Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

POMINO ROSSO 2019 VILLA PETROGNANO

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de... Deschide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de excelentele Chianti-uri produse de Fattoria Selvapiana, iar a doua de denumirea Pomino, care pe mine ma trimite cu gandul mai mult la vinuri albe foarte interesante si ele. Cu aceste asteptari in bagaj, am descoperit in paharul meu de astazi, un cupaj rosu interesant si bine echilibrat, ce poseda parfumuri argiloase si combina cu eficienta arome de fructe de padure si mirodenii uscate. Corpul are o constructie buna, apasata, iar finalul te roteste, ca pe degete din zona fructelor rascoapte spre o alta cu tuse ciocolatii.

Inchide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate,... Deschide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate, insa farmecul sau consta tocmai in exprimarea sa serioasa, concentrata. Prim-planul aromatic este luat de senzatiile de ciuperci, flori uscate, frunze de tabac, de levantica, piele si grafit, insa dupa ce mai prinde un pic de "curaj" si aer inclina expresia aromatica catre spectru fructat, amintind de visinele negre si de prunele uscate. Este intens si suculent, cu o aciditate de visine amarui, destul de accentuata si de "hotarata", si cu taninuri prezente, "incordate" si granulate. Postgustul arata clar raportul dintre cele doua elemente gustative, taninurile si aciditatea, incadrate in senzatii fructate si minerale.

Inchide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata... Deschide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata avem un cupaj de 4 struguri bine impamanteniti in regiune. Evident, pe primul loc si majoritar in cupaj, liderul sange de Jupiter, acest strugure rezistent la seceta si cu o coacere tarzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalti par a fi backin-vocals, caci am senzatia ca il ajuta spre triluri mai inalte, respectiv cu ceva aciditati, corp, structura si arome de fructe proaspete. Vei gasi, imediat ce dai comanda si vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cirese coapte, mure, tanini bine slefuiti de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavanda si ciuperci. Are acel ‘meatyness’ de tot vorbesc englezii, cat si mioriticul ‘vino-ncoa’. Hit italienesc demn de Sanremo 2023.

Inchide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de... Deschide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de excelentele Chianti-uri produse de Fattoria Selvapiana, iar a doua de denumirea Pomino, care pe mine ma trimite cu gandul mai mult la vinuri albe foarte interesante si ele. Cu aceste asteptari in bagaj, am descoperit in paharul meu de astazi, un cupaj rosu interesant si bine echilibrat, ce poseda parfumuri argiloase si combina cu eficienta arome de fructe de padure si mirodenii uscate. Corpul are o constructie buna, apasata, iar finalul te roteste, ca pe degete din zona fructelor rascoapte spre o alta cu tuse ciocolatii.

Inchide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate,... Deschide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate, insa farmecul sau consta tocmai in exprimarea sa serioasa, concentrata. Prim-planul aromatic este luat de senzatiile de ciuperci, flori uscate, frunze de tabac, de levantica, piele si grafit, insa dupa ce mai prinde un pic de "curaj" si aer inclina expresia aromatica catre spectru fructat, amintind de visinele negre si de prunele uscate. Este intens si suculent, cu o aciditate de visine amarui, destul de accentuata si de "hotarata", si cu taninuri prezente, "incordate" si granulate. Postgustul arata clar raportul dintre cele doua elemente gustative, taninurile si aciditatea, incadrate in senzatii fructate si minerale.

Inchide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata... Deschide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata avem un cupaj de 4 struguri bine impamanteniti in regiune. Evident, pe primul loc si majoritar in cupaj, liderul sange de Jupiter, acest strugure rezistent la seceta si cu o coacere tarzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalti par a fi backin-vocals, caci am senzatia ca il ajuta spre triluri mai inalte, respectiv cu ceva aciditati, corp, structura si arome de fructe proaspete. Vei gasi, imediat ce dai comanda si vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cirese coapte, mure, tanini bine slefuiti de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavanda si ciuperci. Are acel ‘meatyness’ de tot vorbesc englezii, cat si mioriticul ‘vino-ncoa’. Hit italienesc demn de Sanremo 2023.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte James Suckling, 92 puncte Doctor Wine

Villa Petrognano este proiectul lui Francesco Giuntini și al Ceciliei Galeotti Ottieri, doi binecunoscuți proprietari de cramă din Italia. Crama situată în Toscana produce astăzi vinuri de o calitate superioară. Recomandarea noastră, "Villa Petrognano" Rosso Pomino DOC 2019, este un cupaj de Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot cu arome de ierburi uscate, mure, zmeură, coajă de portocală și carne la grătar. Cu o corpulență medie, vinul scoate în evidență taninuri catifelate și o aciditate frumos echilibrată. Serviți vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de preparate din vânat, carne de pasăre, pateuri și brânzeturi maturate.

