Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

TERRASSE DU DIABLE 2015 Domaines Les Pallieres - Brunier

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • FRANTA

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Sa spunem ca suntem intr-o vizuina si savurezi niste branzeturi. Sau carnuri dintr-o vita. Si vrei un amuse-bouche de fruct negru, piele chesterfield si... Deschide review

Sa spunem ca suntem intr-o vizuina si savurezi niste branzeturi. Sau carnuri dintr-o vita. Si vrei un amuse-bouche de fruct negru, piele chesterfield si licorice. Continui cu-n fel principal de anason, cirese si magiun. Samburele de cireasa vine pe post de garnitura, suportul e un tanin ferm, aciditatea potrivita, iar sosul este reprezentat de corpolenta unui fruct rosu matur. Post gustlul de mura si cacao e desertul. Azi ai un vin pe care probabil ar trebui sa-l detii in biblioteca. 

Inchide review

Este tipul acela de vin care se bazeaza foarte mult pe forta in expunerea “partiturii” aromatice. Energic si precis, impresioneaza prin... Deschide review

Este tipul acela de vin care se bazeaza foarte mult pe forta in expunerea “partiturii” aromatice. Energic si precis, impresioneaza prin complexitatea sa aromatica si, de fiecare data cand il mirosi, parca aromele sale capata noi subtonuri si impresii olfactive. Bineinteles ca rolul principal apartine fructelor de padure coapte, de coacaze si mure, insa in jurul acestora satelizeaza tente din cele mai diverse, de la piele, lemn dulce, condimente si ierburi uscate, pana la alune, levantica si ceai verde. Gustul concentrat, puternic si impunator pastreaza in echilibru taninurile solide, granulate si aciditatea suculenta, insa ceea ce il face special este o mineralitate salin-calcaroasa, ce il rafineaza, ii confera eleganta. Postgustul lung, fructat si condimentat este “traversat: de o nota interesanta de bacon.

Inchide review

Nu stiu daca editorii site-ului vor permite sa treaca aceasta licenta, dar daca vor ingadui publicarea originalului acestui review, iata: printr-insul va... Deschide review

Nu stiu daca editorii site-ului vor permite sa treaca aceasta licenta, dar daca vor ingadui publicarea originalului acestui review, iata: printr-insul va recomand astazi un vin dat dracului, asta in sensul neaos de asa de bun fiind! Faptul ca provine de pe Terasele Diavolului din Gigondas sustine intr-o oarecare masura oximoronul cu care m-am jucat mai sus. Mai mult decat atat, zona de origine a fascinantei licori (Valea Ronului) e una care de veacuri hraneste atat gusturi dintre cele mai virtuoase cat si fantezii creatoare magistral marturisite, daca e sa ne gandim numai la faptul ca domeniul se invecineaza cu Montmirail, locul de bastina al celebrului personaj Godefroy de Papincourt – interpretat de Jean Reno in seria de comedii frantuzesti Vizitatorii a anilor ’90 (recomand si filmele – savuroase si acum)! Avem, deci, cadrul perfect pentru certificatul de nastere al unui vin “de actiune”, numai bun sa descreteasca frunti, sa stea la nobile mese si sa nasca, prin melanjul sau seducator de fructe negre, cirese amare si ierburi aromatice uitate intr-o cutie de lemn, satisfactii profunde sau, dupa caz, intrebari existentiale de genul: cine stie daca nu cumva, in taina, bunul Dumnezeu si crancenul Satanail nu-s frati?

Inchide review

Iata un vin mirabil, care reuneste o suma de paradoxuri tipic frantuzesti: e foarte usor de inteles, chiar daca s-a nascut sub o zodie de mister; e de... Deschide review

Iata un vin mirabil, care reuneste o suma de paradoxuri tipic frantuzesti: e foarte usor de inteles, chiar daca s-a nascut sub o zodie de mister; e de voie buna, dar te indeamna, ferm, la meditatie; are o textura compacta si totusi curge pe gat ceva de speriat. Pe scurt, “Terasse du Diable” nu te va lasa indiferent, oricat ai vrea sa crezi ca le-ai vazut pe toate... Avem de-a face cu un cupaj caracteristic vaii Ronului (Grenache, Mourvèdre si Clairette), fermentat in cuve de beton, maturat 20 de luni in butoaie mari de stejar si imbuteliat fara filtrare. Buchetul este gingas, cu fructe negre, violete si senzatii mentolate. Corpul este de o eleganta aparte, cu taninuri super-slefuite, carnale, satinate, tot ansamblul fiind bine sustinut de o remarcabila aciditate. Gustul este intens si complex, impletind cu iscusinta aromele de visine supracoapte cu cele de cirese negre amare, la care se adauga, dar cu multa parcimoniozitate, aluziile condimentate imprimate de lemn. O sa inchei aici, dar cred ca v-ati prins deja: vinul asta m-a cam fermecat!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Spectator

Administrata de aceeasi familie de secole, Les Pallieres este o superba proprietate de 26 ha care, in timp, a facut loc si vitelor de vie, pe langa cresterea animalelor si livezilor de maslini. In 1998, familia Brunier s-a asociat cu Kermit Lynch, vestitul importator american, si au reusit sa faca inca si mai cunoscut acest loc recunoscut pentru soiurile de Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvedre, Clairette sau Bourbulec. Terrasse du Diable 2015 este un vin intens, intr-o frumoasa culoare de rubiniu inchis, cu arome de fructe negre si cirese, imbinate armonios cu note de ierburi provensale si lemn dulce. Vinul este corpolent si delicat pe palat, sustinut de o aciditate ridicata, iar pe final persista taninurile si accentele de condimente. Savureaza-l la o temperatura de 16-18 grade Celsius, alaturi de branzeturi, preparate din carne de vita sau miel.

