
PRINCE MATEI 2017 Crama DeMatei
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14,7%
- ROMANIA
93 puncte James Suckling, 94 puncte Decanter, Medalie de Aur - Gilbert & Gaillard
Vinul de Duminica: În fiecare duminică vom încerca să îți propunem „Vinul de Duminică”, mereu un vin special, premiat sau apreciat de cunoscători din lumea întreagă, la cel mai bun preț online din România.
Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima dată a limbii române în viața oficială, civilă și religioasă.
Editia 2017 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl serviți alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

93 puncte James Suckling, 94 puncte Decanter, Medalie de Aur - Gilbert & Gaillard
Vinul de Duminica: În fiecare duminică vom încerca să îți propunem „Vinul de Duminică”, mereu un vin special, premiat sau apreciat de cunoscători din lumea întreagă, la cel mai bun preț online din România.
Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima dată a limbii române în viața oficială, civilă și religioasă.
Editia 2017 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl serviți alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.