CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2016 Saint Estephe
100 puncte Robert Parker, 100 puncte James Suckling
Cel mai important domeniu viticol din Saint Saint Estèphe este Château Cos d'Estourne. Infiintat in 1810 de catre Louis-Gaspard d'Estournel, domeniul cuprinde astazi 70 ha de vita de vie, cumparate in 2000 de Michel Reybier, cel care detine, printre alte proprietati, si hotelurile de lux Le Reserve din Paris sau Geneva. Recomandarea noastra, Château Cos d'Estournel Saint Estèphe 2016, este un vin profund, elegant si aromat, un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon (76%), Merlot (23%) si Cabernet Franc (1%). Rosu intens, vinul dezvaluie mai intai un buchet proaspat, cu note olfactive diverse, de fructe negre, flori de liliac, piatra, tamaie si ceai de trandafir. Pe palat, regasim arome inca si mai intense, de la mure, cirese negre, afine salbatice si crème de cassis pana la tonuri de cafea, flori, tamaie si lemn. Finalul este lung si persistent. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de friptura de miel, vita sau rata afumata.
100 puncte Robert Parker, 100 puncte James Suckling
Cel mai important domeniu viticol din Saint Saint Estèphe este Château Cos d'Estourne. Infiintat in 1810 de catre Louis-Gaspard d'Estournel, domeniul cuprinde astazi 70 ha de vita de vie, cumparate in 2000 de Michel Reybier, cel care detine, printre alte proprietati, si hotelurile de lux Le Reserve din Paris sau Geneva. Recomandarea noastra, Château Cos d'Estournel Saint Estèphe 2016, este un vin profund, elegant si aromat, un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon (76%), Merlot (23%) si Cabernet Franc (1%). Rosu intens, vinul dezvaluie mai intai un buchet proaspat, cu note olfactive diverse, de fructe negre, flori de liliac, piatra, tamaie si ceai de trandafir. Pe palat, regasim arome inca si mai intense, de la mure, cirese negre, afine salbatice si crème de cassis pana la tonuri de cafea, flori, tamaie si lemn. Finalul este lung si persistent. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de friptura de miel, vita sau rata afumata.