
GOLEM ROSU 2011 Crama Basilescu
Golem Rosu este un cupaj din 5 vinuri cu structuri diferite si din 3 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, doua dintre ele fiind baricate o jumatate de an in stejar frantuzesc si romanesc. Este un vin elegant, cu personalitate, la fel ca toate produsele Cramei Basilescu, ce isi trag seva din terroir-ul specific dat de podgoriile Dealu Mare si Pietroasa. Crama Basilescu, infiintata in 1860, detine astazi 60 ha de vita de vie in centrul viticol Urlati, cu un potential ridicat pentru producerea vinurilor rosii si albe de calitate, incadrate in categoria D.O.C. – Dealu Mare, asa cum sunt si vinurile Golem. Golem Rosu este un vin puternic, cu o amprenta aromatica formata din cacao, ciocolata, fructe de padure, prune uscate, specifice soiului Feteasca Neagra, urmate de o parte minerala si vegetala, in care Cabernetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, tabacul, piperul negru, scortisoara si cuisoarele. Palatul este exploziv, murele si coacazele imbinandu-se perfect cu aroma de cafea dulce, vanilata, impreuna desavarsind corpolenta vinului. Recomandam a fi servit la o temperatura de 16-18°C, dupa ce se odihneste circa o ora intr-un decantor. Se potriveste bine cu branzeturile cu mucegai, carnea rosie si vanatul.

Golem Rosu este un cupaj din 5 vinuri cu structuri diferite si din 3 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, doua dintre ele fiind baricate o jumatate de an in stejar frantuzesc si romanesc. Este un vin elegant, cu personalitate, la fel ca toate produsele Cramei Basilescu, ce isi trag seva din terroir-ul specific dat de podgoriile Dealu Mare si Pietroasa. Crama Basilescu, infiintata in 1860, detine astazi 60 ha de vita de vie in centrul viticol Urlati, cu un potential ridicat pentru producerea vinurilor rosii si albe de calitate, incadrate in categoria D.O.C. – Dealu Mare, asa cum sunt si vinurile Golem. Golem Rosu este un vin puternic, cu o amprenta aromatica formata din cacao, ciocolata, fructe de padure, prune uscate, specifice soiului Feteasca Neagra, urmate de o parte minerala si vegetala, in care Cabernetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, tabacul, piperul negru, scortisoara si cuisoarele. Palatul este exploziv, murele si coacazele imbinandu-se perfect cu aroma de cafea dulce, vanilata, impreuna desavarsind corpolenta vinului. Recomandam a fi servit la o temperatura de 16-18°C, dupa ce se odihneste circa o ora intr-un decantor. Se potriveste bine cu branzeturile cu mucegai, carnea rosie si vanatul.