Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

RUBIN 2018 Villa Vinea

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 13,5%
  • ROMANIA

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Marina Samoila
Marina Samoila
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Marina Samoila
Marina Samoila
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe... Deschide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe rosii si negre (cirese, visine, prune, mure), unele mai proaspete, altele mai gemoase, dar si destule nuante date de maturarea in lemn - cacao, vanilie, scortisoara. Mi-a placut suculenta gustativa, tipica zonei pe care o reprezinta - o combinatie usor curgatoare de fruct expresiv, aciditate buna si taninuri fine. Si, fiindca scriu acest review in ajunul sarbatoririi a 103 ani de la unirea Ardealului cu Romania, mi-a placut si multiculturalismul sugerat de amestecul acesta de soiuri; intentionat sau nu, cred ca reflecta macar un pic si diversitatea umana atat de interesanta a acestei zone geografice.

Inchide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa... Deschide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa neagra, de mure, de afine si de condimente picante. Exotic pentru ca sunt printre primi care au avut curajul sa faca vinuri rosii pe Tarnave (zona cunoscuta pentru vinuri albe) si pentru in Rubin vei intalni pe langa neaosa Feteasca Neagra si internationalul Merlot un soi austriac extrem de rar la noi in tara: Zweigelt-ul. Vinul asta se potriveste perfect cu preparate grele, cu grasimi consistente pentru ca zona ii aduce un plus de aciditate care-ti va curata bolta palatina dupa orice festin gastronomic si-ti va lasa doar senzatii fructate de vin rosu delicios.

Inchide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel... Deschide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel roșu) este o piatră prețioasă din familia corindonului. Culoarea roșie a nestematei se datorează ionilor de crom. Numai varietățile roșii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safir sau padparadscha. Acum, ca stim ceva mai mult decat inainte despre gema dupa care vinul a fost botezat, iata impresiile de degustare ale acestui interesant claret romanesc: aromatic se prezinta complex si elegant, cu note sobre de fructe de padure, piele argasita si cremene ciocnita (flint, cum zic englezii), care confera vinului o nuanta afumata care-i sade tare bine. Gustativ, vin in straturi generoase prune coapte, visine – asa cum se gusta ele din visinata proaspat scursa, ciocolata amaruie si condiment dulce, intr-o structura volubila in care echilibrul este fericit ajutat de aciditate si alcoolul excelent integrat. Lemnul in care vinul a fost maturat se simte discret si contribuie din plin la senzatiile uimitoare pe care vinul le ofera in postgustul lung si cald. Iata azi, de ziua noastra nationala, un vin de zile mari! Puneti-l pe masa imediat ce aveti ocazia. Vinul este pregatit pentru servire (in sensul ca nu mai are nevoie sa astepte forma sa maxima prin invechire suplimentara in sticla) – asocierea cu carnita rosie si/sau branzeturi maturate il complimenteaza perfect, la fel si asocierea cu deserturi bogate in sosuri sau creme de ciocolata. La multi ani!

Inchide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe... Deschide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe rosii si negre (cirese, visine, prune, mure), unele mai proaspete, altele mai gemoase, dar si destule nuante date de maturarea in lemn - cacao, vanilie, scortisoara. Mi-a placut suculenta gustativa, tipica zonei pe care o reprezinta - o combinatie usor curgatoare de fruct expresiv, aciditate buna si taninuri fine. Si, fiindca scriu acest review in ajunul sarbatoririi a 103 ani de la unirea Ardealului cu Romania, mi-a placut si multiculturalismul sugerat de amestecul acesta de soiuri; intentionat sau nu, cred ca reflecta macar un pic si diversitatea umana atat de interesanta a acestei zone geografice.

Inchide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa... Deschide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa neagra, de mure, de afine si de condimente picante. Exotic pentru ca sunt printre primi care au avut curajul sa faca vinuri rosii pe Tarnave (zona cunoscuta pentru vinuri albe) si pentru in Rubin vei intalni pe langa neaosa Feteasca Neagra si internationalul Merlot un soi austriac extrem de rar la noi in tara: Zweigelt-ul. Vinul asta se potriveste perfect cu preparate grele, cu grasimi consistente pentru ca zona ii aduce un plus de aciditate care-ti va curata bolta palatina dupa orice festin gastronomic si-ti va lasa doar senzatii fructate de vin rosu delicios.

