Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2018 Montedidio

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • PRIMITIVO
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Nimic mai toxic decat parerile preconcepute cand e vorba de vin. Dintre cele de care rad acum, poate cea mai gogonata este legata de Primitivo (di... Deschide review

Nimic mai toxic decat parerile preconcepute cand e vorba de vin. Dintre cele de care rad acum, poate cea mai gogonata este legata de Primitivo (di Manduria). Pana sa gust si sa regust acest soi, convingerea mea era ca vinul trebuie sa fie necioplit, butucanos, lipsit de maniere. Noroc ca m-a scos din ignoranta unul mai destept decat mine care m-a intrebat nitam-nisam: iti place Zinfandelul? Oooo, daaa, i-am raspuns omului. E Dumnezeu. Atunci iti place si Primitivo, fiindcă e acelasi drac. Adica, fix acelasi soi. Argumentul acelui domn m-a strivit. Am gustat asadar si Primitivo si n-am mai comentat. Avea dreptate, daaaa. Apoi am aflat ca soiul vine din Croatia si ca in Italia ii zice Primitivo nu fiindca-i el primitiv, ci pentru ca se coace mai devreme, in Puglia aia a lui. Si ca face vinuri minunate, corpolente, intens fructate, cu iz de condiment dulce si finish lung, deosebit de cald. Asa e si vinul de azi: vibrant, onctuos, aproape elegant. Ii mai lipsesc vreo doi ani sa fie desavarsit si pariez cu cine va avea rabdare sa-l aștepte ca, dupa acest rastimp, asa va fi.

Inchide review

Cu siguranta ca sticla grea, impunatoare si designul elegant al sticlei va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste alegerea acestui vin si asupra... Deschide review

Cu siguranta ca sticla grea, impunatoare si designul elegant al sticlei va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste alegerea acestui vin si asupra modului in care poate fi perceput de catre consumatori. Insa, adevarata sa valoare consta in ceea ce se gaseste in sticla: un Primitivo dens, fructat, parfumat si solid, cu mult peste media vinurilor produse din acest soi. Abordeaza stilul deja consacrat al vinurilor din Sudul Italiei si foarte la moda in acest moment, cu arome coapte si "colorate", de fructe negre dulci, de prune afumate si visine amarui, cu tente de cacao si ciocolata, dar si niste impresii elegante de condimente dulci. Gustul generos, cald si copt nu face rabat in expresia sa fructata, aducand o lejera aciditate de fructe negre alaturi de taninurile bine slefuite. Postgustul lung, intens si elegant vibreaza fructat, cu unele picanterii condimentate, bine dozate.

Inchide review

Pe eticheta sarpele in copacul vietii, oare sa intelegem ca in sticla este fructul oprit? Cunoasterea? E de ajuns sa luam o gura si vom stii toate... Deschide review

Pe eticheta sarpele in copacul vietii, oare sa intelegem ca in sticla este fructul oprit? Cunoasterea? E de ajuns sa luam o gura si vom stii toate raspunsurile la intrebarile existentiale? Nu va ramane decat sa incercati, precum am facut-o si eu. Arome insorite de fructe coapte, negre si rosii zmeura, mure, prune, afine si cirese, foarte complexe si intense. Amarena, kirsch si ciocolata de asemenea. Alcoolul de 14,5% este foarte bine echilibrat de taninurile ridicate, coapte si intense. Un vin catifelat, cu un corp atletic, bine facut cu post gust lung de lemn dulce si ciocolata cu vanilie datorat celor 12 luni pe care vinul le-a petrecut in baricuri de stejar. Inca persista in post gust aroma de fructe de padure amestecate cu ciocolata, mult dupa ce am inghitit vinul. Puteti incerca sa-l asociati cu ce va trece prim minte, eu l-am asociat cu vremea ploioasa. A fost perfect!

