Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

ROSSO DI MONTALCINO DOCG MASTROJANNI 2021 Mastrojanni

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
George Mitea
George Mitea
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
George Mitea
George Mitea
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de... Deschide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de cirese negre si violete, cu multe note in plan secund, de la fructe confiate la un pic de tutun sau vanilie. Gustul, desi vinul are 14% alcool, tinde mai degraba spre suculenta, cu o textura usor onctuoasa, arome dulceag-condimentate si o aciditate prezenta, pe fondul unei structuri de tanini mai usoare, dar catifelate. Postgustul lung e cireasa de pe tort - un vin "easy-drinking" si totusi complex si foarte frumos executat.

Inchide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din... Deschide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din acelasi strugure si pot proveni din aceleasi vii. La o adica, pana la un punct, pot fi chiar unul si acelasi. Diferenta o face perioada de maturare. Daca Brunello iese pe piata dupa 4 ani, un Rosso trebuie sa petreaca in pancecele cramei doar un an. Vinul de fata a stat 6-7 luni in budane mari de 54 hectolitri, si 3 luni in sticla inainte de a infrunta lumea mare si insetata. Este si un exemplu foarte bun pentru ce inseamna Rosso di Montalcino, de la cromatica rosie-rubinie cu nuante purpurii, pe fruct, cu arome de visine, prune, intens gustativ, cu structura tanica bine formata, insa suficient imblanzita pentru a lasa vinul sa curga frumos si repede peste gatlejurile incalzite de carnea rosie la gratar.

Inchide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat... Deschide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat in poza de mai sus, despre un Rosso di Montalcino inzestrat cu o culoare nu tocmai intensa, dar obtinuta dintr-o cromatica frumoasa, si parfumuri ce amesteca iz de cireasa cu note de toporasi. Gura vine cu o aciditate si o amprenta aromatica, ambele bine dozate si amesteca in buchetul fin, o usoara amareala cu iz de tutun ce se pierde perfect in vartejul fructat.

Inchide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de... Deschide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de cirese negre si violete, cu multe note in plan secund, de la fructe confiate la un pic de tutun sau vanilie. Gustul, desi vinul are 14% alcool, tinde mai degraba spre suculenta, cu o textura usor onctuoasa, arome dulceag-condimentate si o aciditate prezenta, pe fondul unei structuri de tanini mai usoare, dar catifelate. Postgustul lung e cireasa de pe tort - un vin "easy-drinking" si totusi complex si foarte frumos executat.

Inchide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din... Deschide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din acelasi strugure si pot proveni din aceleasi vii. La o adica, pana la un punct, pot fi chiar unul si acelasi. Diferenta o face perioada de maturare. Daca Brunello iese pe piata dupa 4 ani, un Rosso trebuie sa petreaca in pancecele cramei doar un an. Vinul de fata a stat 6-7 luni in budane mari de 54 hectolitri, si 3 luni in sticla inainte de a infrunta lumea mare si insetata. Este si un exemplu foarte bun pentru ce inseamna Rosso di Montalcino, de la cromatica rosie-rubinie cu nuante purpurii, pe fruct, cu arome de visine, prune, intens gustativ, cu structura tanica bine formata, insa suficient imblanzita pentru a lasa vinul sa curga frumos si repede peste gatlejurile incalzite de carnea rosie la gratar.

Inchide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat... Deschide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat in poza de mai sus, despre un Rosso di Montalcino inzestrat cu o culoare nu tocmai intensa, dar obtinuta dintr-o cromatica frumoasa, si parfumuri ce amesteca iz de cireasa cu note de toporasi. Gura vine cu o aciditate si o amprenta aromatica, ambele bine dozate si amesteca in buchetul fin, o usoara amareala cu iz de tutun ce se pierde perfect in vartejul fructat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte Wine Spectator, 91 puncte Wine Advocate, 91 puncte Vinous

Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate odata cu intrarea companiei in Grupul Illy nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.

Rosso di di Montalcino DOCG 2021 a petrecut o perioada de 6-7 de luni in butoaie de 54hl de stejar frantuzesc de Allier, apoi a urmat o invechire de 3 luni in sticla. Expresie clasica a soiului Sangiovese, vinul este construit in linii distincte, cu arome patrunzatoare. Este rotund si bogat, cu o expresie fructata frumoasa si opulenta. Gustul puternic si carnos etaleaza senzatii de cirese coapte si prune, cu taninuri coapte si solide. Este ideal alaturi de barbeque, branzeturi, hamburger, paste, pizza, risotto sau vita.

