Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Ai văzut cele 8 vinuri BEST OF 2024-2025? Adaugă unul în coș!
❄️ Start % Winter SALE %

DOPPIO PASSO APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2023 Botter

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

97 puncte Luca Maroni

Producatorul de vin italian Botter are o lunga istorie viticola, inceputa inca din 1928. Astazi, afacerea de familie se afla la cea de-a treia generatie, Luca, Annalisa si Alessandro Botter avand o abordare complexa, care imbina traditia cu inovatia. Recomandarea noastra, Appassimento Puglia Rosso, este un vin rosu rubiniu intens, cu note olfactive bogate si persistente, in vreme ce pe palat regasim un echilibru frumos intre taninurile catifelate si aciditate. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de mancaruri mai consistente, preparate din rata, vanat, carne rosie la gratar sau branzeturi maturate.

DOPPIO PASSO APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2023
  • 69 59 -15%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
    + 0,50 lei garanție returnabilă
69 59 -15%
+ 0,50 lei garanție returnabilă
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la... Deschide review

Am declarat în nenumărate rânduri că vinurile Primitivo din Puglia (cu mici excepții) reprezintă cea mai bună metodă de a scoate la iveală latura mea obsesiv-compulsivă. Nu sunt fanul surugatelor, mai ales al surogatelor ultra-gemoase care au acaparat, din păcate, piața românească. Dar am învățat pe propria papilă că Botter, deși este un colos, știe să facă și vinuri – am avut câteva plăcute surprize -, așa că am lăsat reticențele deoparte și am constatat că Doppio Passo, în afara unui rest de zahăr destul de ridicat, dar oarecum bine încadrat, merită o șansă. Da, e gemos, dar are și o aciditate plăcută, are taninurile deja rotunjite și este extrem de versatil la asociere cu mâncarea. Multe gemuri de fructe negre, tonuri de ciocolată, ierburi și un pic de condiment, mă rog, rețeta fericirii a fost îndeplinită. Și chiar dacă eu nu sunt fanul acestui tip de produs, trebuie să recunosc că vinul nu e rău. Mai ales la prețul de astăzi!

Inchide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am... Deschide review

Să spunem că ai pofte de carne, să spunem că ți-ai ales un “nai”, un set de coaste pe care le vrei jiucy.. Căci la asta m-am gândit atunci când am deschis vinul de azi. Rubiniu intens de zici că ai strâns în pumn un pumn de cireşe negre, aproape amărui și te-ai jucat cu mure, prune, fructe uscate. Tonus ferm, corpolent, textură catifelată, taninuri moi dar bine definite pășește apăsat cu un final lung cu note de lemn prăjit, vanilie, cuișoare, scorțișoară. Vin de savurat, atât cu dar și fără mâncare.

Inchide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi... Deschide review

Un vin sudic, solar, care îşi construieşte expresia olfactivă în tuşe de fructe roşii şi negre coapte, de cireşe amărui, prune şi mure, completate de tonuri secundare de ciocolată amăruie, cafea şi condimente orientale, toate aşezate pe un fundal balsamic, specific vinurilor din sudul Italiei. Gustativ, este uşor de băut şi catifelat, lejer dulceag în atac, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de fructe coapte, ce îi conferă prospeţime. Menţine aceeaşi linie aromatică, mizând pe jocul dintre fructele roşii coapte şi tentele de ciocolată, de condimente dulci şi vanilie. Postgustul este lung, cald şi condimentat, cu unele ecouri de fructe confiate şi vanilie. Un vin care exprimă clar stilul appassimento, fără excese de lemn sau zahăr rezidual.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

97 puncte Luca Maroni

Producatorul de vin italian Botter are o lunga istorie viticola, inceputa inca din 1928. Astazi, afacerea de familie se afla la cea de-a treia generatie, Luca, Annalisa si Alessandro Botter avand o abordare complexa, care imbina traditia cu inovatia. Recomandarea noastra, Appassimento Puglia Rosso, este un vin rosu rubiniu intens, cu note olfactive bogate si persistente, in vreme ce pe palat regasim un echilibru frumos intre taninurile catifelate si aciditate. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de mancaruri mai consistente, preparate din rata, vanat, carne rosie la gratar sau branzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...