POMINO ROSSO 2019

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de... Deschide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de excelentele Chianti-uri produse de Fattoria Selvapiana, iar a doua de denumirea Pomino, care pe mine ma trimite cu gandul mai mult la vinuri albe foarte interesante si ele. Cu aceste asteptari in bagaj, am descoperit in paharul meu de astazi, un cupaj rosu interesant si bine echilibrat, ce poseda parfumuri argiloase si combina cu eficienta arome de fructe de padure si mirodenii uscate. Corpul are o constructie buna, apasata, iar finalul te roteste, ca pe degete din zona fructelor rascoapte spre o alta cu tuse ciocolatii.

Inchide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate,... Deschide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate, insa farmecul sau consta tocmai in exprimarea sa serioasa, concentrata. Prim-planul aromatic este luat de senzatiile de ciuperci, flori uscate, frunze de tabac, de levantica, piele si grafit, insa dupa ce mai prinde un pic de "curaj" si aer inclina expresia aromatica catre spectru fructat, amintind de visinele negre si de prunele uscate. Este intens si suculent, cu o aciditate de visine amarui, destul de accentuata si de "hotarata", si cu taninuri prezente, "incordate" si granulate. Postgustul arata clar raportul dintre cele doua elemente gustative, taninurile si aciditatea, incadrate in senzatii fructate si minerale.

Inchide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata... Deschide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata avem un cupaj de 4 struguri bine impamanteniti in regiune. Evident, pe primul loc si majoritar in cupaj, liderul sange de Jupiter, acest strugure rezistent la seceta si cu o coacere tarzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalti par a fi backin-vocals, caci am senzatia ca il ajuta spre triluri mai inalte, respectiv cu ceva aciditati, corp, structura si arome de fructe proaspete. Vei gasi, imediat ce dai comanda si vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cirese coapte, mure, tanini bine slefuiti de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavanda si ciuperci. Are acel ‘meatyness’ de tot vorbesc englezii, cat si mioriticul ‘vino-ncoa’. Hit italienesc demn de Sanremo 2023.

Inchide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de... Deschide review

Pentru mine, trecere cu privirea peste denumirile de pe eticheta vinului de astazi, imi trezeste cu usurinta doua amintiri vii. Prima este legata de excelentele Chianti-uri produse de Fattoria Selvapiana, iar a doua de denumirea Pomino, care pe mine ma trimite cu gandul mai mult la vinuri albe foarte interesante si ele. Cu aceste asteptari in bagaj, am descoperit in paharul meu de astazi, un cupaj rosu interesant si bine echilibrat, ce poseda parfumuri argiloase si combina cu eficienta arome de fructe de padure si mirodenii uscate. Corpul are o constructie buna, apasata, iar finalul te roteste, ca pe degete din zona fructelor rascoapte spre o alta cu tuse ciocolatii.

Inchide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate,... Deschide review

Sobru si de intensitate medie, acest toscan nu se poate lauda cu "armele" vinurilor italiene sudiste, dulcege, gemoase, rotunjite si parfumate, insa farmecul sau consta tocmai in exprimarea sa serioasa, concentrata. Prim-planul aromatic este luat de senzatiile de ciuperci, flori uscate, frunze de tabac, de levantica, piele si grafit, insa dupa ce mai prinde un pic de "curaj" si aer inclina expresia aromatica catre spectru fructat, amintind de visinele negre si de prunele uscate. Este intens si suculent, cu o aciditate de visine amarui, destul de accentuata si de "hotarata", si cu taninuri prezente, "incordate" si granulate. Postgustul arata clar raportul dintre cele doua elemente gustative, taninurile si aciditatea, incadrate in senzatii fructate si minerale.

Inchide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata... Deschide review

Parca-ntr-o sarbatorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, in sticla de fata avem un cupaj de 4 struguri bine impamanteniti in regiune. Evident, pe primul loc si majoritar in cupaj, liderul sange de Jupiter, acest strugure rezistent la seceta si cu o coacere tarzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalti par a fi backin-vocals, caci am senzatia ca il ajuta spre triluri mai inalte, respectiv cu ceva aciditati, corp, structura si arome de fructe proaspete. Vei gasi, imediat ce dai comanda si vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cirese coapte, mure, tanini bine slefuiti de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavanda si ciuperci. Are acel ‘meatyness’ de tot vorbesc englezii, cat si mioriticul ‘vino-ncoa’. Hit italienesc demn de Sanremo 2023.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte James Suckling, 92 puncte Doctor Wine

Villa Petrognano este proiectul lui Francesco Giuntini și al Ceciliei Galeotti Ottieri, doi binecunoscuți proprietari de cramă din Italia. Crama situată în Toscana produce astăzi vinuri de o calitate superioară. Recomandarea noastră, "Villa Petrognano" Rosso Pomino DOC 2019, este un cupaj de Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot cu arome de ierburi uscate, mure, zmeură, coajă de portocală și carne la grătar. Cu o corpulență medie, vinul scoate în evidență taninuri catifelate și o aciditate frumos echilibrată. Serviți vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de preparate din vânat, carne de pasăre, pateuri și brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...