
TROIS AMIS 2017 La Migdali
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14%
- ROMANIA

Poza cu caracter informativ
Medalie de Aur - Vinarium 2020, Medalie de Argint - Decanter 2020
La Migdali este o crama din Valea Scheilor, aflata intr-una dintre cele mai prestigioase zone viticole romanesti, Dealu Mare. Trois Amis este un cupaj din Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet franc, maturat 9 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Este un vin corpolent, intens, in care regasim arome de fructe rosii, caise si prune afumate. Gustul este sec, cu note de visine si cafea, iar post-gustul este persistent. Este un vin pus foarte bine in valoare de preparatele din vanat si carne rosie.
Medalie de Aur - Vinarium 2020, Medalie de Argint - Decanter 2020
La Migdali este o crama din Valea Scheilor, aflata intr-una dintre cele mai prestigioase zone viticole romanesti, Dealu Mare. Trois Amis este un cupaj din Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet franc, maturat 9 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Este un vin corpolent, intens, in care regasim arome de fructe rosii, caise si prune afumate. Gustul este sec, cu note de visine si cafea, iar post-gustul este persistent. Este un vin pus foarte bine in valoare de preparatele din vanat si carne rosie.
-
Cu o oarecare surprindere am deschis acest vin listat astazi, o surprindere placuta si as spune delicata. Iata ca cei 3 muschetari de Dealul mare, Atos, Portos si Feteasca (muschetareasa de top), s-au imprietenit binisor, devenind o fratie a baricului. Revenind la “delicat” cam asta a fost prima impresie. De finete a nasului rotunjit pe cireasa tanara, fruct rosu de padure, alta nota subtila a taninurilor, corpului bine strans ca la corset si a unui post gust mediu spre lung. Are nevoie de oleaca de aer, cel mai probabil util ar fi un dans cu-n decantor in preludiu. O interesanta opera a vinificatorului, o lucrare frumoasa care merita putin mai mult timp la beci.
-
Iata trei amici extrem de diferiti si pe care nu i-ai vedea impreuna decat intr-un oras extrem de cosmopolit. Pentru ca arareori se intalneste Cabernetul franc cu Syrahul, ca sa nu mai vorbim de Feteasca neagra. Ar fi corect sa presupunem ca astfel de intalniri pot avea loc doar in plantatiile eclectice din lumea noua sau... partile noastre de lume. Vinul rezultat are merite, este suficient de elegant, cat sa surprinda, lemnul exista, insa e bine folosit, iar rezultatul e un rosu cu aromatica intensa, cu picanterii, fructe rosii, prune, marocin, cu suculenta, semn al unei aciditati bune si o remanenta respectabila. Un vin bine facut, cu un profil nu des practicat la noi, mai fin si fara greutate artificiala.
-
Un cupaj complex si eclectic, in care Feteasca Neagra vine cu note de fructe negre confiate, Shirazul aduce subtile impresii condimentate, iar Cabernet Franc completeaza textura compacta si culoarea visinie, intensa, a vinului. Nasul, elegant si discret, are coacaze, lemn dulce si vanilie. Corpul este robust, cu taninuri matasoase, frumos conturate si alcool bine evidentiat. Gustul e centrat pe un nucleu de visine supracoapte, cirese negre si mure, peste care se adauga tabac, scortisoara si piper. Postgustul, lung si intens, lasa aluzii de smochine, fum si o fina senzatie amaruie, picanta. O decantare de minimum 1 ora este recomandata pentru a aduce vinul in forma sa optima de exprimare.