RAVENTOS I BLANC TEXTURES DE PEDRA 2020 Raventos i Blanc
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- CUPAJ
- 12,5%
- SPANIA
94 puncte Robert Parker
Vinul spumant Textures de Pedra poartă numele după podgoria sa de origine, Vinya Més Alta, situată în vârful Turó del Serral, cel mai înalt punct de pe proprietate, unde solurile sunt pietroase. Geologia acestor parcele înseamnă că rădăcinile viței de vie trebuie să ajungă în straturi mai adânci pentru a găsi apă (solul este mai proaspăt), iar astfel se produc struguri care favorizează crearea unor vinuri mai concentrate, cu mai multă structură. Un spumant blanc de noir, cu o identitate și personalitate unice. 50% Xarel-lo vermell, 25% Bastard Negre (Graciano) și 25% Sumoll cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 48 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate. Note de degustare – un spumant energetic, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii și influențele climatului mediteraneean cu note pietros-saline și un final evolutiv fructat mineral.

-
189Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
94 puncte Robert Parker
Vinul spumant Textures de Pedra poartă numele după podgoria sa de origine, Vinya Més Alta, situată în vârful Turó del Serral, cel mai înalt punct de pe proprietate, unde solurile sunt pietroase. Geologia acestor parcele înseamnă că rădăcinile viței de vie trebuie să ajungă în straturi mai adânci pentru a găsi apă (solul este mai proaspăt), iar astfel se produc struguri care favorizează crearea unor vinuri mai concentrate, cu mai multă structură. Un spumant blanc de noir, cu o identitate și personalitate unice. 50% Xarel-lo vermell, 25% Bastard Negre (Graciano) și 25% Sumoll cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 48 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate. Note de degustare – un spumant energetic, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii și influențele climatului mediteraneean cu note pietros-saline și un final evolutiv fructat mineral.