Inchide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel... Deschide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel roșu) este o piatră prețioasă din familia corindonului. Culoarea roșie a nestematei se datorează ionilor de crom. Numai varietățile roșii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safir sau padparadscha. Acum, ca stim ceva mai mult decat inainte despre gema dupa care vinul a fost botezat, iata impresiile de degustare ale acestui interesant claret romanesc: aromatic se prezinta complex si elegant, cu note sobre de fructe de padure, piele argasita si cremene ciocnita (flint, cum zic englezii), care confera vinului o nuanta afumata care-i sade tare bine. Gustativ, vin in straturi generoase prune coapte, visine – asa cum se gusta ele din visinata proaspat scursa, ciocolata amaruie si condiment dulce, intr-o structura volubila in care echilibrul este fericit ajutat de aciditate si alcoolul excelent integrat. Lemnul in care vinul a fost maturat se simte discret si contribuie din plin la senzatiile uimitoare pe care vinul le ofera in postgustul lung si cald. Iata azi, de ziua noastra nationala, un vin de zile mari! Puneti-l pe masa imediat ce aveti ocazia. Vinul este pregatit pentru servire (in sensul ca nu mai are nevoie sa astepte forma sa maxima prin invechire suplimentara in sticla) – asocierea cu carnita rosie si/sau branzeturi maturate il complimenteaza perfect, la fel si asocierea cu deserturi bogate in sosuri sau creme de ciocolata. La multi ani!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Rubin, de la Villa Vinea, este un cupaj complex din Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, in care fructele rosii si negre proaspete ies in prim plan, frumos sustinute de influenta baricului, ce adauga fine note de ciocolata amara si condimente. Culoarea vinului este rubiniu stralucitor, iar nasul, complex, aduce coacaze, mure si vanilie, la care se adauga impresii de piele proaspat tabacita si de fum. Corpul este suplu si “degraba curgator”, cu taninuri moi si bine finisate, alcool bine integrat si o excelenta aciditate. Gustul evolueaza, pe masura ce vinul se aereaza, de la visine coapte, cirese negre si magiun de prune, catre senzatii de praf de cacao, tabac si scortisoara. Postgustul e lung, proaspat si crocant, cu aluzii de prune afumate si condimente exotice. Este un vin bine echilibrat pe care va recomandam sa il serviti la o temperatura de 16-18°C alaturi de preparate din vanat sau vita.

  • easter
RUBIN 2018 easter
  • 99 82 -17%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
99 82 -17%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Marina Samoila
Marina Samoila
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Marina Samoila
Marina Samoila
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe... Deschide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe rosii si negre (cirese, visine, prune, mure), unele mai proaspete, altele mai gemoase, dar si destule nuante date de maturarea in lemn - cacao, vanilie, scortisoara. Mi-a placut suculenta gustativa, tipica zonei pe care o reprezinta - o combinatie usor curgatoare de fruct expresiv, aciditate buna si taninuri fine. Si, fiindca scriu acest review in ajunul sarbatoririi a 103 ani de la unirea Ardealului cu Romania, mi-a placut si multiculturalismul sugerat de amestecul acesta de soiuri; intentionat sau nu, cred ca reflecta macar un pic si diversitatea umana atat de interesanta a acestei zone geografice.

Inchide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa... Deschide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa neagra, de mure, de afine si de condimente picante. Exotic pentru ca sunt printre primi care au avut curajul sa faca vinuri rosii pe Tarnave (zona cunoscuta pentru vinuri albe) si pentru in Rubin vei intalni pe langa neaosa Feteasca Neagra si internationalul Merlot un soi austriac extrem de rar la noi in tara: Zweigelt-ul. Vinul asta se potriveste perfect cu preparate grele, cu grasimi consistente pentru ca zona ii aduce un plus de aciditate care-ti va curata bolta palatina dupa orice festin gastronomic si-ti va lasa doar senzatii fructate de vin rosu delicios.

Inchide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel... Deschide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel roșu) este o piatră prețioasă din familia corindonului. Culoarea roșie a nestematei se datorează ionilor de crom. Numai varietățile roșii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safir sau padparadscha. Acum, ca stim ceva mai mult decat inainte despre gema dupa care vinul a fost botezat, iata impresiile de degustare ale acestui interesant claret romanesc: aromatic se prezinta complex si elegant, cu note sobre de fructe de padure, piele argasita si cremene ciocnita (flint, cum zic englezii), care confera vinului o nuanta afumata care-i sade tare bine. Gustativ, vin in straturi generoase prune coapte, visine – asa cum se gusta ele din visinata proaspat scursa, ciocolata amaruie si condiment dulce, intr-o structura volubila in care echilibrul este fericit ajutat de aciditate si alcoolul excelent integrat. Lemnul in care vinul a fost maturat se simte discret si contribuie din plin la senzatiile uimitoare pe care vinul le ofera in postgustul lung si cald. Iata azi, de ziua noastra nationala, un vin de zile mari! Puneti-l pe masa imediat ce aveti ocazia. Vinul este pregatit pentru servire (in sensul ca nu mai are nevoie sa astepte forma sa maxima prin invechire suplimentara in sticla) – asocierea cu carnita rosie si/sau branzeturi maturate il complimenteaza perfect, la fel si asocierea cu deserturi bogate in sosuri sau creme de ciocolata. La multi ani!

