesta duce la superlativ parcă toate atributele unui Sauvignon Blanc de Lume Nouă: culoarea galben-verzuie anunță note crocante de ardei gras verde, mușețel, agrișe, cu un corp suplu și vivace, și o aciditate vibrantă ca și basul de la Untold. Pentru fanii genului, e un exemplar clasic de neratat, pentru cei ce vor să exploreze vinurile din emisfera sudică e un bun loc de a înțelege tipicitatea, iar pentru cei ce preferă o aventură culinară le propun o asociere lângă gyros de pui cu mult sos tzatziki. Curat festival!”


Riesling este savuros şi versatil, perfect pentru un pasionat de vinuri care doreşte să exploreze în acest domeniuNotele principale ale vinului Riesling amintesc de fructe cu sâmburi, fructe tropicale şi citrice, urmate apoi de arome de miere, ghimbir şi nuanţe de petrol. Fiind caracterizat şi de o aciditate ridicată, Rieslingul este la fel de savuros în diverse combinaţii culinare.

Valentin Ceafalău vă propune Riesling de Rin Selection 2021, un Riesling de la Villa Vinea:

“Prima impresie ce sare din pahar şi, totodată, cea care orchestrează structura aromatică a acestui vin este cea care îi conferă şi tipicitate: nota de kerosen sau benzină. Este atât de evidentă, încât în primă fază domină “compoziţia aromatică”, însă la foarte scurt timp permite aromelor de flori de salcâm, de miere şi coajă de lămâie să îşi “susţină replicile”. Gustul păstrează o linie constantă, cu o aciditate susţinută şi foarte precisă, dar care emană o oarecare seriozitate. Este crocant şi crud, amintind de merele pădureţe, de cârceii de viţă şi de lămâile verzi. “


Chardonnay, un vin energic, cu personalitate şi caracteristici diverseStilul şi caracteristicile vinului Chardonnay diferă în funcţie de factori precum maturare, climat sau regiune. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb din lume, Chardonnay produce vinuri cu personalitate, care pot fi consumate proaspete sau învechite, iar aromele sunt în principal fructate.

Optaţi pentru Catena Chardonnay High Mountain 2021, un Chardonnay argentinian recomandat şi de expertul Unvinpezi.ro, Răzvan Avram:

“Un Chardonnay argentinian cu totul neobişnuit, obţinut din struguri crescuţi la peste 1000 de metri altitudine, proveniţi din trei podgorii diferite, toate aparţinând aceluiaşi producător. Climatul şi solul calcaros al regiunii Mendoza imprimă vinului o bună mineralitate şi note intens vegetale. “

Citeşte şi "Cum să asociezi preparatele la grătar cu vinurile potrivite"


Pinot Noir este unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume
Cel mai uşor dintre vinurile roşii din această listă, Pinot Noir este “vinul de start” perfect mai ales dacă până acum erați obișnuiți cu vinuri mai uşoare, precum rozeurile sau spumantele. Multe vinuri Pinot Noir au o corpolenţă moderată şi sunt mai uşor de băut. Ca paletă aromatică, Pinot Noir oferă note de fructe roşii, urmate de tente condimentate.

Nicuşor Cazan
recomandă un Pinot Noir din Dealu Mare, Via Marchizului Pinot Noir 2019:

“Vitis Metamorfosis ne oferă un Pinot Noir delicat, dar care în acelaşi timp eman
ă multă forţă şi energie. Aromele florale se îmbină armonios cu cele ale fructelor coapte urmând gustul să se prezinte în primul rând cu un atac dulceag virând apoi spre dulce acrişor. Astringenţa şi persistenţa caracterizează post-gustul. “

Merlot este un vin roşu cu arome de fructe roşii, taninuri catifelate şi corpolență medie
Merlot se situează între vinurile roşii uşoare precum Pinot Noir sau Grenache şi vinurile roşii intense ca Zinfandel sau Cabernet Sauvignon. Numit şi “roşul doamnelor”, Merlot este recunoscut pentru textura senzuală şi stilul abordabil. Vinul Merlot are o aciditate scăzută şi arome în general fructate, de smochine, cireşe, fructe de pădure, mure, urmate deseori de ceva tente de cacao.

De pe Unvinpezi.ro puteţi achiziţiona Prince Mircea Merlot Reserva 2019, un vin despre care Dan Micuda spune că vine să reconfirme statutul Prince Mircea, unul dintre vinurile autohtone cu tradiţie şi constanţă.

“Nas complex cu tuşe de prune coapte, uscate, fructe roşii, frumos încadrate de condiment, vanilie şi ciocolată. Gustativ evoluează  cu o corpolenţă medie, persistentă, echilibrată, însoţită de impresii fructate, aşezate pe o structură fermă. Un vin tipic, cu personalitate şi consecvent.”

Citeşte şi "Top 5 destinaţii pentru pasionaţii de vin"


Cabernet Sauvignon se aseamănă cu o pereche de jeanşi care nu se demodează niciodatăCabernet Sauvignon
este numit “regele vinurilor roşii”. Cel mai cunoscut vin roşu din lume dezvăluie arome de stafide negre şi, odată cu trecerea timpului, aduce în prim-plan note de cedru, violete, piele sau tabac.

Cosmin Tudoran descrie în cel mai artistic şi captivant mod Alira Cabernet Sauvignon 2016, un vin de neratat pe care îl găsiti în oferta Unvinpezi.ro:

“Era seară. Se dorea confortul unei nopţi cozy, un film uşor, ceva picant pe final de zi semi-complicată. Ochii căzură pe sticla-n cauză, un complex de fructe de pădure, mure, vişine, piele şi tabac. Rotund ca un cântec soul-funk, amplu ca un mix bun electro, sobru precum un album Monophonics şi savuros ca o masă copioasă la momentul ei. Lumânări şi pahare ample.


Acum, după ce ați aflat cele 6 vinuri cu care puteți experimenta, păstrându-vă totodată în zona sigură, intraţi pe Unvinpezi.ro, platforma online în care găsiţi vinuri din toate colţurile lumii. Toată luna august sunt reduceri de Summer Sale, cu până la 44% discount la peste 300 de vinuri bune, alese de experţi. Nu rataţi oferta zilei cu cel mai bun preţ din online-ul românesc.

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...