Inchide review

Nimic mai toxic decat parerile preconcepute cand e vorba de vin. Dintre cele de care rad acum, poate cea mai gogonata este legata de Primitivo (di... Deschide review

Nimic mai toxic decat parerile preconcepute cand e vorba de vin. Dintre cele de care rad acum, poate cea mai gogonata este legata de Primitivo (di Manduria). Pana sa gust si sa regust acest soi, convingerea mea era ca vinul trebuie sa fie necioplit, butucanos, lipsit de maniere. Noroc ca m-a scos din ignoranta unul mai destept decat mine care m-a intrebat nitam-nisam: iti place Zinfandelul? Oooo, daaa, i-am raspuns omului. E Dumnezeu. Atunci iti place si Primitivo, fiindcă e acelasi drac. Adica, fix acelasi soi. Argumentul acelui domn m-a strivit. Am gustat asadar si Primitivo si n-am mai comentat. Avea dreptate, daaaa. Apoi am aflat ca soiul vine din Croatia si ca in Italia ii zice Primitivo nu fiindca-i el primitiv, ci pentru ca se coace mai devreme, in Puglia aia a lui. Si ca face vinuri minunate, corpolente, intens fructate, cu iz de condiment dulce si finish lung, deosebit de cald. Asa e si vinul de azi: vibrant, onctuos, aproape elegant. Ii mai lipsesc vreo doi ani sa fie desavarsit si pariez cu cine va avea rabdare sa-l aștepte ca, dupa acest rastimp, asa va fi.

Inchide review

Cu siguranta ca sticla grea, impunatoare si designul elegant al sticlei va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste alegerea acestui vin si asupra... Deschide review

Cu siguranta ca sticla grea, impunatoare si designul elegant al sticlei va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste alegerea acestui vin si asupra modului in care poate fi perceput de catre consumatori. Insa, adevarata sa valoare consta in ceea ce se gaseste in sticla: un Primitivo dens, fructat, parfumat si solid, cu mult peste media vinurilor produse din acest soi. Abordeaza stilul deja consacrat al vinurilor din Sudul Italiei si foarte la moda in acest moment, cu arome coapte si "colorate", de fructe negre dulci, de prune afumate si visine amarui, cu tente de cacao si ciocolata, dar si niste impresii elegante de condimente dulci. Gustul generos, cald si copt nu face rabat in expresia sa fructata, aducand o lejera aciditate de fructe negre alaturi de taninurile bine slefuite. Postgustul lung, intens si elegant vibreaza fructat, cu unele picanterii condimentate, bine dozate.

Inchide review

Pe eticheta sarpele in copacul vietii, oare sa intelegem ca in sticla este fructul oprit? Cunoasterea? E de ajuns sa luam o gura si vom stii toate... Deschide review

Pe eticheta sarpele in copacul vietii, oare sa intelegem ca in sticla este fructul oprit? Cunoasterea? E de ajuns sa luam o gura si vom stii toate raspunsurile la intrebarile existentiale? Nu va ramane decat sa incercati, precum am facut-o si eu. Arome insorite de fructe coapte, negre si rosii zmeura, mure, prune, afine si cirese, foarte complexe si intense. Amarena, kirsch si ciocolata de asemenea. Alcoolul de 14,5% este foarte bine echilibrat de taninurile ridicate, coapte si intense. Un vin catifelat, cu un corp atletic, bine facut cu post gust lung de lemn dulce si ciocolata cu vanilie datorat celor 12 luni pe care vinul le-a petrecut in baricuri de stejar. Inca persista in post gust aroma de fructe de padure amestecate cu ciocolata, mult dupa ce am inghitit vinul. Puteti incerca sa-l asociati cu ce va trece prim minte, eu l-am asociat cu vremea ploioasa. A fost perfect!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 99 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, Paternopoli, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Vinurile cramei sunt recunoscute pentru puritatea fructului, eleganta si savoarea lor. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, ”Papias” Primitivo di Manduria 2018, un vin rosu rubiniu, cu note olfactive de prune, fructe rosii si ceva tente picante. Pe palat, vinul se dezvaluie persistent, bine echilibrat, cu o structura frumoasa si arome in general fructate. Postgustul este savuros, lung si complex. Degustati acest vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, mancaruri mediteraneene cu sos ragu sau branzeturi.

PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2018
DESPRE ACEST VIN

 99 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, Paternopoli, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Vinurile cramei sunt recunoscute pentru puritatea fructului, eleganta si savoarea lor. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, ”Papias” Primitivo di Manduria 2018, un vin rosu rubiniu, cu note olfactive de prune, fructe rosii si ceva tente picante. Pe palat, vinul se dezvaluie persistent, bine echilibrat, cu o structura frumoasa si arome in general fructate. Postgustul este savuros, lung si complex. Degustati acest vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, mancaruri mediteraneene cu sos ragu sau branzeturi.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...