Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Ai văzut cele 8 vinuri BEST OF 2024-2025? Adaugă unul în coș!
🌡️ HOT JULY!
10% + 10%

PECORINO TERRE D'ABRUZZO TOMBACCO 2024 Cantina Tombacco

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • PECORINO
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios... Deschide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios și discret, corp suplu și mătăsos, gust rotund, cu un balans perfect între prospețime și onctuozitate. Da, aciditatea câștigă, până la urmă, dar asta nu face decât să-i mărească șarmul estival. E grozav și „bine răcit”, dar parcă-i mai bun dacă apucă să se dezmorțească un pic.

Inchide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie,... Deschide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie, ușor rustică, în niciun caz vulgară. Ne oferă un potpuriu aromatic complex, care trece prin caise uscate, coajă de lămâie, pere, ardei verde, note minerale. Trebuie neapărat încercat mai cald decât ar fi norma, și dintr-un pahar mai mare: are textura, complexitatea și intensitatea perfecte pentru așa ceva. Ah, și aș îndrăzni să vă șoptesc la ureche: a fost mai bun a doua zi, și cred ca va fi și mai bun peste doi-trei ani. Realizez că în vremurile noastre grăbite potențialul nu e neapărat un motiv de laudă, așa că vă îndemn să-l încercați chiar dacă nu vreți ori nu puteți să-l păstrați; este deja delicios, iar alături de un pește mai gras va face minuni.

Inchide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai... Deschide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai ieșite din tiparul comun. Începem cu soiul, Pecorino, care e un fel de Crâmpoșie a italienilor, soi vechi recent reimaginat de vinificatori, care dă vinuri vibrante, cu o amprentă citrică și florală, și o bază minerală distinctivă. Apoi, regiunea Abruzzo, pe nedrept într-un con de umbră față de Toscana, Puglia ori Veneto. Și nu în ultimul rând, eticheta de inspirație Art Deco ne duce cu gândul la acele veri italiene idealizate prin filme, unde la dolce vita începe și se termină cu un pahar de vin, o baie în mare și o dramă amoroasă.

Inchide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios... Deschide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios și discret, corp suplu și mătăsos, gust rotund, cu un balans perfect între prospețime și onctuozitate. Da, aciditatea câștigă, până la urmă, dar asta nu face decât să-i mărească șarmul estival. E grozav și „bine răcit”, dar parcă-i mai bun dacă apucă să se dezmorțească un pic.

Inchide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie,... Deschide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie, ușor rustică, în niciun caz vulgară. Ne oferă un potpuriu aromatic complex, care trece prin caise uscate, coajă de lămâie, pere, ardei verde, note minerale. Trebuie neapărat încercat mai cald decât ar fi norma, și dintr-un pahar mai mare: are textura, complexitatea și intensitatea perfecte pentru așa ceva. Ah, și aș îndrăzni să vă șoptesc la ureche: a fost mai bun a doua zi, și cred ca va fi și mai bun peste doi-trei ani. Realizez că în vremurile noastre grăbite potențialul nu e neapărat un motiv de laudă, așa că vă îndemn să-l încercați chiar dacă nu vreți ori nu puteți să-l păstrați; este deja delicios, iar alături de un pește mai gras va face minuni.

Inchide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai... Deschide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai ieșite din tiparul comun. Începem cu soiul, Pecorino, care e un fel de Crâmpoșie a italienilor, soi vechi recent reimaginat de vinificatori, care dă vinuri vibrante, cu o amprentă citrică și florală, și o bază minerală distinctivă. Apoi, regiunea Abruzzo, pe nedrept într-un con de umbră față de Toscana, Puglia ori Veneto. Și nu în ultimul rând, eticheta de inspirație Art Deco ne duce cu gândul la acele veri italiene idealizate prin filme, unde la dolce vita începe și se termină cu un pahar de vin, o baie în mare și o dramă amoroasă.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Cantine Tombacco este o afacere de familie cu tradiție de trei generații, o cramă dedicată producerii unor vinuri autentice, cu arome intense, ce reflectă terroir-ul regiunii Abruzzo. Cu un portofoliu divers și o orientare clară spre calitate, crama răspunde așteptărilor piețelor exigente din Italia și din străinătate. Pecorino IGT Terre di Chieti este un vin alb sec, vibrant și complex, obținut din soiul autohton Pecorino. Se prezintă într-o nuanță galben-intens, strălucitoare, iar nasul este dominat de note exotice, completate subtil de tonuri condimentate. Gustul este bine structurat, cu aciditate echilibrată și o mineralitate pronunțată, susținut de o persistență lungă și o explozie delicată de fructe tropicale. Se servește la 8–10 °C și se potrivește excelent cu antreuri din pește, preparate la grătar sau rețete ușoare din carne albă.

