
PROSECCO DOC EXTRA DRY Col Sandago
- EXTRA SEC
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- 11,5%
- ITALIA

Poza cu caracter informativ
Crama Col Sandago este situata in provincia Treviso, Italia, fiind dotata cu echipament modern si inovativ. Vinurile produse aici sunt de o calitate superioara, o dovada fiind si propunerea noastra de azi. Prosecco DOC Treviso, Extra Dry este un vin spumant alb realizat in mare parte din struguri din soiul Glera. Galben pai stralucitor, vinul are note olfactive placute, in special fructate. Pe palat se dezvaluie elegant, armonios si persistent. Degustati acest vin la 8 grade Celsius, alaturi de stridii, fructe de mare, risotto cu trufe si salate.
Crama Col Sandago este situata in provincia Treviso, Italia, fiind dotata cu echipament modern si inovativ. Vinurile produse aici sunt de o calitate superioara, o dovada fiind si propunerea noastra de azi. Prosecco DOC Treviso, Extra Dry este un vin spumant alb realizat in mare parte din struguri din soiul Glera. Galben pai stralucitor, vinul are note olfactive placute, in special fructate. Pe palat se dezvaluie elegant, armonios si persistent. Degustati acest vin la 8 grade Celsius, alaturi de stridii, fructe de mare, risotto cu trufe si salate.
-
Intr-o sticla pretioasa si eleganta gasim un Prosecco extra dry, adica cu 15 g/zahar, ce este foarte bine echilibrat de aciditate si de perlajul fin. Este un vin sprintar, proaspat cu arome de flori albe si mere galbene. A fost fermentat la temperatura controlata in cisterne de inox si prima si a doua oara. Timpul petrecut pe drojdie a fost de 60 de zile, de unde prospetimea aromelor si persistenta gustului, cu o nota finala minerala. Un vin simplu, usor de baut si inteles, care poate deschide orice masa ca aperitiv si care te face sa visezi la zilele toride de vara.
-
Un Prosecco usor de baut si care poate sa “intoarca foarte multe scaune”! Are o adresabilitate foarte larga datorita modului sau de exprimare: direct, lejer, proaspat, parfumat, citric-fructat si “usor” dulceag. Aromele sale tipice si precise amintesc de cele ale merelor verzi si ale perelor coapte, completate de senzatii florale, citrice si minerale. Perlajul abundent si sustinut, alaturi de aciditatea crocanta, echilibreaza tentele dulcege de fructe exotice ale gustului si amplifica tonurile de coaja de lamaie si grapefruit. Postgustul lejer fructat este caracterizat de tente de mere verzi, dar si de o lejera astringenta citric-vegetala.
-
Astazi, ne racorim (desi poate nu e temperatura cea mai buna afara pentru asa ceva) cu un Prosecco foarte prietenos si sprinten. Are culoare pala si parfum in care razbat ecouri de citrice si musetel si gust moale, in ciuda efervescentei, si armonios. Alatura izurilor de fruct o dulceata pronuntata ce pare sa iasa adesea in față dar si sa acopere eficient orice senzatie de alcool.