
PLAVIS 2015 De Stefani
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14%
- ITALIA

91 puncte James Suckling, 92 puncte Luca Maroni
Vinul Plavis este produs in Le Ronche Estate, o crama a De Stefani, localizata in Fossalta di Piave, la est de Treviso si nord-est de Venetia. Plavis este de fapt un vin-tribut adus raului Piave, considerat de italieni un rau sacru. Recomandarea noastra de astazi, Plavis 2015, este un vin rosu rubiniu intens, realizat 100% din soiul de struguri Merlot. Buchetul abunda in note de fructe rosii bine coapte, iar pe palat se dezvaluie complex, cu taninuri catifelati si arome placute de fructe de padure. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in combinatie cu mancaruri din carne sau paste cu diverse sosuri.
91 puncte James Suckling, 92 puncte Luca Maroni
Vinul Plavis este produs in Le Ronche Estate, o crama a De Stefani, localizata in Fossalta di Piave, la est de Treviso si nord-est de Venetia. Plavis este de fapt un vin-tribut adus raului Piave, considerat de italieni un rau sacru. Recomandarea noastra de astazi, Plavis 2015, este un vin rosu rubiniu intens, realizat 100% din soiul de struguri Merlot. Buchetul abunda in note de fructe rosii bine coapte, iar pe palat se dezvaluie complex, cu taninuri catifelati si arome placute de fructe de padure. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in combinatie cu mancaruri din carne sau paste cu diverse sosuri.
-
Productor cu vechime din Veneto care pe langa o gama larga de spumante produce si cateva vinuri rosii serioase. Printre ele acest Plavis, numele latin al raului Piave ce strabate zona de nord est a Italiei. Nas intens si concentrat de fructe negre, coapte, visina putreda, note vanilate si un inceput de arome tertiare (iod, piele tabacita) ce anunta directia in care va evolua in urmatorii ani. Gustul merge pe aceeasi linie, puternic si aromat, cu tanini bine tinuti in frau.
-
Un merlot de Veneto care are toate atributele unui vin de mare performanta: complexitate, subtilitate, forta si putere de convingere. Arome intense de fructe rosii bine coapte, cu nuante usoare de fructe fe padure, taninuri echilibrate, aciditate in armonie cu corpul mediu. De baut acum sau de pastrat 4-5 ani.
-
Echilibrat, extrem de complex si de amplu, acest vin afiseaza o eleganta demna de un vin rosu din Veneto, transmitand deopotriva si o stare de bucurie. Structura sa aromatica intensa este construita din impresii din cele mai variate, de la cele de fructe si gemuri, pana la cele de alune de padure, ciocolata cu lapte, ierburi aromatice (poate un pic de menta!) si piper zdrobit. Gustul foarte catifelat si rotund, mai ales in prima parte, cu o aciditate suculenta de fruct rosu, sustinuta de o structura taninoasa, bine inchegata, are o evolutie progresiva si foarte precisa. Este unul dintre cele mai bune exemple de vinuri in care alcoolul joaca rolul de amplificator aromatic, sustinand si condimentand tonurile fructate. Arma secreta a acestui vin sta in postgustul cu adevarat incantator, parfumat, o combinatie atragatoare de fructe rosii (capsune si zmeura) cu fructe uscate, precum stafidele si curmalele.