Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Hai Acasă la vin în inima Dobrogei!
Adaugă în coș vinuri de la Crama Rasova.
🚚 Livrăm în aceeași zi* în București
*comenzile efectuate până în ora 12 (Luni-Vineri)

COSTE A PREOLE GRILLO 2024 Gorghi Tondi

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • GRILLO
  • 12%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice... Deschide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice precum lămâia și grepfrutul. Probabil de la lunile-n tancurile de inox și mini batonajul fac ca acestea să fie completate de note fine de pepene galben, măr verde și flori albe. Niște proteine mici. Mineralitatea discretă și o ușoară salinitate contribuie la caracterul lui aparte. Plăcut și sprinten, ar putea fi partenerul unor fructe de mare, paste sau brânzeturi.

Inchide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani,... Deschide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani, în special dintre cei care au căutat și alte expresii aromatice în afara sferei de influență a Sauvignonului Blanc și a Chardonnay-ului. Exemplarul de față este ca o „salată de fructe”: câteva felii de fructe exotice – ananas, banane, mango –, un pic de mandarine și grapefruit, ceva pere, mere verzi și piersici coapte. Are o intensitate medie, însă este direct și lejer. E tipul de vin care caută lejeritatea în expresie, în locul complexității. Gustul, plăcut și echilibrat, cu o corpolență delicată, este o combinație între componenta fructată, aciditatea relaxată, o mineralitate interesantă și unele tonuri tonice, ce însoțesc senzațiile fructate din postgustul prietenos.

Inchide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul... Deschide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul de a produce vinuri siciliene de calitate, își desfășoară activitatea pe 130 de hectare aflate în apropierea rezervației naturale de pe coasta Preola. Inițial orientată către producția de Marsala, astăzi crama are în centrul atenției soiul Grillo, care ocupă aproximativ 35% din suprafața cultivată. Versatil și elegant, Grillo este soiul considerat sufletul filosofiei de producție, iar această interpretare este una proaspătă, de vară, cu un caracter deschis, sincer și prietenos. Nasul e generos și luminos, dominat de citrice – lămâie, bergamotă – piersică albă bine coaptă și flori de salcâm. Gustul vine cu o aciditate vie și crocantă, completată de o mineralitate sărată, specifică terroir-ului marin. Se simt note vegetale fine, grapefruit - pomelo, accente de lemon grass și o tentă verde care adaugă profunzime și prospețime. Un vin echilibrat, direct și revigorant, care îndeamnă la conversații lungi și mese simple, savurate în tihnă.

Inchide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice... Deschide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice precum lămâia și grepfrutul. Probabil de la lunile-n tancurile de inox și mini batonajul fac ca acestea să fie completate de note fine de pepene galben, măr verde și flori albe. Niște proteine mici. Mineralitatea discretă și o ușoară salinitate contribuie la caracterul lui aparte. Plăcut și sprinten, ar putea fi partenerul unor fructe de mare, paste sau brânzeturi.

Inchide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani,... Deschide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani, în special dintre cei care au căutat și alte expresii aromatice în afara sferei de influență a Sauvignonului Blanc și a Chardonnay-ului. Exemplarul de față este ca o „salată de fructe”: câteva felii de fructe exotice – ananas, banane, mango –, un pic de mandarine și grapefruit, ceva pere, mere verzi și piersici coapte. Are o intensitate medie, însă este direct și lejer. E tipul de vin care caută lejeritatea în expresie, în locul complexității. Gustul, plăcut și echilibrat, cu o corpolență delicată, este o combinație între componenta fructată, aciditatea relaxată, o mineralitate interesantă și unele tonuri tonice, ce însoțesc senzațiile fructate din postgustul prietenos.