ROSSO DI MONTALCINO DOCG MASTROJANNI 2021
  • 135
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
135
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
George Mitea
George Mitea
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
George Mitea
George Mitea
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de... Deschide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de cirese negre si violete, cu multe note in plan secund, de la fructe confiate la un pic de tutun sau vanilie. Gustul, desi vinul are 14% alcool, tinde mai degraba spre suculenta, cu o textura usor onctuoasa, arome dulceag-condimentate si o aciditate prezenta, pe fondul unei structuri de tanini mai usoare, dar catifelate. Postgustul lung e cireasa de pe tort - un vin "easy-drinking" si totusi complex si foarte frumos executat.

Inchide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din... Deschide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din acelasi strugure si pot proveni din aceleasi vii. La o adica, pana la un punct, pot fi chiar unul si acelasi. Diferenta o face perioada de maturare. Daca Brunello iese pe piata dupa 4 ani, un Rosso trebuie sa petreaca in pancecele cramei doar un an. Vinul de fata a stat 6-7 luni in budane mari de 54 hectolitri, si 3 luni in sticla inainte de a infrunta lumea mare si insetata. Este si un exemplu foarte bun pentru ce inseamna Rosso di Montalcino, de la cromatica rosie-rubinie cu nuante purpurii, pe fruct, cu arome de visine, prune, intens gustativ, cu structura tanica bine formata, insa suficient imblanzita pentru a lasa vinul sa curga frumos si repede peste gatlejurile incalzite de carnea rosie la gratar.

Inchide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat... Deschide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat in poza de mai sus, despre un Rosso di Montalcino inzestrat cu o culoare nu tocmai intensa, dar obtinuta dintr-o cromatica frumoasa, si parfumuri ce amesteca iz de cireasa cu note de toporasi. Gura vine cu o aciditate si o amprenta aromatica, ambele bine dozate si amesteca in buchetul fin, o usoara amareala cu iz de tutun ce se pierde perfect in vartejul fructat.

Inchide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de... Deschide review

Acesta nu e un vin pentru invechit zeci de ani, ci pentru baut acum (sau in urmatorii cativa ani) cu mare placere. Aromele dominante mi-au amintit de cirese negre si violete, cu multe note in plan secund, de la fructe confiate la un pic de tutun sau vanilie. Gustul, desi vinul are 14% alcool, tinde mai degraba spre suculenta, cu o textura usor onctuoasa, arome dulceag-condimentate si o aciditate prezenta, pe fondul unei structuri de tanini mai usoare, dar catifelate. Postgustul lung e cireasa de pe tort - un vin "easy-drinking" si totusi complex si foarte frumos executat.

Inchide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din... Deschide review

Nu stiu daca e corect sa spuneam ca Rosso este vinul B pentru Montalcino, un soi de ruda mai necizelata a mai celebrului Brunello. Pana la urma sunt din acelasi strugure si pot proveni din aceleasi vii. La o adica, pana la un punct, pot fi chiar unul si acelasi. Diferenta o face perioada de maturare. Daca Brunello iese pe piata dupa 4 ani, un Rosso trebuie sa petreaca in pancecele cramei doar un an. Vinul de fata a stat 6-7 luni in budane mari de 54 hectolitri, si 3 luni in sticla inainte de a infrunta lumea mare si insetata. Este si un exemplu foarte bun pentru ce inseamna Rosso di Montalcino, de la cromatica rosie-rubinie cu nuante purpurii, pe fruct, cu arome de visine, prune, intens gustativ, cu structura tanica bine formata, insa suficient imblanzita pentru a lasa vinul sa curga frumos si repede peste gatlejurile incalzite de carnea rosie la gratar.

Inchide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat... Deschide review

Avem astazi, in lumina reflectoarelor noastre, o reteta toscana, in care ingredientul principal este strugurele Sangiovese. Vorbim, dupa cum ati sesizat in poza de mai sus, despre un Rosso di Montalcino inzestrat cu o culoare nu tocmai intensa, dar obtinuta dintr-o cromatica frumoasa, si parfumuri ce amesteca iz de cireasa cu note de toporasi. Gura vine cu o aciditate si o amprenta aromatica, ambele bine dozate si amesteca in buchetul fin, o usoara amareala cu iz de tutun ce se pierde perfect in vartejul fructat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte Wine Spectator, 91 puncte Wine Advocate, 91 puncte Vinous

Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate odata cu intrarea companiei in Grupul Illy nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.

Rosso di di Montalcino DOCG 2021 a petrecut o perioada de 6-7 de luni in butoaie de 54hl de stejar frantuzesc de Allier, apoi a urmat o invechire de 3 luni in sticla. Expresie clasica a soiului Sangiovese, vinul este construit in linii distincte, cu arome patrunzatoare. Este rotund si bogat, cu o expresie fructata frumoasa si opulenta. Gustul puternic si carnos etaleaza senzatii de cirese coapte si prune, cu taninuri coapte si solide. Este ideal alaturi de barbeque, branzeturi, hamburger, paste, pizza, risotto sau vita.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...