Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2021 Crama Girboiu

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 12,5%
  • ROMANIA

CE SPUN EXPERTII:

Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian

Reuseste sa exprime din punct de vedere aromatic si gustativ atat jovialitatea Muscatului, cat si mineralitatea Aligoteului, aromele sale... Deschide review

Reuseste sa exprime din punct de vedere aromatic si gustativ atat jovialitatea Muscatului, cat si mineralitatea Aligoteului, aromele sale “jucandu-se” pe un spectru destul de larg, de la aromele petalelor uscate de trandafiri, pana la cele de mere verzi si coaja de grapefruit. Gustul este tonic, usor efervescent-sprintar in atac, cu o aciditate ridicata, ce trimite parca obsesiv catre aceleasi tente de grapefruit. Notele acestea de grapefruit si lamaie isi pun amprenta si asupra postgustului in prima parte, insa dupa o perioada fac loc unor tente mieroase, florale, dar si unor note condimentate, care, impreuna, ii confera un oarecare farmec estival.

Inchide review

Dintr-o abundenta de cupaje albe de vara, acesta de la Crama Girboiu se individualizeaza nu numai prin alaturarea destul de neobisnuita de soiuri -Muscat... Deschide review

Dintr-o abundenta de cupaje albe de vara, acesta de la Crama Girboiu se individualizeaza nu numai prin alaturarea destul de neobisnuita de soiuri -Muscat cu Aligote- cat si prin caracterul care il plaseaza mai degraba in emisfera sudica: arome bine conturate, indraznete si incisive, combinand latura florala (soc si salcam) cu cea vegetala (ardei verde, iarba proaspata). Daca adaugam si finalul citric, racoros, plus corpul cu o densitate surprinzatoare, obtinem un vin ce poate face fata unei cine usoare, cu dovlecei umpluti cu ciuperci si legume, in sos alb.

Inchide review

Poate cel mai ciudat cupaj din Romania, dar deja un clasic. Ideea de a combina Aligoté-ul cu Muscatul a socat pe multi la vremea ei (recunosc, si... Deschide review

Poate cel mai ciudat cupaj din Romania, dar deja un clasic. Ideea de a combina Aligoté-ul cu Muscatul a socat pe multi la vremea ei (recunosc, si pe mine), dar rezultatul a depasit orice asteptari. Notele vegetale combinate cu cele de fructe albe ne ofera un vin absolut unic, proaspat, reconfortant si cu o raza mare de actiune. Adica poate fi baut si de pofta si placere, dar va fi absolut perfect si cam la orice debut de masa. Ce poti sa ceri mai mult?

Inchide review

Reuseste sa exprime din punct de vedere aromatic si gustativ atat jovialitatea Muscatului, cat si mineralitatea Aligoteului, aromele sale... Deschide review

Reuseste sa exprime din punct de vedere aromatic si gustativ atat jovialitatea Muscatului, cat si mineralitatea Aligoteului, aromele sale “jucandu-se” pe un spectru destul de larg, de la aromele petalelor uscate de trandafiri, pana la cele de mere verzi si coaja de grapefruit. Gustul este tonic, usor efervescent-sprintar in atac, cu o aciditate ridicata, ce trimite parca obsesiv catre aceleasi tente de grapefruit. Notele acestea de grapefruit si lamaie isi pun amprenta si asupra postgustului in prima parte, insa dupa o perioada fac loc unor tente mieroase, florale, dar si unor note condimentate, care, impreuna, ii confera un oarecare farmec estival.

Inchide review

Dintr-o abundenta de cupaje albe de vara, acesta de la Crama Girboiu se individualizeaza nu numai prin alaturarea destul de neobisnuita de soiuri -Muscat... Deschide review

Dintr-o abundenta de cupaje albe de vara, acesta de la Crama Girboiu se individualizeaza nu numai prin alaturarea destul de neobisnuita de soiuri -Muscat cu Aligote- cat si prin caracterul care il plaseaza mai degraba in emisfera sudica: arome bine conturate, indraznete si incisive, combinand latura florala (soc si salcam) cu cea vegetala (ardei verde, iarba proaspata). Daca adaugam si finalul citric, racoros, plus corpul cu o densitate surprinzatoare, obtinem un vin ce poate face fata unei cine usoare, cu dovlecei umpluti cu ciuperci si legume, in sos alb.

Inchide review

Poate cel mai ciudat cupaj din Romania, dar deja un clasic. Ideea de a combina Aligoté-ul cu Muscatul a socat pe multi la vremea ei (recunosc, si... Deschide review

Poate cel mai ciudat cupaj din Romania, dar deja un clasic. Ideea de a combina Aligoté-ul cu Muscatul a socat pe multi la vremea ei (recunosc, si pe mine), dar rezultatul a depasit orice asteptari. Notele vegetale combinate cu cele de fructe albe ne ofera un vin absolut unic, proaspat, reconfortant si cu o raza mare de actiune. Adica poate fi baut si de pofta si placere, dar va fi absolut perfect si cam la orice debut de masa. Ce poti sa ceri mai mult?

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata de aproximativ 200 de hectare in comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Caracteristicile zonei, solul bogat in minerale si conditiile climatice deosebit de favorabile si-au pus amprenta si asupra etichetei pe care Unvinpezi va propune sa o incercati. Doua soiuri iubite - Aligote si Muscat Ottonel, se contopesc intr-un cupaj unic, de culoare galben-verzuie, cu buchet floral si elegant, in care notele de soc si salcam se impletesc frumos cu cele de fan proaspat cosit. Servit la o temperatura de 10-12°C va face casa buna cu branza de capra stropita cu miere, tartine de pui cu guacamole si paste in sos alb cu trufe.

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2021
DESPRE ACEST VIN

Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata de aproximativ 200 de hectare in comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Caracteristicile zonei, solul bogat in minerale si conditiile climatice deosebit de favorabile si-au pus amprenta si asupra etichetei pe care Unvinpezi va propune sa o incercati. Doua soiuri iubite - Aligote si Muscat Ottonel, se contopesc intr-un cupaj unic, de culoare galben-verzuie, cu buchet floral si elegant, in care notele de soc si salcam se impletesc frumos cu cele de fan proaspat cosit. Servit la o temperatura de 10-12°C va face casa buna cu branza de capra stropita cu miere, tartine de pui cu guacamole si paste in sos alb cu trufe.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...