Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

APPASSIMENTO PARALUPI 2020 Varvaglione

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 15%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura... Deschide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura carnoasa, complexitate aromatica in registrul dulce, de la visinele din visinata, ciresele negre si lemnul dulce, pana la senzatiile de cacao, ciocolata amaruie, vanilie, rom si cocos. Si, ca sa mai imblanzeasca aceasta avalansa “dulce”, invaluie totul in senzatii vegetal-picante, usor afumate. In prima parte a gustului, este suculent, catifelat si bine rotunjit, dupa care vinul isi dimensioneaza taninurile energice si capata consistenta si un pic de nerv, mai ales datorita notelor picante conferite de contributia alcoolului. Finalul isi pastreaza incarcatura fructata, dar si o doza de seriozitate, condimentat-afumata.

Inchide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand... Deschide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand concentratia aromatica, dar adauga si arome usor oxodative si amplifica senzatia de dulceata. Intregul vin da impresia de densitate si fruct dulce, stafidit, care va fi sigur pe placul iubitorilor licorilor din Puglia. Ramane insa in limitele echilibrului, desi va recomand sa-l incercati un pic mai rece, pe la 14-16 grade.

Inchide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din... Deschide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din Negroamaro, Primitivo si Malvasia macerati pe pielita la temperature scazute de 12-14oC pentru a extrage aromele, apoi lasat la fermentare timp de 20-25 de zile la temperature controlata, urmata de o conversie malolactica si o maturare de 6 luni la baricuri. O eticheta ce seamana cu fata de masa pretioasa din damasc folosita doar in zile de sarbatoare cu scris auriu capabil sa reflecte lumina calda a lumanarilor in paharul cu vin rubiniu. In pahar arome de fructe rosii, precum visine, cirese amare si prune, insotite de cicolata neagra si vanilie. Gustul este surprinzator de proaspat si racoritor pentru alcoolul ridicat de 15%, care practic nu se simte fiindca e bine echilibrat de taninurile coapte, dar ferme si aciditate. Post gustul este unul lung cu arome de visine din visinata amestecate cu ciocolata neagra. Un fel de padurea neagra fara frisca si zahar, care incepe sa te incalzeasca de la al treilea pahar. De asociat cu un peisaj alb, o ninsoare cu fulgi mari de exemplu, privita de la gura sobei intr-o cabana de la munte, prin ferestre mari, unde se vede doar padurea, muntele si cerul instelat.

Inchide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura... Deschide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura carnoasa, complexitate aromatica in registrul dulce, de la visinele din visinata, ciresele negre si lemnul dulce, pana la senzatiile de cacao, ciocolata amaruie, vanilie, rom si cocos. Si, ca sa mai imblanzeasca aceasta avalansa “dulce”, invaluie totul in senzatii vegetal-picante, usor afumate. In prima parte a gustului, este suculent, catifelat si bine rotunjit, dupa care vinul isi dimensioneaza taninurile energice si capata consistenta si un pic de nerv, mai ales datorita notelor picante conferite de contributia alcoolului. Finalul isi pastreaza incarcatura fructata, dar si o doza de seriozitate, condimentat-afumata.

Inchide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand... Deschide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand concentratia aromatica, dar adauga si arome usor oxodative si amplifica senzatia de dulceata. Intregul vin da impresia de densitate si fruct dulce, stafidit, care va fi sigur pe placul iubitorilor licorilor din Puglia. Ramane insa in limitele echilibrului, desi va recomand sa-l incercati un pic mai rece, pe la 14-16 grade.

Inchide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din... Deschide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din Negroamaro, Primitivo si Malvasia macerati pe pielita la temperature scazute de 12-14oC pentru a extrage aromele, apoi lasat la fermentare timp de 20-25 de zile la temperature controlata, urmata de o conversie malolactica si o maturare de 6 luni la baricuri. O eticheta ce seamana cu fata de masa pretioasa din damasc folosita doar in zile de sarbatoare cu scris auriu capabil sa reflecte lumina calda a lumanarilor in paharul cu vin rubiniu. In pahar arome de fructe rosii, precum visine, cirese amare si prune, insotite de cicolata neagra si vanilie. Gustul este surprinzator de proaspat si racoritor pentru alcoolul ridicat de 15%, care practic nu se simte fiindca e bine echilibrat de taninurile coapte, dar ferme si aciditate. Post gustul este unul lung cu arome de visine din visinata amestecate cu ciocolata neagra. Un fel de padurea neagra fara frisca si zahar, care incepe sa te incalzeasca de la al treilea pahar. De asociat cu un peisaj alb, o ninsoare cu fulgi mari de exemplu, privita de la gura sobei intr-o cabana de la munte, prin ferestre mari, unde se vede doar padurea, muntele si cerul instelat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Varvaglione 1921 este o afacere de familie, condusa de-a lungul timpului de 4 generatii, astazi fiind una dintre cele mai puternice companii viticole din Puglia. Recomandarea noastra, Paralupi Appassimento Rosso 2020, este un cupaj de Negroamaro, Primitivo si Malvasia Nera. Rosu intens, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de fructe rosii, gem de cirese negre si note discrete de ciocolata si vanilie. Pe palat, regasim taninuri rotunde, catifelate, iar finalul este persistent. Degustati acest vin la o temperatura de 16-18°C, alaturi de preparate din carne, carne de vanat si branzeturi maturate.

