Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Ai văzut cele 8 vinuri BEST OF 2024-2025? Adaugă unul în coș!
🖤 Black Friday cu până la -44%!

DOPPIO PASSO APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2023 Botter

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 97 puncte Luca Maroni

Producătorul de vin italian Botter are o lungă istorie viticolă, începută încă din 1928. Astăzi, afacerea de familie se află la cea de-a treia generaţie, Luca, Annalisa şi Alessandro Botter având o abordare complexă, care îmbină tradiţia cu inovaţia. Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso, este un vin roşu rubiniu intens, cu note olfactive bogate şi persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate şi aciditate. Degustaţi acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din raţă, vânat, carne roşie la grătar sau brânzeturi maturate.

DOPPIO PASSO APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2023
cel mai bun pret online 66Lei bg
DOAR AZI 55 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

66 55

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 97 puncte Luca Maroni

Producătorul de vin italian Botter are o lungă istorie viticolă, începută încă din 1928. Astăzi, afacerea de familie se află la cea de-a treia generaţie, Luca, Annalisa şi Alessandro Botter având o abordare complexă, care îmbină tradiţia cu inovaţia. Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso, este un vin roşu rubiniu intens, cu note olfactive bogate şi persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate şi aciditate. Degustaţi acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din raţă, vânat, carne roşie la grătar sau brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...