PECORINO TERRE D'ABRUZZO TOMBACCO 2024
cel mai bun pret online 53Lei bg
DOAR AZI 43 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

53 43

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios... Deschide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios și discret, corp suplu și mătăsos, gust rotund, cu un balans perfect între prospețime și onctuozitate. Da, aciditatea câștigă, până la urmă, dar asta nu face decât să-i mărească șarmul estival. E grozav și „bine răcit”, dar parcă-i mai bun dacă apucă să se dezmorțească un pic.

Inchide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie,... Deschide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie, ușor rustică, în niciun caz vulgară. Ne oferă un potpuriu aromatic complex, care trece prin caise uscate, coajă de lămâie, pere, ardei verde, note minerale. Trebuie neapărat încercat mai cald decât ar fi norma, și dintr-un pahar mai mare: are textura, complexitatea și intensitatea perfecte pentru așa ceva. Ah, și aș îndrăzni să vă șoptesc la ureche: a fost mai bun a doua zi, și cred ca va fi și mai bun peste doi-trei ani. Realizez că în vremurile noastre grăbite potențialul nu e neapărat un motiv de laudă, așa că vă îndemn să-l încercați chiar dacă nu vreți ori nu puteți să-l păstrați; este deja delicios, iar alături de un pește mai gras va face minuni.

Inchide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai... Deschide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai ieșite din tiparul comun. Începem cu soiul, Pecorino, care e un fel de Crâmpoșie a italienilor, soi vechi recent reimaginat de vinificatori, care dă vinuri vibrante, cu o amprentă citrică și florală, și o bază minerală distinctivă. Apoi, regiunea Abruzzo, pe nedrept într-un con de umbră față de Toscana, Puglia ori Veneto. Și nu în ultimul rând, eticheta de inspirație Art Deco ne duce cu gândul la acele veri italiene idealizate prin filme, unde la dolce vita începe și se termină cu un pahar de vin, o baie în mare și o dramă amoroasă.

Inchide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios... Deschide review

În cazul în care sunteți amator de vinuri albe elegante, atunci cu siguranță veți dori să încercați acest Pecorino. Nas armonios și discret, corp suplu și mătăsos, gust rotund, cu un balans perfect între prospețime și onctuozitate. Da, aciditatea câștigă, până la urmă, dar asta nu face decât să-i mărească șarmul estival. E grozav și „bine răcit”, dar parcă-i mai bun dacă apucă să se dezmorțească un pic.

Inchide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie,... Deschide review

Un Pecorino interesant, intens, care se joacă frumos cu contrastul dintre onctuozitate, aciditate și o anumită tentă amăruie, ușor rustică, în niciun caz vulgară. Ne oferă un potpuriu aromatic complex, care trece prin caise uscate, coajă de lămâie, pere, ardei verde, note minerale. Trebuie neapărat încercat mai cald decât ar fi norma, și dintr-un pahar mai mare: are textura, complexitatea și intensitatea perfecte pentru așa ceva. Ah, și aș îndrăzni să vă șoptesc la ureche: a fost mai bun a doua zi, și cred ca va fi și mai bun peste doi-trei ani. Realizez că în vremurile noastre grăbite potențialul nu e neapărat un motiv de laudă, așa că vă îndemn să-l încercați chiar dacă nu vreți ori nu puteți să-l păstrați; este deja delicios, iar alături de un pește mai gras va face minuni.

Inchide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai... Deschide review

Să ieșim din zona albelor mainstream -nu că ar fi ceva rău cu ele, dar devin repetitive-  și să explorăm soiuri, etichete și abordări mai ieșite din tiparul comun. Începem cu soiul, Pecorino, care e un fel de Crâmpoșie a italienilor, soi vechi recent reimaginat de vinificatori, care dă vinuri vibrante, cu o amprentă citrică și florală, și o bază minerală distinctivă. Apoi, regiunea Abruzzo, pe nedrept într-un con de umbră față de Toscana, Puglia ori Veneto. Și nu în ultimul rând, eticheta de inspirație Art Deco ne duce cu gândul la acele veri italiene idealizate prin filme, unde la dolce vita începe și se termină cu un pahar de vin, o baie în mare și o dramă amoroasă.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Cantine Tombacco este o afacere de familie cu tradiție de trei generații, o cramă dedicată producerii unor vinuri autentice, cu arome intense, ce reflectă terroir-ul regiunii Abruzzo. Cu un portofoliu divers și o orientare clară spre calitate, crama răspunde așteptărilor piețelor exigente din Italia și din străinătate. Pecorino IGT Terre di Chieti este un vin alb sec, vibrant și complex, obținut din soiul autohton Pecorino. Se prezintă într-o nuanță galben-intens, strălucitoare, iar nasul este dominat de note exotice, completate subtil de tonuri condimentate. Gustul este bine structurat, cu aciditate echilibrată și o mineralitate pronunțată, susținut de o persistență lungă și o explozie delicată de fructe tropicale. Se servește la 8–10 °C și se potrivește excelent cu antreuri din pește, preparate la grătar sau rețete ușoare din carne albă.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...