TERRASSE DU DIABLE 2015

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Sa spunem ca suntem intr-o vizuina si savurezi niste branzeturi. Sau carnuri dintr-o vita. Si vrei un amuse-bouche de fruct negru, piele chesterfield si... Deschide review

Sa spunem ca suntem intr-o vizuina si savurezi niste branzeturi. Sau carnuri dintr-o vita. Si vrei un amuse-bouche de fruct negru, piele chesterfield si licorice. Continui cu-n fel principal de anason, cirese si magiun. Samburele de cireasa vine pe post de garnitura, suportul e un tanin ferm, aciditatea potrivita, iar sosul este reprezentat de corpolenta unui fruct rosu matur. Post gustlul de mura si cacao e desertul. Azi ai un vin pe care probabil ar trebui sa-l detii in biblioteca. 

Inchide review

Este tipul acela de vin care se bazeaza foarte mult pe forta in expunerea “partiturii” aromatice. Energic si precis, impresioneaza prin... Deschide review

Este tipul acela de vin care se bazeaza foarte mult pe forta in expunerea “partiturii” aromatice. Energic si precis, impresioneaza prin complexitatea sa aromatica si, de fiecare data cand il mirosi, parca aromele sale capata noi subtonuri si impresii olfactive. Bineinteles ca rolul principal apartine fructelor de padure coapte, de coacaze si mure, insa in jurul acestora satelizeaza tente din cele mai diverse, de la piele, lemn dulce, condimente si ierburi uscate, pana la alune, levantica si ceai verde. Gustul concentrat, puternic si impunator pastreaza in echilibru taninurile solide, granulate si aciditatea suculenta, insa ceea ce il face special este o mineralitate salin-calcaroasa, ce il rafineaza, ii confera eleganta. Postgustul lung, fructat si condimentat este “traversat: de o nota interesanta de bacon.

Inchide review

Nu stiu daca editorii site-ului vor permite sa treaca aceasta licenta, dar daca vor ingadui publicarea originalului acestui review, iata: printr-insul va... Deschide review

Nu stiu daca editorii site-ului vor permite sa treaca aceasta licenta, dar daca vor ingadui publicarea originalului acestui review, iata: printr-insul va recomand astazi un vin dat dracului, asta in sensul neaos de asa de bun fiind! Faptul ca provine de pe Terasele Diavolului din Gigondas sustine intr-o oarecare masura oximoronul cu care m-am jucat mai sus. Mai mult decat atat, zona de origine a fascinantei licori (Valea Ronului) e una care de veacuri hraneste atat gusturi dintre cele mai virtuoase cat si fantezii creatoare magistral marturisite, daca e sa ne gandim numai la faptul ca domeniul se invecineaza cu Montmirail, locul de bastina al celebrului personaj Godefroy de Papincourt – interpretat de Jean Reno in seria de comedii frantuzesti Vizitatorii a anilor ’90 (recomand si filmele – savuroase si acum)! Avem, deci, cadrul perfect pentru certificatul de nastere al unui vin “de actiune”, numai bun sa descreteasca frunti, sa stea la nobile mese si sa nasca, prin melanjul sau seducator de fructe negre, cirese amare si ierburi aromatice uitate intr-o cutie de lemn, satisfactii profunde sau, dupa caz, intrebari existentiale de genul: cine stie daca nu cumva, in taina, bunul Dumnezeu si crancenul Satanail nu-s frati?

Inchide review

Iata un vin mirabil, care reuneste o suma de paradoxuri tipic frantuzesti: e foarte usor de inteles, chiar daca s-a nascut sub o zodie de mister; e de... Deschide review

Iata un vin mirabil, care reuneste o suma de paradoxuri tipic frantuzesti: e foarte usor de inteles, chiar daca s-a nascut sub o zodie de mister; e de voie buna, dar te indeamna, ferm, la meditatie; are o textura compacta si totusi curge pe gat ceva de speriat. Pe scurt, “Terasse du Diable” nu te va lasa indiferent, oricat ai vrea sa crezi ca le-ai vazut pe toate... Avem de-a face cu un cupaj caracteristic vaii Ronului (Grenache, Mourvèdre si Clairette), fermentat in cuve de beton, maturat 20 de luni in butoaie mari de stejar si imbuteliat fara filtrare. Buchetul este gingas, cu fructe negre, violete si senzatii mentolate. Corpul este de o eleganta aparte, cu taninuri super-slefuite, carnale, satinate, tot ansamblul fiind bine sustinut de o remarcabila aciditate. Gustul este intens si complex, impletind cu iscusinta aromele de visine supracoapte cu cele de cirese negre amare, la care se adauga, dar cu multa parcimoniozitate, aluziile condimentate imprimate de lemn. O sa inchei aici, dar cred ca v-ati prins deja: vinul asta m-a cam fermecat!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Spectator

Administrata de aceeasi familie de secole, Les Pallieres este o superba proprietate de 26 ha care, in timp, a facut loc si vitelor de vie, pe langa cresterea animalelor si livezilor de maslini. In 1998, familia Brunier s-a asociat cu Kermit Lynch, vestitul importator american, si au reusit sa faca inca si mai cunoscut acest loc recunoscut pentru soiurile de Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvedre, Clairette sau Bourbulec. Terrasse du Diable 2015 este un vin intens, intr-o frumoasa culoare de rubiniu inchis, cu arome de fructe negre si cirese, imbinate armonios cu note de ierburi provensale si lemn dulce. Vinul este corpolent si delicat pe palat, sustinut de o aciditate ridicata, iar pe final persista taninurile si accentele de condimente. Savureaza-l la o temperatura de 16-18 grade Celsius, alaturi de branzeturi, preparate din carne de vita sau miel.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...