APPASSIMENTO PARALUPI 2020

CE SPUN EXPERTII:

Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura... Deschide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura carnoasa, complexitate aromatica in registrul dulce, de la visinele din visinata, ciresele negre si lemnul dulce, pana la senzatiile de cacao, ciocolata amaruie, vanilie, rom si cocos. Si, ca sa mai imblanzeasca aceasta avalansa “dulce”, invaluie totul in senzatii vegetal-picante, usor afumate. In prima parte a gustului, este suculent, catifelat si bine rotunjit, dupa care vinul isi dimensioneaza taninurile energice si capata consistenta si un pic de nerv, mai ales datorita notelor picante conferite de contributia alcoolului. Finalul isi pastreaza incarcatura fructata, dar si o doza de seriozitate, condimentat-afumata.

Inchide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand... Deschide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand concentratia aromatica, dar adauga si arome usor oxodative si amplifica senzatia de dulceata. Intregul vin da impresia de densitate si fruct dulce, stafidit, care va fi sigur pe placul iubitorilor licorilor din Puglia. Ramane insa in limitele echilibrului, desi va recomand sa-l incercati un pic mai rece, pe la 14-16 grade.

Inchide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din... Deschide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din Negroamaro, Primitivo si Malvasia macerati pe pielita la temperature scazute de 12-14oC pentru a extrage aromele, apoi lasat la fermentare timp de 20-25 de zile la temperature controlata, urmata de o conversie malolactica si o maturare de 6 luni la baricuri. O eticheta ce seamana cu fata de masa pretioasa din damasc folosita doar in zile de sarbatoare cu scris auriu capabil sa reflecte lumina calda a lumanarilor in paharul cu vin rubiniu. In pahar arome de fructe rosii, precum visine, cirese amare si prune, insotite de cicolata neagra si vanilie. Gustul este surprinzator de proaspat si racoritor pentru alcoolul ridicat de 15%, care practic nu se simte fiindca e bine echilibrat de taninurile coapte, dar ferme si aciditate. Post gustul este unul lung cu arome de visine din visinata amestecate cu ciocolata neagra. Un fel de padurea neagra fara frisca si zahar, care incepe sa te incalzeasca de la al treilea pahar. De asociat cu un peisaj alb, o ninsoare cu fulgi mari de exemplu, privita de la gura sobei intr-o cabana de la munte, prin ferestre mari, unde se vede doar padurea, muntele si cerul instelat.

Inchide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura... Deschide review

Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai astepta de la o astfel de combinatie: multa “culoare”, intensitate, structura carnoasa, complexitate aromatica in registrul dulce, de la visinele din visinata, ciresele negre si lemnul dulce, pana la senzatiile de cacao, ciocolata amaruie, vanilie, rom si cocos. Si, ca sa mai imblanzeasca aceasta avalansa “dulce”, invaluie totul in senzatii vegetal-picante, usor afumate. In prima parte a gustului, este suculent, catifelat si bine rotunjit, dupa care vinul isi dimensioneaza taninurile energice si capata consistenta si un pic de nerv, mai ales datorita notelor picante conferite de contributia alcoolului. Finalul isi pastreaza incarcatura fructata, dar si o doza de seriozitate, condimentat-afumata.

Inchide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand... Deschide review

Dupa ce ca vine din sudul cald al Italiei, acest vin e facut cu struguri lasati sa se stafideasca direct pe vita de vie, ceea ce creste in primul rand concentratia aromatica, dar adauga si arome usor oxodative si amplifica senzatia de dulceata. Intregul vin da impresia de densitate si fruct dulce, stafidit, care va fi sigur pe placul iubitorilor licorilor din Puglia. Ramane insa in limitele echilibrului, desi va recomand sa-l incercati un pic mai rece, pe la 14-16 grade.

Inchide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din... Deschide review

Un vin nou de la Varvaglione creat special pentru sarbatoare din struguri culesi tarziu, lasasti la stafidit pe butuc. Un appassimneto produs din Negroamaro, Primitivo si Malvasia macerati pe pielita la temperature scazute de 12-14oC pentru a extrage aromele, apoi lasat la fermentare timp de 20-25 de zile la temperature controlata, urmata de o conversie malolactica si o maturare de 6 luni la baricuri. O eticheta ce seamana cu fata de masa pretioasa din damasc folosita doar in zile de sarbatoare cu scris auriu capabil sa reflecte lumina calda a lumanarilor in paharul cu vin rubiniu. In pahar arome de fructe rosii, precum visine, cirese amare si prune, insotite de cicolata neagra si vanilie. Gustul este surprinzator de proaspat si racoritor pentru alcoolul ridicat de 15%, care practic nu se simte fiindca e bine echilibrat de taninurile coapte, dar ferme si aciditate. Post gustul este unul lung cu arome de visine din visinata amestecate cu ciocolata neagra. Un fel de padurea neagra fara frisca si zahar, care incepe sa te incalzeasca de la al treilea pahar. De asociat cu un peisaj alb, o ninsoare cu fulgi mari de exemplu, privita de la gura sobei intr-o cabana de la munte, prin ferestre mari, unde se vede doar padurea, muntele si cerul instelat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Varvaglione 1921 este o afacere de familie, condusa de-a lungul timpului de 4 generatii, astazi fiind una dintre cele mai puternice companii viticole din Puglia. Recomandarea noastra, Paralupi Appassimento Rosso 2020, este un cupaj de Negroamaro, Primitivo si Malvasia Nera. Rosu intens, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de fructe rosii, gem de cirese negre si note discrete de ciocolata si vanilie. Pe palat, regasim taninuri rotunde, catifelate, iar finalul este persistent. Degustati acest vin la o temperatura de 16-18°C, alaturi de preparate din carne, carne de vanat si branzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...