PENON PINOT GRIGIO 2023 Kurtatsch
- SEC
- CULOARE
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
- ITALIA
CE SPUN EXPERTII:
94 puncte James Suckling
Crama Cantina Kurtatsch, fondată în 1900, este una dintre cele mai vechi cooperative vitivinicole din Alto Adige, cu o tradiție profundă transmisă din generație în generație. Cele 190 de hectare cultivate de 190 de viticultori se întind pe pante spectaculoase, între 220 și 900 m altitudine, reflectând diversitatea și unicitatea terroir-ului din Cortaccia. Kurtatsch Penon Pinot Grigio 2023 este un vin alb sec, elegant și expresiv, obținut exclusiv din soiul Pinot Grigio cultivat în zona înaltă Penon, la altitudini între 450 și 700 m. Galben-pai strălucitor, vinul are dezvăluie un buchet aromatic complex, cu note de piersici galbene, pere coapte și pepene galben. Pe palat, vinul se remarcă printr-o structură cărnoasă, mineralitate distinctă și o aciditate revigorantă, susținute de o vinificare atentă și maturare pe drojdii fine timp de 12 luni. Se servește ideal la 10–12°C. Perfect în asociere cu brânzeturi moi, preparate din pește sau salate sofisticate.
-
150130 -13%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"+ 0,50 lei garanție returnabilă
CE SPUN EXPERTII:
94 puncte James Suckling
Crama Cantina Kurtatsch, fondată în 1900, este una dintre cele mai vechi cooperative vitivinicole din Alto Adige, cu o tradiție profundă transmisă din generație în generație. Cele 190 de hectare cultivate de 190 de viticultori se întind pe pante spectaculoase, între 220 și 900 m altitudine, reflectând diversitatea și unicitatea terroir-ului din Cortaccia. Kurtatsch Penon Pinot Grigio 2023 este un vin alb sec, elegant și expresiv, obținut exclusiv din soiul Pinot Grigio cultivat în zona înaltă Penon, la altitudini între 450 și 700 m. Galben-pai strălucitor, vinul are dezvăluie un buchet aromatic complex, cu note de piersici galbene, pere coapte și pepene galben. Pe palat, vinul se remarcă printr-o structură cărnoasă, mineralitate distinctă și o aciditate revigorantă, susținute de o vinificare atentă și maturare pe drojdii fine timp de 12 luni. Se servește ideal la 10–12°C. Perfect în asociere cu brânzeturi moi, preparate din pește sau salate sofisticate.