Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

SAPHIR SAUMUR BRUT VINTAGE 2019 Bouvet Ladubay

  • BRUT
  • ALB
  • SPUMANT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 12,5%
  • FRANTA

CE SPUN EXPERTII:

Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Horia Hasnas
Horia Hasnas
Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Horia Hasnas
Horia Hasnas
Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau

Senzatia racoritoare de prospetime pe care ti-o dau bulele se poate compara cu o saritura in piscina, sau cu un scaldat intr-un rau rapid de munte, intr-o... Deschide review

Senzatia racoritoare de prospetime pe care ti-o dau bulele se poate compara cu o saritura in piscina, sau cu un scaldat intr-un rau rapid de munte, intr-o zi torida de vara precum aceasta. Un cremant de pe valea Loirei, cu Samur ca apelatiune, ne trimite la Chenin Blanc, ca prezenta obligatorie in asamblajul vintage, de aceasta data din 2018, ce este completat de Chardonnay. Arome proaspete de mere verzi, ierburi, flori albe si citrice, sustinute gustativ de caracteristica soiului Chenin Blanc, un fel de lana uda si mineralitate, datorate solului alcatuit din creta, cremene si argila. Piersici albe, flori albe, mere verzi, lamaie si lime sunt arome sustinute de cremozitatea data de autoliza, ce intregeste gustativ vinul cu strctura si rotunjime, arome de paine si aluat. Și sa nu uitam ca bulele merg cu orice, oricine si la orice ora.

Inchide review

Va era dor de-un spumant fresh, echilibrat, numai bun de baut pe arsita? Aveti ocazia sa va indepliniti dorinta. Pentru ca acest Saumur mousseux, realizat... Deschide review

Va era dor de-un spumant fresh, echilibrat, numai bun de baut pe arsita? Aveti ocazia sa va indepliniti dorinta. Pentru ca acest Saumur mousseux, realizat in principal din Chenin blanc - ca doar e Loire, nu altceva -, dar si cu participarea a 10-15% Chardonnay, aduce si prospetime, dar si complexitate, ca orice spumant bine realizat prin metoda traditionala. Parfumuri de mar verde si para, plus ceva note florale, dar si atingeri de briosa si nelipsita lanolina tipica soiului din care a fost realizat se imbina elegant, acidulatia este fina, deloc agresiva, iar finalul, mediu, vine cu senzatii vegetal-minerale, sustinute de o aciditate crocanta. Acum, nu va ganditi la complexitatea si amplitudinea unei Champagne Grand Cru, pentru ca aici fermentatia in sticla daca a depasit 12 luni. Dar este ceea ce trebuie pentru aceste zile toride, in care n-ai chef decat de un spumant bine racit. Enjoy!

Inchide review

Daca spui despre acest spumant ca este o alternativa mai “economica” pentru Champagne, cu siguranta ii aduci un prejudiciu de imagine! Da,... Deschide review

Daca spui despre acest spumant ca este o alternativa mai “economica” pentru Champagne, cu siguranta ii aduci un prejudiciu de imagine! Da, este realizat prin metoda traditionala si arata acest lucru cu ajutorul aromele generoase de paine, de croissant proaspat si nuci. Insa, in acelasi timp, vinul arata o expresie aromatica foarte actuala, prietenoasa si directa si are o personalitate a sa, construita cu ajutorul notelor de citrice coapte, de piersici si lamaie verde. Perlajul amplifica senzatiile gustative fructate, fiind catifelat si sustinut, in timp ce aciditatea energica si mineralitatea precisa confera vinului structura. Gustul este plin, echilibrat si surprinzator de rotund, iar postgustul reflecta in el o mineralitate sarata.

