STONEWINE FURMINT 2020 Balla Geza
Furmint este un soi sensibil la secetă, motiv pentru care suportă greu solurile stâncoase, obținându-se producție scăzută, dar cu calități deosebite. Fermentat și maturat 8-9 luni în butoaie de 500 l capacitate, obținem vinuri cu o aromă fină de fructe cu pulpă albă: piersică, gutui, pere. La gust, pe lângă caracterul mineral, vinul are o aciditate susținută fin și cu caracter tipic de amăreală plăcută în postgust. Evoluează pozitiv în timpul învechirii în sticlă, cu procese lente de esterificare, ce-i conferă vinului un buchet specific de învechire.
Furmint este un soi sensibil la secetă, motiv pentru care suportă greu solurile stâncoase, obținându-se producție scăzută, dar cu calități deosebite. Fermentat și maturat 8-9 luni în butoaie de 500 l capacitate, obținem vinuri cu o aromă fină de fructe cu pulpă albă: piersică, gutui, pere. La gust, pe lângă caracterul mineral, vinul are o aciditate susținută fin și cu caracter tipic de amăreală plăcută în postgust. Evoluează pozitiv în timpul învechirii în sticlă, cu procese lente de esterificare, ce-i conferă vinului un buchet specific de învechire.