Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse in cos!

NEPRICA PRIMITIVO 2021 Marchese Antinori

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
  • ITALIA
NEPRICA PRIMITIVO 2021
DESPRE ACEST VIN

Filosofia Marchesi Antinori a fost dintotdeauna producerea unor vinuri extraordinare din soiurile de struguri autohtone. Asa si-au indreptat atentia spre zonele viticole din regiunea Salento si au cladit, in timp, un brand de mare succes astazi. Recomandarea noastra, Neprica 2021, este “un vin de zi cu zi, dar cu un stil spectaculos”. De o frumoasa si intensa culoare rosie rubinie, vinul farmeca mai intai prin notele de fructe rosii proaspete (prune si cirese), de flori (trandafiri si violete), dar si de condimente (piper si ciocolata). Gustul este unul bine structurat, usor crocant, suplu si elegant, care aminteste din nou de tentele de fructe rosii. Serviti acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne de vita, carne de miel sau paste cu diverse sosuri.

39
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii delivery icon Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului info icon
DESPRE ACEST VIN

Filosofia Marchesi Antinori a fost dintotdeauna producerea unor vinuri extraordinare din soiurile de struguri autohtone. Asa si-au indreptat atentia spre zonele viticole din regiunea Salento si au cladit, in timp, un brand de mare succes astazi. Recomandarea noastra, Neprica 2021, este “un vin de zi cu zi, dar cu un stil spectaculos”. De o frumoasa si intensa culoare rosie rubinie, vinul farmeca mai intai prin notele de fructe rosii proaspete (prune si cirese), de flori (trandafiri si violete), dar si de condimente (piper si ciocolata). Gustul este unul bine structurat, usor crocant, suplu si elegant, care aminteste din nou de tentele de fructe rosii. Serviti acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne de vita, carne de miel sau paste cu diverse sosuri.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Avem, cica, un puglian tipic, adica un colaj funk de Negroamaro, Primitivo si Cabernet Sauvignon. Ca sa facem un bine lumii si sa punem ‘’AmarulNegru’’ pe harta, aflam ca el creste in sudul Italiei, mai exact in toc. Strugure indigen. Discutii si barfe cum ca s-ar inrudi cu grecescul mavrud, dar nu ne bagam. Revenim la sticla si la ce ascunde. Funkul coboara gratios, pateaza camasa preatabila de inalbire, picioare frumoase pe pahar si un ‘rubyred’ pe paletar. Nas ierbos. Earthy, daca e sa ne englezim, cu fructe rosii, cirese si niste ciuperci. Gustativ e mai direct, cam ca un italian care vorbeste bine gimnastica si te convinge din 3, 4 miscari. As zice rudimentar vis-a-vis de tanini, iar aciditatea te pune-n fata urmatoarelor casute: ori il placi, ori il refuzi. Post gust mediu spre lung, lasa note de fruct negru, usor copt, ceva ciocolata si pofta de mancare. Stii cu ce l-as asocia? Cu niste bucatini all’Amatriciana.

    Cosmin Tudoran
    Cosmin Tudoran, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2018
  • Blendul soiurilor traditionale alei Pugliei, negroamaro si primitivo (poreclit in alte zone ale lumii zinfandel) este insotit in cazul vinului de fata si de o portie zdravana de cabernet sauvignon. Rezultatul ofera in primul rand, cum era de asteptat, senzatia de fructe dulci si foarte coapte, placut condimentat si amarui in special pe final. Taninii aspri si uscati, surprinzator, nu fac decat sa sustina masivitatea vinului, ne-deranjand in nici un fel. Un excelent companion al meselor fara pretentii, al mancarurior simple dar gustoase.

    Nicusor Cazan
    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2018
  • Desi vorbim de un vin din Puglia, trebuie sa retinem ca Tormaresca este o investitie a respectatului ptoducator toscan Marchesi Antinori. E un cupaj de sud, cu Negroamaro si Primitiv ranforsat de coloana solida a unui Cabernet sauvignon. Daca luam prima silaba de la fiecare strugure, descoperim si e unde vine denumirea comerciala. Un rosu rubiniu intens, mustos, cu arome calde de patiserie, pe langa fructele negre si rosii (prune, capsune). Gustul releva taninuri moi, dulci-picante si o aciditate buna care echilibreaza edificiul. Nu stiu daca e standardul Antinori sau procentul de Cabernet, insa are un caracter aparte, nu tocmai comun vinurilor de zi cu zi. Eu l-am incercat la un burger si n-a fost rau deloc, insa va face fata la majoritatea pastelor cu sos tomat sau la frigarui (de-ale noastre sau mai degraba turcesti).

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2018

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...