
CHIANTI CLASSICO RISERVA 2018 Marchese Antinori
93 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling
Crama Antinori, ai carei proprietari sunt astazi marchizul Piero Antinori si fiicele sale, Albiera, Allegra si Alessia, produce vin de mai bine de sase secole, de cand Giovanni di Piero Antinori s-a alaturat in 1385 la Arte Fiorentina dei Vinattieri. De-a lungul istoriei, 26 de generatii au pus umarul la cresterea afacerii, care a devenit un stindard al productiei de vin italienesti datorita curajului Antinorilor de a inova, fara a se abate insa de la traditie. Chianti Classico 2019 este o adevarata declaratie a calitatii, un tip de vin a carui productie a fost posibila datorita micro-climatului unic si solului bogat in minerale, ideal pentru Sangiovese. Vinul este unul rosu rubiniu, cu arome de fructe rosii coapte cu note de vanilie si cafea. Palatul se bucura de o buna aciditate, prospetime si persistenta a aromelor. Taninurile soft si dulci garanteaza experienta savurarii unui vin bun. Se recomanda degustarea lui la 18 grade Celsius, in combinatie cu preparate din carne de vita, vanat, carne de pasare, pizza si paste.

93 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling
Crama Antinori, ai carei proprietari sunt astazi marchizul Piero Antinori si fiicele sale, Albiera, Allegra si Alessia, produce vin de mai bine de sase secole, de cand Giovanni di Piero Antinori s-a alaturat in 1385 la Arte Fiorentina dei Vinattieri. De-a lungul istoriei, 26 de generatii au pus umarul la cresterea afacerii, care a devenit un stindard al productiei de vin italienesti datorita curajului Antinorilor de a inova, fara a se abate insa de la traditie. Chianti Classico 2019 este o adevarata declaratie a calitatii, un tip de vin a carui productie a fost posibila datorita micro-climatului unic si solului bogat in minerale, ideal pentru Sangiovese. Vinul este unul rosu rubiniu, cu arome de fructe rosii coapte cu note de vanilie si cafea. Palatul se bucura de o buna aciditate, prospetime si persistenta a aromelor. Taninurile soft si dulci garanteaza experienta savurarii unui vin bun. Se recomanda degustarea lui la 18 grade Celsius, in combinatie cu preparate din carne de vita, vanat, carne de pasare, pizza si paste.