Inchide review

Senzatia racoritoare de prospetime pe care ti-o dau bulele se poate compara cu o saritura in piscina, sau cu un scaldat intr-un rau rapid de munte, intr-o... Deschide review

Senzatia racoritoare de prospetime pe care ti-o dau bulele se poate compara cu o saritura in piscina, sau cu un scaldat intr-un rau rapid de munte, intr-o zi torida de vara precum aceasta. Un cremant de pe valea Loirei, cu Samur ca apelatiune, ne trimite la Chenin Blanc, ca prezenta obligatorie in asamblajul vintage, de aceasta data din 2018, ce este completat de Chardonnay. Arome proaspete de mere verzi, ierburi, flori albe si citrice, sustinute gustativ de caracteristica soiului Chenin Blanc, un fel de lana uda si mineralitate, datorate solului alcatuit din creta, cremene si argila. Piersici albe, flori albe, mere verzi, lamaie si lime sunt arome sustinute de cremozitatea data de autoliza, ce intregeste gustativ vinul cu strctura si rotunjime, arome de paine si aluat. Și sa nu uitam ca bulele merg cu orice, oricine si la orice ora.

Inchide review

Va era dor de-un spumant fresh, echilibrat, numai bun de baut pe arsita? Aveti ocazia sa va indepliniti dorinta. Pentru ca acest Saumur mousseux, realizat... Deschide review

Va era dor de-un spumant fresh, echilibrat, numai bun de baut pe arsita? Aveti ocazia sa va indepliniti dorinta. Pentru ca acest Saumur mousseux, realizat in principal din Chenin blanc - ca doar e Loire, nu altceva -, dar si cu participarea a 10-15% Chardonnay, aduce si prospetime, dar si complexitate, ca orice spumant bine realizat prin metoda traditionala. Parfumuri de mar verde si para, plus ceva note florale, dar si atingeri de briosa si nelipsita lanolina tipica soiului din care a fost realizat se imbina elegant, acidulatia este fina, deloc agresiva, iar finalul, mediu, vine cu senzatii vegetal-minerale, sustinute de o aciditate crocanta. Acum, nu va ganditi la complexitatea si amplitudinea unei Champagne Grand Cru, pentru ca aici fermentatia in sticla daca a depasit 12 luni. Dar este ceea ce trebuie pentru aceste zile toride, in care n-ai chef decat de un spumant bine racit. Enjoy!

Inchide review

Daca spui despre acest spumant ca este o alternativa mai “economica” pentru Champagne, cu siguranta ii aduci un prejudiciu de imagine! Da,... Deschide review

Daca spui despre acest spumant ca este o alternativa mai “economica” pentru Champagne, cu siguranta ii aduci un prejudiciu de imagine! Da, este realizat prin metoda traditionala si arata acest lucru cu ajutorul aromele generoase de paine, de croissant proaspat si nuci. Insa, in acelasi timp, vinul arata o expresie aromatica foarte actuala, prietenoasa si directa si are o personalitate a sa, construita cu ajutorul notelor de citrice coapte, de piersici si lamaie verde. Perlajul amplifica senzatiile gustative fructate, fiind catifelat si sustinut, in timp ce aciditatea energica si mineralitatea precisa confera vinului structura. Gustul este plin, echilibrat si surprinzator de rotund, iar postgustul reflecta in el o mineralitate sarata.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Bouvet Ladubay a fost fondata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay. Acestia au cumparat 8 km de galerii subterane in Saint-Hilaire-Saint Florent si le-au transformat in crame. Recomandarea noastra de astazi, Bouvet Saphir Vintage Saumur AOP Brut, este unul dintre vinurile de referinta ale acestui brand. Auriu cu note de ambra, vinul prezinta bule fine si elegante, cucerind cu aromele persistente de flori albe, piersica, acacia, miere si alune de padure. Pe palat se prezinta bine echilibrat, cu note proaspete care il fac inca si mai placut. Savurati acest vin la 12 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de fructe de mare la gratar sau preparate cu carne alba.

SAPHIR SAUMUR BRUT VINTAGE 2019 easter
DESPRE ACEST VIN

Crama Bouvet Ladubay a fost fondata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay. Acestia au cumparat 8 km de galerii subterane in Saint-Hilaire-Saint Florent si le-au transformat in crame. Recomandarea noastra de astazi, Bouvet Saphir Vintage Saumur AOP Brut, este unul dintre vinurile de referinta ale acestui brand. Auriu cu note de ambra, vinul prezinta bule fine si elegante, cucerind cu aromele persistente de flori albe, piersica, acacia, miere si alune de padure. Pe palat se prezinta bine echilibrat, cu note proaspete care il fac inca si mai placut. Savurati acest vin la 12 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de fructe de mare la gratar sau preparate cu carne alba.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...