LOUIS JADOT BATARD-MONTRACHET GRAND CRU 2019 Louis Jadot
- SEC
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- CHARDONNAY
- 14%
- FRANTA
96 puncte James Suckling, 95 puncte Robert Parker, 94 puncte Wine Spectator
Maison Louis Jadot este una dintre cele mai respectate case viticole din Burgundia, cu o tradiție ce începe în 1859, când Louis Henry Denis Jadot a fondat compania. Crama cultivă 154 de hectare în cele mai prestigioase regiuni ale Burgundiei, producând vinuri care exprimă fidel caracterul terroir-ului. Louis Jadot Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019 este un vin alb excepțional, obținut 100% din soiul Chardonnay, provenit din renumita zonă Puligny-Montrachet, în inima Côte de Beaune. Se remarcă printr-o culoare galben-aurie intensă și o structură amplă, rotundă. Nasul este profund și expresiv, cu note de migdale, măr copt, flori albe și condimente fine. Gustul este generos, cu o textură catifelată și un final lung, rafinat, care persistă elegant. Se recomandă servirea la o temperatură de 12–14°C, alături de preparate sofisticate precum foie gras, homar, scoici Saint-Jacques, pui de Bresse cu sos de smântână și morcovi, curry de porc sau brânzeturi maturate precum Epoisses sau Brillat-Savarin. Un Grand Cru care încântă și promite o evoluție superbă.

-
29902686 -10%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"+ 0,50 lei garanție returnabilă
96 puncte James Suckling, 95 puncte Robert Parker, 94 puncte Wine Spectator
Maison Louis Jadot este una dintre cele mai respectate case viticole din Burgundia, cu o tradiție ce începe în 1859, când Louis Henry Denis Jadot a fondat compania. Crama cultivă 154 de hectare în cele mai prestigioase regiuni ale Burgundiei, producând vinuri care exprimă fidel caracterul terroir-ului. Louis Jadot Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019 este un vin alb excepțional, obținut 100% din soiul Chardonnay, provenit din renumita zonă Puligny-Montrachet, în inima Côte de Beaune. Se remarcă printr-o culoare galben-aurie intensă și o structură amplă, rotundă. Nasul este profund și expresiv, cu note de migdale, măr copt, flori albe și condimente fine. Gustul este generos, cu o textură catifelată și un final lung, rafinat, care persistă elegant. Se recomandă servirea la o temperatură de 12–14°C, alături de preparate sofisticate precum foie gras, homar, scoici Saint-Jacques, pui de Bresse cu sos de smântână și morcovi, curry de porc sau brânzeturi maturate precum Epoisses sau Brillat-Savarin. Un Grand Cru care încântă și promite o evoluție superbă.