Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

MOULIN DE GASSAC MERLOT 2022 Mas de Daumas Gassac

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • MERLOT
  • 14%
  • FRANTA

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că... Deschide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.

Inchide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și... Deschide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.

Inchide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier.... Deschide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.

Inchide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că... Deschide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.

Inchide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și... Deschide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.

Inchide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier.... Deschide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 90 puncte James Suckling

Istoria Moulin de Gassac începe la finalul anilor 1960, atunci când Veronique şi Aime Guilbert au plecat într-o aventură a vinului, pe urmele călugărilor de la Abaţia Aniane. Ei au fondat Mas de Daumas Gassac, proprietate preluată apoi de urmaşii lor, Samuel, Gaël, Roman și Basile. Ei sunt cei care conduc astăzi crama, concentrându-se în special pe eleganţa şi prospeţimea vinurilor. Moulin de Gassac Merlot 2022 este un Merlot bio, obţinut din struguri proveniţi din viţele-de-vie din regiunea Villeveyrac, Franţa. Vinul dezvăluie note de fructe de pădure şi condimente, pe final amintind de cafea prăjită. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de brânzeturi sau carne roşie.

MOULIN DE GASSAC MERLOT 2022
  • 52
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
52
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că... Deschide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.

Inchide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și... Deschide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.

Inchide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier.... Deschide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.

Inchide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că... Deschide review

Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.

Inchide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și... Deschide review

Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.

Inchide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier.... Deschide review

O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 90 puncte James Suckling

Istoria Moulin de Gassac începe la finalul anilor 1960, atunci când Veronique şi Aime Guilbert au plecat într-o aventură a vinului, pe urmele călugărilor de la Abaţia Aniane. Ei au fondat Mas de Daumas Gassac, proprietate preluată apoi de urmaşii lor, Samuel, Gaël, Roman și Basile. Ei sunt cei care conduc astăzi crama, concentrându-se în special pe eleganţa şi prospeţimea vinurilor. Moulin de Gassac Merlot 2022 este un Merlot bio, obţinut din struguri proveniţi din viţele-de-vie din regiunea Villeveyrac, Franţa. Vinul dezvăluie note de fructe de pădure şi condimente, pe final amintind de cafea prăjită. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de brânzeturi sau carne roşie.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...