Inchide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul... Deschide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul de a produce vinuri siciliene de calitate, își desfășoară activitatea pe 130 de hectare aflate în apropierea rezervației naturale de pe coasta Preola. Inițial orientată către producția de Marsala, astăzi crama are în centrul atenției soiul Grillo, care ocupă aproximativ 35% din suprafața cultivată. Versatil și elegant, Grillo este soiul considerat sufletul filosofiei de producție, iar această interpretare este una proaspătă, de vară, cu un caracter deschis, sincer și prietenos. Nasul e generos și luminos, dominat de citrice – lămâie, bergamotă – piersică albă bine coaptă și flori de salcâm. Gustul vine cu o aciditate vie și crocantă, completată de o mineralitate sărată, specifică terroir-ului marin. Se simt note vegetale fine, grapefruit - pomelo, accente de lemon grass și o tentă verde care adaugă profunzime și prospețime. Un vin echilibrat, direct și revigorant, care îndeamnă la conversații lungi și mese simple, savurate în tihnă.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Gorghi Tondi are la bază o istorie de peste patru generații, fiind fondată de familia Sala dintr-un profund respect pentru terroir-ul sicilian. Situată într-o zonă unică, între Mediterană și o rezervație protejată, crama produce vinuri ecologice care exprimă autenticitatea și caracterul locului, cu accent pe sustenabilitate și inovație. Produs din soiul autohton Grillo, Coste a Preola Grillo 2024 provine din sud-vestul Siciliei, zona Mazara del Vallo, și este certificat organic. Coste a Preola Grillo impresionează prin caracterul său proaspăt, reflectând biodiversitatea locului în care ia naștere. Coste a Preola Grillo 2024 este un vin cu o culoare galben pai strălucitor, cu reflexe verzui. Nasul este elegant și intens, cu note de fructe tropicale, ananas, piersică albă și un accent proaspăt de mentă. Gustul este echilibrat, de corp mediu, cu o aciditate vioaie și o persistență plăcută. Se recomandă a fi servit la 8–10 °C, fiind ideal alături de preparate din pește crud, fructe de mare, supe de pește sau plăcinte cu legume.

COSTE A PREOLE GRILLO 2024
  • 60
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
60
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice... Deschide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice precum lămâia și grepfrutul. Probabil de la lunile-n tancurile de inox și mini batonajul fac ca acestea să fie completate de note fine de pepene galben, măr verde și flori albe. Niște proteine mici. Mineralitatea discretă și o ușoară salinitate contribuie la caracterul lui aparte. Plăcut și sprinten, ar putea fi partenerul unor fructe de mare, paste sau brânzeturi.

Inchide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani,... Deschide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani, în special dintre cei care au căutat și alte expresii aromatice în afara sferei de influență a Sauvignonului Blanc și a Chardonnay-ului. Exemplarul de față este ca o „salată de fructe”: câteva felii de fructe exotice – ananas, banane, mango –, un pic de mandarine și grapefruit, ceva pere, mere verzi și piersici coapte. Are o intensitate medie, însă este direct și lejer. E tipul de vin care caută lejeritatea în expresie, în locul complexității. Gustul, plăcut și echilibrat, cu o corpolență delicată, este o combinație între componenta fructată, aciditatea relaxată, o mineralitate interesantă și unele tonuri tonice, ce însoțesc senzațiile fructate din postgustul prietenos.

Inchide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul... Deschide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul de a produce vinuri siciliene de calitate, își desfășoară activitatea pe 130 de hectare aflate în apropierea rezervației naturale de pe coasta Preola. Inițial orientată către producția de Marsala, astăzi crama are în centrul atenției soiul Grillo, care ocupă aproximativ 35% din suprafața cultivată. Versatil și elegant, Grillo este soiul considerat sufletul filosofiei de producție, iar această interpretare este una proaspătă, de vară, cu un caracter deschis, sincer și prietenos. Nasul e generos și luminos, dominat de citrice – lămâie, bergamotă – piersică albă bine coaptă și flori de salcâm. Gustul vine cu o aciditate vie și crocantă, completată de o mineralitate sărată, specifică terroir-ului marin. Se simt note vegetale fine, grapefruit - pomelo, accente de lemon grass și o tentă verde care adaugă profunzime și prospețime. Un vin echilibrat, direct și revigorant, care îndeamnă la conversații lungi și mese simple, savurate în tihnă.

