
PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA 2020 Varvaglione
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14%
- ITALIA

Chiar langa Salento, in centrul regiunii Puglia se afla crama Varvaglione 1921, un producator cu traditie in domeniul viticol. Cosimo si Maria Teresa Varvaglione se afla astazi la carma unei afaceri care a ajuns deja la cea de-a treia generatie si care ofera unele dintre cele mai calitative vinuri din zona, dar nu numai. Calitatile solului, selectia riguroasa a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constanta privind tehnicile de productie a vinului sunt doar cateva dintre secretele cramei Varvaglione. Recomandarea de astazi, Papale Primitivo di Manduria 2020, are o culoare rosu-rubiniu intens, cu reflexii violet, fiind un vin rotund, catifelat si elegant. Debordeaza de arome de gem de prune si fructe de padure, cocaze negre, cireste, cacao si lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea si fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung si elegant. Savurati-l alaturi de preparate cu carne, branzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.
CADOU DE 10 ANI:
- 10% reducere la tot
- Livrare gratuita 10 zile
- 10 pachete x 10 vinuri premium
- 10 abonamente in Club
Chiar langa Salento, in centrul regiunii Puglia se afla crama Varvaglione 1921, un producator cu traditie in domeniul viticol. Cosimo si Maria Teresa Varvaglione se afla astazi la carma unei afaceri care a ajuns deja la cea de-a treia generatie si care ofera unele dintre cele mai calitative vinuri din zona, dar nu numai. Calitatile solului, selectia riguroasa a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constanta privind tehnicile de productie a vinului sunt doar cateva dintre secretele cramei Varvaglione. Recomandarea de astazi, Papale Primitivo di Manduria 2020, are o culoare rosu-rubiniu intens, cu reflexii violet, fiind un vin rotund, catifelat si elegant. Debordeaza de arome de gem de prune si fructe de padure, cocaze negre, cireste, cacao si lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea si fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung si elegant. Savurati-l alaturi de preparate cu carne, branzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.
-
“Papale” este brandul care a contribuit decisiv la cresterea popularitatii soiului Primitivo pe piata din Romania. Pentru majoritatea consumatorilor de vin de aici, spui “Papale”, spui Primitivo! Constanta acestui vin recolta de recolta, raportul pret calitate impresionant si modul prietenos si exploziv prin care se exprima au facut ca acest vin sa fie unul cautat de catre consumatorii novici, amatori de “focuri de artificii” aromatice, dar si unul respectat de catre clientii avizati datorita tipicitatii sale. Impresioneaza inca de la primul contact prin notele sale fructate, gemoase si dense, pe care le inveleste in tente generoase de vanilie si ciocolata amaruie. Cu toate ca este dens, dulceag, bine slefuit si gemos, are o textura suculenta datorita aciditatii sale de fructe rosii. Un vin solar, cu picanteriile specifice zonei insorite din care provine si un postgust lung, in care fructul pare sa fie amplificat de tente condimentate.
-
Astazi turnam in paharele noastre un vin italian care, desi s-a nascut in sudul insorit al Italiei, face echipa buna cu vremea rece din aceste timpuri de pe la noi. Spun asta pentru ca, acest Primitivo da senzatia ca a inchis ca intr-un cufar toata caldura de care au fost rasfatate viile vechi din care au fost culesi strugurii si o revarsa la primul contact cu papilele noastre, animand rapid terenul cu arome de gem, fruct copt si lemn dulce. Isi mentine alcoolul si aciditatea intr-o balanta echilibrata, avand drept contragreutate arome pronuntate de fruct. Finalul aduce cu el o adiere usor vanilata, dar si ceva nuante dulcege ce trimit parca cu gandul la zahar ars.
-
Rosu-rubiniu, cu inflexiuni violacee. Nas initial inchis, cu tonuri pamantoase, deschis dupa cateva minute de aerisire si incalzire catre fructe negre – mure, coacaze si afine, dublate de note de caramele cu lapte, cacao, spuma de espresso si lemn dulce. Gust prietenos, cald, cu urme de taninuri fine inca active, aciditate bine contrapusa extractului solid de fructe. Plin, aproape rotunjit, bun de baut acum, langa o carne mai grasa un pic (antricoate la gratar) sau langa preparate cu arome intense (tocanita de gutui, torturi nu prea dulci cu ciocolata neagra).