Inchide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe... Deschide review

Vinul rosu de top al celor de la Villa Vinea e un asamblaj eclectic de Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, din zona Tarnavelor. Ofera arome de fructe rosii si negre (cirese, visine, prune, mure), unele mai proaspete, altele mai gemoase, dar si destule nuante date de maturarea in lemn - cacao, vanilie, scortisoara. Mi-a placut suculenta gustativa, tipica zonei pe care o reprezinta - o combinatie usor curgatoare de fruct expresiv, aciditate buna si taninuri fine. Si, fiindca scriu acest review in ajunul sarbatoririi a 103 ani de la unirea Ardealului cu Romania, mi-a placut si multiculturalismul sugerat de amestecul acesta de soiuri; intentionat sau nu, cred ca reflecta macar un pic si diversitatea umana atat de interesanta a acestei zone geografice.

Inchide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa... Deschide review

Rubinul celor de la Villa Vinea pentru mine este un vin sexi si exotic. Sexi pentru ca are rotunjimi voluptoase, arome pline si gust intens de cireasa neagra, de mure, de afine si de condimente picante. Exotic pentru ca sunt printre primi care au avut curajul sa faca vinuri rosii pe Tarnave (zona cunoscuta pentru vinuri albe) si pentru in Rubin vei intalni pe langa neaosa Feteasca Neagra si internationalul Merlot un soi austriac extrem de rar la noi in tara: Zweigelt-ul. Vinul asta se potriveste perfect cu preparate grele, cu grasimi consistente pentru ca zona ii aduce un plus de aciditate care-ti va curata bolta palatina dupa orice festin gastronomic si-ti va lasa doar senzatii fructate de vin rosu delicios.

Inchide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel... Deschide review

Surprins placut de numele ales de producator pentru acest vin de o culoare rubinie splendida, citesc ca rubinul (din latină rubens, rubinus = roșu, cel roșu) este o piatră prețioasă din familia corindonului. Culoarea roșie a nestematei se datorează ionilor de crom. Numai varietățile roșii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safir sau padparadscha. Acum, ca stim ceva mai mult decat inainte despre gema dupa care vinul a fost botezat, iata impresiile de degustare ale acestui interesant claret romanesc: aromatic se prezinta complex si elegant, cu note sobre de fructe de padure, piele argasita si cremene ciocnita (flint, cum zic englezii), care confera vinului o nuanta afumata care-i sade tare bine. Gustativ, vin in straturi generoase prune coapte, visine – asa cum se gusta ele din visinata proaspat scursa, ciocolata amaruie si condiment dulce, intr-o structura volubila in care echilibrul este fericit ajutat de aciditate si alcoolul excelent integrat. Lemnul in care vinul a fost maturat se simte discret si contribuie din plin la senzatiile uimitoare pe care vinul le ofera in postgustul lung si cald. Iata azi, de ziua noastra nationala, un vin de zile mari! Puneti-l pe masa imediat ce aveti ocazia. Vinul este pregatit pentru servire (in sensul ca nu mai are nevoie sa astepte forma sa maxima prin invechire suplimentara in sticla) – asocierea cu carnita rosie si/sau branzeturi maturate il complimenteaza perfect, la fel si asocierea cu deserturi bogate in sosuri sau creme de ciocolata. La multi ani!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Rubin, de la Villa Vinea, este un cupaj complex din Merlot, Zweigelt si Feteasca Neagra, in care fructele rosii si negre proaspete ies in prim plan, frumos sustinute de influenta baricului, ce adauga fine note de ciocolata amara si condimente. Culoarea vinului este rubiniu stralucitor, iar nasul, complex, aduce coacaze, mure si vanilie, la care se adauga impresii de piele proaspat tabacita si de fum. Corpul este suplu si “degraba curgator”, cu taninuri moi si bine finisate, alcool bine integrat si o excelenta aciditate. Gustul evolueaza, pe masura ce vinul se aereaza, de la visine coapte, cirese negre si magiun de prune, catre senzatii de praf de cacao, tabac si scortisoara. Postgustul e lung, proaspat si crocant, cu aluzii de prune afumate si condimente exotice. Este un vin bine echilibrat pe care va recomandam sa il serviti la o temperatura de 16-18°C alaturi de preparate din vanat sau vita.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...