Inchide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice... Deschide review

Grillo de Gorghi este sicilianul bio de azi care pornește (răcit bine) cu un gust proaspăt și vioi, evidențiind niște arome intense de citrice precum lămâia și grepfrutul. Probabil de la lunile-n tancurile de inox și mini batonajul fac ca acestea să fie completate de note fine de pepene galben, măr verde și flori albe. Niște proteine mici. Mineralitatea discretă și o ușoară salinitate contribuie la caracterul lui aparte. Plăcut și sprinten, ar putea fi partenerul unor fructe de mare, paste sau brânzeturi.

Inchide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani,... Deschide review

Grillo, un soi sicilian care a „zburat” un pic sub radarul consumatorilor români, și-a atras în ultimii ani câțiva fani, în special dintre cei care au căutat și alte expresii aromatice în afara sferei de influență a Sauvignonului Blanc și a Chardonnay-ului. Exemplarul de față este ca o „salată de fructe”: câteva felii de fructe exotice – ananas, banane, mango –, un pic de mandarine și grapefruit, ceva pere, mere verzi și piersici coapte. Are o intensitate medie, însă este direct și lejer. E tipul de vin care caută lejeritatea în expresie, în locul complexității. Gustul, plăcut și echilibrat, cu o corpolență delicată, este o combinație între componenta fructată, aciditatea relaxată, o mineralitate interesantă și unele tonuri tonice, ce însoțesc senzațiile fructate din postgustul prietenos.

Inchide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul... Deschide review

Costa a Preola, este un vin care surprinde esența verii siciliene în cea mai pură și sinceră formă a ei. Crama Gorgo Tondi, fondată cu scopul de a produce vinuri siciliene de calitate, își desfășoară activitatea pe 130 de hectare aflate în apropierea rezervației naturale de pe coasta Preola. Inițial orientată către producția de Marsala, astăzi crama are în centrul atenției soiul Grillo, care ocupă aproximativ 35% din suprafața cultivată. Versatil și elegant, Grillo este soiul considerat sufletul filosofiei de producție, iar această interpretare este una proaspătă, de vară, cu un caracter deschis, sincer și prietenos. Nasul e generos și luminos, dominat de citrice – lămâie, bergamotă – piersică albă bine coaptă și flori de salcâm. Gustul vine cu o aciditate vie și crocantă, completată de o mineralitate sărată, specifică terroir-ului marin. Se simt note vegetale fine, grapefruit - pomelo, accente de lemon grass și o tentă verde care adaugă profunzime și prospețime. Un vin echilibrat, direct și revigorant, care îndeamnă la conversații lungi și mese simple, savurate în tihnă.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Gorghi Tondi are la bază o istorie de peste patru generații, fiind fondată de familia Sala dintr-un profund respect pentru terroir-ul sicilian. Situată într-o zonă unică, între Mediterană și o rezervație protejată, crama produce vinuri ecologice care exprimă autenticitatea și caracterul locului, cu accent pe sustenabilitate și inovație. Produs din soiul autohton Grillo, Coste a Preola Grillo 2024 provine din sud-vestul Siciliei, zona Mazara del Vallo, și este certificat organic. Coste a Preola Grillo impresionează prin caracterul său proaspăt, reflectând biodiversitatea locului în care ia naștere. Coste a Preola Grillo 2024 este un vin cu o culoare galben pai strălucitor, cu reflexe verzui. Nasul este elegant și intens, cu note de fructe tropicale, ananas, piersică albă și un accent proaspăt de mentă. Gustul este echilibrat, de corp mediu, cu o aciditate vioaie și o persistență plăcută. Se recomandă a fi servit la 8–10 °C, fiind ideal alături de preparate din pește crud, fructe de mare, supe de pește sau plăcinte cu legume.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...