
PETIT ENIRA 2018 Bessa Valley
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14,5%
- BULGARIA

Poza cu caracter informativ
Podgoria Bessa Valley a devenit in ultimii ani un reper pentru pasionatii de vin din sud-estul Europei. Cupaj de Merlot, Syrah, Petit Verdot si o "tusa" de Cabernet Sauvignon, acest "micut Enira" este vinificat din struguri alesi manual si se prezinta cu o culoare intens rubinie. Nasul puternic fructat este dominat de note de cirese, fructe de padure si vanilie, trecand catre un gust echilibrat, cu tanini moi rezultati din imbatranirea in baricuri de stejar francez. Un post-gust complex si de lunga durata adauga la caracterul atractiv si rafinat al acestui vin.
Podgoria Bessa Valley a devenit in ultimii ani un reper pentru pasionatii de vin din sud-estul Europei. Cupaj de Merlot, Syrah, Petit Verdot si o "tusa" de Cabernet Sauvignon, acest "micut Enira" este vinificat din struguri alesi manual si se prezinta cu o culoare intens rubinie. Nasul puternic fructat este dominat de note de cirese, fructe de padure si vanilie, trecand catre un gust echilibrat, cu tanini moi rezultati din imbatranirea in baricuri de stejar francez. Un post-gust complex si de lunga durata adauga la caracterul atractiv si rafinat al acestui vin.
-
Este clara intentia vinificatorilor de la Bessa Valley de a aplica pe acest vin sablonul stilului bordelez, cu arome sobre si intense, cu un “miez” fructat de coacaze negre si visine, invelit in straturi de cacao, frunze uscate, mentol si bitum. Primele tente pe care le arunca din pahar iti indica faptul ca vinul are nevoie de timp pentru a-si construi pledoaria aromatica, insa dupa un timp prinde curaj si incepe sa livreze. Gustul este mai prietenos si mai lejer decat o arata la nivel olfactiv, cu taninuri foarte catifelate, o senzatie dulceaga-coapta bine reprezentata, ce aduce aminte de visinele amarui si de ciocolata amaruie. Postgustul se prezinta lejer din punct de vedere al intensitatii, insa este bine dozat aromatic, cu impresii de fum, cafea si fructe negre, plus o senzatie ascutita, picanta, de condimente exotice.
-
Petit Enira 2018 este un cupaj bulgaresc obținut din soiuri de origine franceza foarte bine asezat si atletic. Amesteca in parfumul sau intens nuante de cireasa si ceva vanilie si isi roteste aromele multumitor de intense mai ales in zona fructelor rosii si a condimentelor, pana le omogenizeaza bine si devin un tot ce aminteste vag de dulceturi fine. Taninurile completeaza tabloul, adugand un plus de structura ce se potriveste bine cu intensitatea aromatica.
-
Am fost placut surprins de acest Petit Enira, care - desi s-a dovedit un pic mai abordabil decat fratii mai mari - a aratat destula seriozitate si complexitate. Aromatic a venit cu o combinatie de fruct rosu si negru un pic gemos, note de lemn, dar si lucruri mai interesante: pielarie, piper, ierburi aromatice. Chiar daca aciditatea e un pic moale iar alcoolul mai ridicat, ansamblul gustativ are coerenta: un pic suculent, cu taninuri ferme dar fine, mijloc si postgust bine definite. De incercat un pic racit.